• resmi ilanlar

Köroğlu Dağları'nda doğa katliamı olmayacak

11/03/2016 11:00

İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşen toplantıyla sona erdi. Toplantıların son oturumunda Bolu Köroğlu Dağı Kültür Ve Turizm Koruma Ve Gelişim Bölgesi İle ilgili hazırlanan komisyon raporlarıyla meclis üyeleri bilgilendirildi.

Yaşar Yüceer Başkanlığında hafta boyunca süren İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları Cuma günü sona erdi. Son toplantıda önemli kararlara imza atıldı.

ASFALT PROGRAMI BELİRLENDİ

Toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresinin 2016 yılı II. Kat asfalt programının yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Rapor doğrultusunda ayrılan 2 milyon TL. ödenek ile 160 km. asfalt yapılması planlanırken, asfalt programının;Merkez İlçe 43 km.,Dörtdivan İlçesi 6 km., Gerede İlçesi 22 km., Göynük İlçesi 23 km., Kıbrısçık İlçesi 5 km., Mengen İlçesi 23 km., Mudurnu İlçesi 25 km., Seben İlçesi 8 km., Yeniçağa İlçesi 5 km. şeklinde uygulanması kararlaştırıldı.

 “DOĞA KATLİAMI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Toplantıda Kartalkaya kayak merkezi ile Karacasu termal turizm bölgesi arasında kalan çam ormanları ve yeşil alanların bulunduğu 51.450 hektarlık alanın Bakanlar Kurulu kararı ile Bolu Köroğlu Dağı Kültür Ve Turizm Koruma Ve Gelişim Bölgesi ilan edilmesi ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporlarla söz konusu bölge hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi. Her iki raporda da, “Yayımlanan bu karara göre, Kartalkaya Kayak Merkezi’nden Karacasu Termal Turizm Merkezi’ne kadar, Bolu Merkez, Dörtdivan, Kıbrıscık ve Seben ilçe sınırları içinde kalan ve Seben Taşlıyayla Gölü, Aladağ Göleti, çok sayıda yayla, ilçe yolları ve kamp alanlarını da kapsayan 51.450 hektarlık bir bölge, bir bütün olarak ilan edilmiştir. İlan edilen bu alanın tamamında turizm yatırımı yapılacak diye bir durum söz konusu değildir. 2634 Sayılı kanuna göre, bu alan içindeki öncelikle hazine arazileri turizm yatırımı yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilecektir. Turizm yatırımı yapılmak üzere Bakanlığa tahsis edilecek alan yasa gereği orman sayılan yerlerin binde 5’i oranında olmalıdır. Bu da, ilimiz için 2.581 hektarlık alana tekabül etmektedir. Bu kadar doğal güzelliği olan Bolu ilimizin turizm yatırımı alması ve gelişmesi ormanları ve çevreyi koruyarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırlayacağı bir plan dahilinde olacaktır. 51.450 hektarlık alanda doğa katliamı yapılması gibi bir durum yoktur. Bir yerin Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilmesi bu yerin tamamının imara açılarak turizm yatırımı yapılacağı anlamına gelmemektedir. Komple ilan edilen alanın imara açılması gibi bir durum söz konu değildir. Uygulanacak prosedür ve bunun gibi konularla alakalı Bakanlık nezdinde görüşmelerin devam ettiği söz konusu yerde, bahse konu bölgeyi komple kapsayacak, bölgenin kapasitesinin ve fiziki yapısının ortaya çıkarılacağı, var olan değerler de göz önünde bulundurularak, uluslararası bir firma tarafından hazırlanacak Master planıyla asıl sonuç ortaya çıkacak ve hazırlanan plan dahilinde hareket edilecektir” ifadeleriyle meclis üyeleri bilgilendirildi.

Toplantıda son olarak Karacasu Belediyesine 1 adet damperli kamyon hibe edilmesi, Kıbrıscık Köylere Hizmet götürme Birliğine 100 bin TL. ödenek aktarılması, Gerede ilçe köylerine kilitli parke taşı yapımı ve köylere malzeme yardımı hizmetlerinde kullanılmak üzere Gerede Köylere Hizmet Götürme Birliğine 500 bin TL. ödenek aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı Nisan Ayı İl Genel Meclisi toplantılarının 4 Nisan Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılmasıyla sona erdi.

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: