• resmi ilanlar

“Düzce'ye parke taşı satıyoruz”

04/04/2016 11:00

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz basın mensupları ile birlikte Bolu Belediyesi tarafından yeni yapılan büz fabrikasını ve parke taşı fabrikasını gezdi. Gezide fabrikalarla ilgili gazetecilere bilgiler veren Yılmaz, “Bu tesisler sadece bizim Bolu için duyduğumuz ihtiyacı üretmekle kalmayacak bölgenin en büyük şantiyesi olacak” dedi.

Bolu Belediyesi, Aşağısoku Mahallesi’nde bulunan şantiye alanına dev bir beton büz fabrikası ve günlük mevcut kapasitesinin 3 katı daha fazla üretim gerçekleştiren yeni bir parke taşı fabrikası kurdu. Yeni kurulan ve üretime başlayan tesisleri basın mensupları ile birlikte gezen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, fabrikalar ile ilgili gazetecilere bilgiler verdi.

Başkan Yılmaz öncelikle yeni yapılan fabrikaların bölgenin en büyüğü olduğunu ve sadece Bolu’ya değil tüm bölgeye hitap ettiğini belirterek; “Bolu Belediyesi olarak, altyapı malzemesi üretim şantiyeleriyle, gelir yaratma imkânları konusunda yerel yönetimlere ülke çapında bir iyi uygulama örneği oluşturduk. Bolu’daki tüm alt ve üst yapı çalışmalarımızı bu şantiyede ürettiğimiz beton, beton boru ve parke taşı ile yapıyoruz. Bölgenin en büyük parke taşı ve beton büz üretme şantiyesine sahibiz. Biz bugüne kadar ürettiğimiz her şeyi sadece kendimize göre üretiyorduk. Ama şimdi bölgenin ihtiyacına göre üretmeye başladık. Kaliteli üretim yapıyoruz ve bölgenin en iyisiyiz. Düzce’ye parke taşı vermeye başladık. Böylece hem bölgenin ihtiyaçlarını giderecek hem de Belediyemize mali imkân sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Yılda 1 milyon metre kare parke taşı

“Bolu’da, bu yıl parke taşı fabrikasına yapılan yatırımlarla üretim kapasitesi 3 katına çıkarıldı. Tüm Türkiye’ye ucuz ve kaliteli malzeme sağlayacak asfalt şantiyesinden sağlanacak gelir hedefi de 25 milyon liraya çıktı. Bu yıl içinde Bolu’nun tamamını bitireceğimiz gibi köylerimize de parke taşı döşeyebileceğiz. Bolu Belediyesi’nin kuruluşundan 2004 yılında bizim görevi aldığımız güne kadar Bolu merkezde döşenen parke taşı miktarı 250 bin metre kare. 2009 yılında kurduğumuz mevcut parke taşı ve bordür üretim fabrikamızda sadece bir yılda 300-350 bin metre kare parke taşı üretiyor ve döşüyoruz. Yani, Belediye tarihinde döşenen parke taşından daha fazlasını biz 1 yılda üretip, döşüyoruz. Son yatırımlarımızdan sonra fabrikamıza full otomatik parke taşı makinesi alarak kapasite artışı yaptık ve şantiyemizin kapasitesini 3 katına çıkardık. Mevcut parke taşı makinamızla günlük ortalama bin 400 metrekare parke taşı üretiyoruz. Montajını yaptığımız yeni parke taşı makinamızla günlük 3 bin metrekare parke taşı üretebileceğiz. Böylece yeni makine da devreye girdikten sonra günlük toplam 4 bin 400 metrekare parke taşı üretimine ulaşacağız”

“Yeni fabrikamızın kapasitesi de 500 - 550 bin metre kare. Yapılmakta olan yeni parke taşı ve bordür fabrikamızla birlikte ise üretimimiz yılda 1 milyon metre kareye ulaşacak. Kurulacak olan yeni full otomatik sistemle de işçilik maliyetleri minimuma düşecek. Eski makinemizde çalışan personelin yarısı kadar işçilikle, üretimi 2 misli artırmış olacağız”

Beton borularımızı kendimiz üretiyoruz

“Beton Boru fabrikamızda ise günlük bin 200 milimetre çapında 48 adet üretim yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde 1000 milimetre çapında 60, 800 milimetre çapında 80 adet boru üretimi hedefliyoruz. Kolektör hattını su ve kanalizasyon taşkınlarını önlemek için kuzey ve güney olarak ikiye ayırdık. Kolektör hattında kullandığımız boruları bu şantiyemizde üretiyoruz. Ürettiğimiz beton buruların çok daha kısa sürede kuruması için “Buhar Kürü” çadırlarımızı oluşturmaya başladık. Açık havada 28 günde kullanılabilir hale gelirken, “Buhar Kürü” çadırlarında 18 saatte kullanılabilir hale geliyor. Çimento fabrikası bize ciddi anlamda çimento hibe ediyor. Buradan genel müdürüne, bölge müdürüne çok teşekkür ediyorum”

8 milyon Euro değerinde yatırım yapıldı

“Bu kapsamda 1,5 milyon Euro’luk kırma ve eleme tesisi yatırımı, 1 milyon Euro’luk asfalt plenti yatırımı, 1,5 milyon Euro’luk parke taşı üretim tesisi yatırımı ve 1 milyon Euro’luk da beton boru tesisi yatırımı gerçekleşmiş olacak. Kalker ocağında kapasite artışını karşılamak için 500 bin Euro’luk 2 adet 50 tonluk ekskavatör alındı. Asfalt üretim kapasitesinin artması ile asfalt serim ve nakliyesinin gerçekleştirilebilmesi için 1.250 bin Euro damperli kamyon ve tır, 300 bin Euro tutarında da asfalt finişeri ve silindiri, 950 bin Euro’luk diğer iş makinesi yatırımı gerçekleştirildi. Üretim tesisleri ve iş makinesi parkı ile birlikte toplam yatırım tutarı 8 milyon Euro seviyesine ulaştı”

 

Haber Merkezi

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: