
Bolu'da, kendilerini banka personeli olarak tanıtarak ‘yüksek kar payı' vaadiyle onlarca kişiyi yaklaşık 100 milyon lira dolandırdığı iddia edilen şebeke üyelerinin, mağdurları telefonla arayarak tehdit ve küfürler savurduğu ortaya çıktı. Mağdurların şikayeti üzerine ortaya çıkan ses kayıtlarında, dolandırıcıların “Milleti örgütleyip gazeteye verdiniz” diyerek hakaret ettiği anlar saniye saniye kaydedildi.
Bolu'da geçtiğimiz aylarda patlak veren dolandırıcılık olayında yeni bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, banka personeli olduklarını söyleyen ve güven telkin eden şüpheliler, "paralarınızı kar payı ile değerlendireceğiz" diyerek vatandaşlardan yaklaşık 100 milyon lira topladı. Bir süre sonra vaat edilen paraları alamayan ve muhatap bulamayan mağdurlar, durumu yargıya taşıyarak seslerini duyurmaya çalıştı.
HEM PARALARI GİTTİ HEM TEHDİT EDİLDİLER
Olayın medyada yer almasının ardından, dolandırıcılık şebekesinin mağdurlar üzerindeki baskısı arttı. Dolandırıldığını anlayıp röportaj veren bir vatandaşın ardından, şebeke üyelerinin mağdurları tek tek arayarak tehdit ettiği belirlendi. Kaydedilen telefon görüşmelerinde şüphelilerin, “Milleti örgütleyip gazeteye verdiniz” diyerek ağır küfürler savurduğu ve mağdurları susturmaya çalıştığı görüldü.
ADALET BAKANI'NA SESLENDİLER
Hukuk mücadelelerini sürdüren mağdurlar, seslerini duyurmak için sosyal medyada da kampanya başlattı. X (Twitter) üzerinden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u etiketleyen vatandaşlar, şahısların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini talep ediyor. Mağduriyetlerinin her geçen gün arttığını belirten vatandaşlar, ellerindeki tüm birikimlerini kaybettiklerini ve üzerine bir de can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini ifade ediyor.






























Fuat Bayramoğlu
BİR İNSAN, BİR ŞEHİR, MİLYONLARCA DUA: TEŞEKKÜRLER İZZET BABA
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!