• resmi ilanlar

Patron olmak isteyenlere eğitim

12/11/2014 14:00

MÜSİAD Bolu Şubesi ve KOSGEB Bolu Müdürlüğü ortaklığında, kendi işini kurmak isteyenler için verilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 20 Kasım 2014 Perşembe günü MÜSİAD Bolu Şubesi Binasında başlıyor.

MÜSİAD Bolu Şubesi ve KOSGEB Bolu Müdürlüğü İşbirliği ile kendi işini kurmak isteyenlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Eğitim 20 Kasım 2014 Perşembe gününde MÜSİAD Bolu Şubesi Binasında başlayacak olup eğitime katılmak isteyen girişimciler en geç 17 Kasım Pazartesi günü mesai bitimine kadar gerek KOSGEB gerekse MUSİAD Bolu Şubesine başvuru yapabilecekler. Eğitim toplam 70 saat sürecek ve 28 Kasım 2014  tarihinde sona erecek.

 Yeni Girişimci Desteğinden faydalanmak isteyen girişimcilerin bu eğitimi tamamlamak zorunda oldukları ifade edilerek, “Eğitimi tamamlayan girişimci adayları kendi işlerini kurmak istediklerinde,  KOSGEB’in sağlamış olduğu 30.000 TL’lik hibe, 70.000 TL’lik geri ödemeli olan Yeni Girişimci Desteğine başvuru yapabileceklerdir” denildi.

 Kendi işini kurmak isteyenlere verilen ve toplamda 100.000 TL’ye kadar verilebilen destekle ilgili olarak “1.İşletme Kuruluş Desteği: Geri ödemesiz olan bu desteğin üst limiti 3.000 TL olup, işletme kuruluş giderlerini (ücretler, hizmet bedelleri, harçlar vb.) kapsar. İşletme kuruluş aşaması noter masrafları (iş ana sözleşmesinin hazırlanması ve onaylanması, işletme müdürü imza sirküleri/imza beyanı, defterlerin tasdik ettirilmesi),  İşletmenin ticaret/esnaf sicil kaydının yapılması, İşletmenin sicil gazetesinde ilanı, Fatura, irsaliye ve gider pusulası belgelerinin basımı ve tasdiki, İlgili odalara kayıt yaptırılması, İşyeri açma ve çalışma izin ve ruhsatlarının alınması, Yazar kasa alımı, Mali müşavir ve muhasebeci ücreti (Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali, Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Ücretlerinin Esasları Hakkında Yönetmelik, hükümleri uyarınca hazırlanan ve her yıl yayımlanan asgari ücret tarifesindeki tutar).

2.  Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği: İşletmenin kuruluş tarihinden itibaren 12 ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 15.000 TL’dir. Destek kapsamında satın alınan/alınacak makine-teçhizat yeni veya ilk kullanıcı için düzenlenen satış faturası tarihi itibariyle en fazla 3  yaşında olabilir.

3. İşletme Giderleri Desteği: Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 TL olmak üzere toplam 12.000 TL’dir. Bu destek aşağıdaki giderleri kapsar:

Personel net ücretleri (yeni istihdam şartı aranmaz, asgari geçim indirimi, ikramiye, prim vb. ek ödemeler net ücrete dâhil edilmez.) İşyeri kirası (stopaj ve ortak giderler hariç), elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde ürün/hizmet üretim amaçlı kullanılan makine ve teçhizata ait yakıt giderleri.

 

4. Sabit Yatırım Desteği: Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24  ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 TL’dir

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: