• resmi ilanlar

AİBÜ'de bilim yolculuğuna çıkacaklar

12/07/2017 11:00

TÜBİTAK projesi kapsamında AİBÜ'de düzenlenecek eğitim programında, 13 ilde bulunan Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim gören üstün yetenekli öğrenciler buluşacak.

13 ildeki Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören üstün yetenekli 39 öğrenci, TÜBİTAK projesi kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen eğitim programında, bilim tarihine yolculuk yapacak. 5 gün sürecek eğitim sürecinde, öğrencilerin bilimsel düşünce becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Program, İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Nartgün, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar, öğretim elemanları, üstün yetenekli öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar, “Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim Tarihi Yolculuğu” adlı TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi hakkında bilgi verdi. Akar, üstün yetenekli çocukları bilimin doğuş ve gelişme öyküsüyle buluşturmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “20 kişilik proje ekibimiz, AİBÜ, Hacettepe ve Çanakkale Onsekiz Mart üniversitelerinin öğretim elemanları ile bilim eğitimi konusunda yüksek lisans çalışmalarına devam eden üniversitemizin Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ve son sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır. Proje kapsamında öğrencilere, Canlılar Dünyası, Biyoloji Tarihi, Canlılığın Çeşitliliği ve Sınıflandırılması, Pusula, Barut ve Matbaa, Bilimin Doğuşu, Müzik Tarihi, Olimpizm ve Spor Tarihi, Antik Çağlarda Bilim, Bilim Tarihinin Farklı Yüzleri, Rönesans, Fizik Biliminin Kurulması, Kimya Tarihi ve Matematik Tarihi başlıkları altında bilimin öyküsü anlatılacaktır” diye konuştu.

 

Programda 13 ildeki Bilim ve Sanat Merkezlerinden 39 öğrencinin eğitim göreceğini kaydeden Akar, “Projeyle, etkinliklerde yer alan gözlem, inceleme, uygulama, drama çalışmaları ve tartışmalarla öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerinin gelişmesini ve bilimsel bakış açılarının desteklenmesini hedefliyoruz.” dedi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Nartgün ise, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği gibi bilimsel projelerin üniversitelere, üniversitelerin ise bilim, sanat ve spordaki önemlerine değinerek, “Düşünen, sorgulayan, araştıran bireyler yetiştirme hususu Eğitim Fakülteleri için çok önem arz ediyor. Biz ne kadar fakültemizi bu anlamda aktif hale getirebilirsek, yetiştirdiğimiz öğretim elemanları ve onların yetiştireceği gençler ne kadar dinamik, açık görüşlü, eleştirel düşünme becerisine sahip olabilirse, sorgulayabilirse gelecek nesillerden daha umutlu olacağız. Bu projelerin de bu türden becerileri öğrencilerimize kazandırmak için büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“Üniversitemizde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyorum”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz ise, böyle önemli bir projenin Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Doğa, bilim ve teknoloji konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üniversiteyle eğitim kurumları arasındaki etkileşimi artırmak amaçlı bir proje. Projeyi hayata geçiren Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar ile Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nı tebrik ediyorum. Eğitim programının öğrencilere faydalı olmasını diliyorum” diye konuştu. BMA

 

 

YORUMLAR  (Toplam 2 yorum)

  • Dursun YILMAZ  (14.07.2017 13:06:45)

    Türkiyede dogmatizm den Bilime sıra mı geliyor?Herkes dogmatizm neferliği için seferber olmuş.Bilimin ne olduğunu bilen yok.Ne yapsın Millet Bilim mi gösterdiler.Mürşidi ilim olan ülkeler bizim gibi geri kalmış ülkelerin her gün mezarını kazıyor.Biz bunun bile farkında değiliz.

  • C  (13.07.2017 06:25:47)

    Aibüde bilim mi kaldı da yolculuğuna çıkacaklar. Geçti o günler

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: