• resmi ilanlar

AİBÜ’nün 1 yıllık hedefi

19/09/2013 00:00

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversitede üretilen proje ve yayınların sayısının arttığına dikkati çekerek, “Üniversitemizde yapılan çalışmaların üniversitemizde üretilen projelere de yansıdığını görmekteyiz. Proje sayısı 2010 yılına göre yaklaşık 2 kat artmış durumda. 2010’da yapılan yayın sayısı ise 1000 civarında iken bu rakam 2012 yılı sonu itibariyle 2000’lere ulaşmış durumda” dedi.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun, Sosyal Tesis’te düzenlediği basın toplantısında ’20. Yılında Üniversitemizin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ve Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ile Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu da katıldı. Toplantıda üniversitnin yeni tanıtım filmi de gösterildi.   

Rektör Coşkun, Gölköy yerleşkesinde yapılan çalışmalar ile açılan yeni birimler hakkında bilgi vererek, üniversitede 5 fakülte, 1 enstitü, 3 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ile 28 lisansüstü program ve 46 yeni bölüm ile 21 yeni program açıldığını söyledi. Üniversitede halen 9 TÜBİTAK, 1 MARKA, 14 AB projesi yürütülmekte olduğunu bildirdi.

Konuşmasında üniversitelerin öncelikleri arasında ‘uluslararasılaşmanın’ yer aldığına dikkati çeken Coşkun, “Bu konuda altyapımız güçlü. Fen Edebiyat Fakültemizin 4 bölümü tamamen İngilizce eğitim veriyor. Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji bölümlerimizde yüzde 30 İngilizce eğitim veriliyor. Amacımız daha fazla yabancı öğrenci gelmesini sağlamak ve daha fazla yabancı öğretim üyesini üniversitemizde ağırlamak. Şu anda üniversitemizde 46 farklı ülkeden 167 yabancı öğrencimiz var. Öğretim üyelerinin yurt dışı hareketliliğine baktığımızda, 2010’da 165 öğretim üyesi, 2012’de ise 281 öğretim üyemiz yurtdışına çeşitli bilimsel etkinlikler çerçevesinde çıkmış durumda.” dedi.

‘Hastanemizi bir bölge hastanesi yapmaya gayret ediyoruz’

‘Bölge Hastanesi’ olarak nitelediği İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 38 yeni birim açılarak hastanenin hizmet kapasitesinin daha da arttırıldığını anlatan Rektör Coşkun, sözlerine şöyle devam etti:

“Yapılan çalışmalar ve yatırımlarla hastanemiz bölge hastanesi konumuna gelmiş durumda. Kamu kurum ve kuruluşları ile hayırseverlerin desteği sayesinde hastanemizdeki pek çok birim yeni cihazlara kavuştu.”

Hastaneye kurulan ‘Pünomatik Taşıma Sistemi’ hakkında da bilgi veren Coşkun, çalışanlara ve hasta yakınlarına artık rahatlık ve kolaylıkla sonuç ve örneklerin gönderildiğini de sözlerine ekledi.

“Mengen’i bir marka olarak gastronomi alanında söz sahibi yapmak için çalışıyoruz.” diyen Rektör Coşkun, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık bölümlerinin Mengen’deki yeni yerleşkesinde yapılan çalışmalar ve yeniliklerle ilgili bilgi verdi. Coşkun, “Yerleşkedeki derslik binası bakım onarımdan geçirilerek fiziki anlamda daha modern bir hale getirildi. Her iki bölümümüz için uygulama mutfağı alanı oluşturuldu. Öğrencilerimiz için yeni bir yemekhane ile kafeterya yapıldı ve çalışmalar şu anda artık son aşamasında.” diye konuştu. 

Konuşmasında öğrencilerin barınma sorununa da değinen Rektör Coşkun, KYK’ya tahsis edilen arazide şu anda 3’ü yurt olmak üzere 4 blok inşaatının devam ettiğini, yaklaşık 800-900 öğrencinin barınacağı yurt inşaatlarının gelecek yıl bitirilmesinin planlandığını söyledi.

‘NÜRDAM’da yakın zamanda radyasyonu tespit edecek sensörler üretilmeye başlanacak.’

Coşkun, araştırma ve uygulama merkezleri hakkında da bilgi vererek, şöyle dedi:

“NÜRDAM önem verdiğimiz bir merkez. Değişik radyoaktif uygulamalar neticesinde ortaya çıkan radyasyonun tespit edilmesinde kullanılacak sensörlerin üretileceği bir merkez. Binası tamamlandı, cihazların montajı sürüyor. Bu yılın sonunda tamamlanacak. Yakın bir zamanda da söz konusu sensörler üretilmeye başlanacak. Prototipleri de üretilmiş durumda. Bilimsel Endüstriyel ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezimizde yeni bir merkez. 2014’ten itibaren de hem üniversitemize hem bölgemize hizmet verecek. Binası bitirildi ve şu anda cihazları alınıyor. Bu merkez, Mühendislik Mimarlık, Fen Edebiyat, Tıp, Diş Hekimliği fakülteleri ile sanayimize hizmet verecek. Ayrıca özellikle yabancı öğrencilerin yararlanacağı Türkçe Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.”

‘Temel Hedefimiz Eğitimde Güçlü Bir Altyapı’

Yaptıkları çalışmalarla üniversitenin kapasitesinin hemen her alanda yaklaşık ikiye katlandığını ifade eden Coşkun, temel hedeflerinin eğitim-öğretimde güçlü bir alt yapıya sahip, bilimsel bilgi üretme potansiyeli yüksek, kamusal hizmetleri en yüksek seviyede olan, sanayi ve diğer paydaşlarla güçlü bir işbirliğine sahip bir üniversite olduğunu kaydetti.

 

Toplantının sonunda Rektör Coşkun, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: