
Susuzkınık köyünde eşi, 3 çocuğu ve KOAH nedeniyle yatalak kayınvalidesi Mürüvvet Akkanat (65) ile yaşayan Metin Ölmez (43), eşinin annesinin 3 yıldır yatağa mahkum yaşadığını söyledi.
"Onu hayatta tutacak ilaç ve bakım malzemelerini almakta zorlanıyorum" diyen Ölmez, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün evde bakım ücreti verdiğini duyduk. Başvuru yaptık ama aylardır uğraşmamıza rağmen sonuç alamadık. Yetkililere sesimizi duyuramadık. Son iki ayda defalarca valiliğe gittim. Bırak valiye ulaşmayı, vali yardımcısına dahi ulaşamadım" şeklinde konuştu.
Kayınvalidesini hastalığı ilerlediği için Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yatırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ölmez, yaşlı kadının 80 günlük yoğun bakımın ardından yürüyemez hale geldiğini anlattı.
Asgari ücretle çalıştığına dikkati çeken Ölmez, şunları dile getirdi:
"Hastaneye gitmek için işten izin almak zorunda kalınca maaşım kesiliyor. Onun masrafları da ayda 450-500 lira civarında oluyor. Çoğu zaman medikal malzemeleri bile borçla alıyorum. Geçen yıl ekim ayında bakım ücreti almak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gittim. En azından kendi masraflarını oradan karşılamak için başvuru dilekçesi verdim. İlgili memurlar buraya gelmeden, 'Üç sefer geldik seni bulamadık' diyerek işin içinden çıkıyor. Geçen hafta 'Başvurunuzun tarihi geçti. İşlemlere tekrar başlamanız gerekiyor' diye yazı geldi. Hangi kapıya gittiysem boş döndüm, bakım ücreti alsak, en azından kayınvalidemin ihtiyaçları karşılanır. Daha iyi bakarız."
Valilik yetkilileri ise konuyla ilgili incelemenin sürdüğünü belirtti.






























Fuat Bayramoğlu
BİR İNSAN, BİR ŞEHİR, MİLYONLARCA DUA: TEŞEKKÜRLER İZZET BABA
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!