• resmi ilanlar

Kılıçdaroğlu, STK'ların ve muhtarların dertlerini dinledi

11/02/2021 11:00

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMASI İSTENEN ÇOK KONU VAR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'da STK temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. STK'ların ve muhtarların dertlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, notlar alarak kendisine iletilen sorun ve çözüm önerilerinin TBMM'de takipçisi olacaklarını belirtti.

Haber: Sefa GÜNAY

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'da STK temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Mahalle muhtarları ve STK temsilcilerinin dertlerini ve isteklerini dinleyen Kılıçdaroğlu, kendisine iletilen talep ve önerileri not aldı.

STK TEMSİLCİLERİ VE MAHALLE MUHTARLARI SORUNLARINI CHP LİDERİNE ANLATTI

Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhami Oltacıoğlu, “Bizlerin isteklerini, bizler size iletmeden siz değindiniz. Biz sesimizi duyurmaya çalıştık. Gerekli yerler ile görüştük. Sayın Başkanımız Tanju Özcan ile Bolu'nun sorunlarını istişare ettik. Muhtarlık konusunun günün şartlarına göre ayarlanması konusunu mecliste görüşülmesini istiyoruz. Sizin de bize destek vermenizi istiyoruz. Sorunlarımızı gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“DESTEKLERİNİZİ ESİRGEMEYECEĞİNİZDEN EMİNİM”

Akpınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Şengüleç, “Sayın Tanju Özcan'ın başlattığı bir çalışma var. Kendisi bizzat mahalle mahalle gezerek sorunları yerinde tespit ediyor. Çözüm aramaya çalışıyor. Benim muhtarı olduğum mahalle Bolu'nun en eski mahallesi. Burada en büyük sıkıntımız da imardan kaynaklanıyor. SİT alanı bölgesi olması bize sıkıntı yaratıyor. Desteklerinizi esirgemeyeceğinizden eminim” dedi.

 

“MECLİSTE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SIKINTILARIMIZ DA VAR”

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, “Kendi sıkıntılarımızı Sayın Tanju Özcan ile görüşerek çözmeye çalışıyoruz. Mecliste çözülmesi gereken sıkıntılarımız da var. Bunları da sizin aracılığınız ile iletmek istiyoruz. Öğrenci servis yaşlarının 12 yaştan 25 yaşa çıkarılması bizi sıkıntı durumuna sokuyor. Araç masrafları arttığı için sıkıntı yaşıyoruz. Ticari araç şoförlerinde 65 yaş üzerinde olan arkadaşlarımız şoförlük yapamıyorlar. Bu durumun da her yıl göz ve kulak muayenesinden geçirilerek 70 yaşına çıkarılmasını istiyoruz. Biz bunları kendi federasyonumuz aracılığıyla ilettik. Şehirler arası çalışan şoför arkadaşlarımızın saat kısıtlamaları 9 saat. Bunların da otoyollarda bekleme yerlerinin az olmasından dolayı 15 saate çıkarılmasını arz ediyoruz. Çok ciddi cezalar yiyiyorlar. Servis plakası alan arkadaşlarımız da kendi il sınırları içerisinde turizm taşımacılığında kullanılmasını istiyorlar. Şehirler arası yolculuklarda da ton/kilometre uygulamasının hayata geçirilmesini aynı zamanda şehir içi servis taşımacılığını kilometre başına bir asgari ücret gibi bir bedel uygulanmasını talep ediyoruz. Bunlar mecliste gündeme gelmesi gereken konular” diye konuştu.

“BİZİM GÜNAHIMIZ KÜÇÜK ESNAF OLMAK MI?”

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Tahir Gayret, “Biz Bolu esnafımızın dertlerini federasyonlara dolayısıyla Hükümete iletiyoruz. Bundan 15 gün önce Ankara'da yaptığımız görüşmelerde ortaklaşan konuları 6 ana madde üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza sundular. 3 tanesi açıklandı. 3 tanesi ise bekliyor. Biz esnaf olarak Hükümetten ayda bin TL talep etmedik. 500 TL'lik talepte de bulunmadık. Bizim talebimiz vergilerimizi, SGK primlerimizi 1 yıl faizsiz ertelemekti. Türkiye genelinde bütün esnaflara 25 bin TL verildi. 6 ay eş taksitli ödeyeceklerini söylediler ama onu da var olanların üzerine ekleyerek faiz ile devam ettirdiler. Bizim ne durumda olduğumuzu siz de biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız da biliyor, Edirne'deki vatandaş da biliyor, Şırnak'taki vatandaş da biliyor. Ben bir esnaf lideri olarak bulunduğum koltukta kanundan dolayı hiçbir görev yapamamanın ezintisini yaşıyorum. TBMM'de mutlaka yasanın incelenerek yeniden haklarımızın bize verilmesini istiyoruz. Bizim kimse ile derdimiz yok. Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti'nde huzurlu yaşamak istiyoruz. Kahveciler bir senedir kapalı. Yanında çalışan ocakta 3 tane işçi çalışıyor. Her yer açık. Onlara her şey serbest. Bizim günahımız küçük esnaf olmak mı? Hiçbir yardım yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı. Kimsenin yüzüne bakamıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“LOKANTALAR AÇILIP DA NEDEN HES KODU İLE GİRİŞ SAĞLANMIYOR?”

Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkan Murat Abak, “Türkiye geneline baktığımız zaman bütün AVM'lere, toplu taşımalara HES Kodu ile girilirken lokantalar açılıp da neden HES Kodu ile giriş sağlanmıyor? Lokanta ve kafe esnafımız çok zor durumda. Eşinin yüzüne, çocuklarının yüzüne, iş yeri sahibinin yüzüne bakamaz hale geldi. Borç batağına girdiler. Pandemi döneminden bugüne Bolu'da 186 iş yerimiz kapatıldı. İşletmelerini kapatacak hala arkadaşlarımız var ama kredi çektikleri için kapatamıyorlar. İş yerlerini kapattıkları an kefaletten çektikleri paraları toptan ödemek zorundalar. Bunu da yapacak güçleri olmadıkları için iş yerlerini kapatamıyorlar. Buna bir düzenleme getirilmesini istiyoruz. Biz artık iş yerlerimizin açılmasını istiyoruz” dedi.

 

“BOLU'DA YAYLA SORUNUNA BİR ÇÖZÜM GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Kürkçüler Mahallesi Muhtarı İbrahim Vural, “Burada herkes sıkıntılarından bahsetti. Ben bu sıkıntıların giderilmesi için bir kanun olması gerektiğini düşünüyorum. Yeni Anayasa olursa şayet bunlar bir kanun çerçevesi içerisinde olması lazım. Bolu'da bir yayla sorunu var. Belediye Başkanımız arkamızda oldu. Ama Sayın Tanju Özcan'ın gücü yetmediği yerler de var. Bolu'da ve Türkiye'de yayla sorununa bir çözüm getirilmesini istiyoruz. Bir kanun olarak sizin de destek vermenizi istiyorum. İmar barışı yaptık. Bizim hiçbir işimize yaramadı” diye konuştu.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: