
Bolu Milletvekili İsmail Akgül, berber ve kuaför esnafının yaşadığı çıraklık desteği sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Akgül, çıraklık desteklerinin kaldırılmasının sektörde ciddi bir boşluk oluşturduğunu belirterek, yeniden düzenleme yapılması çağrısında bulundu.
“KUAFÖR ESNAFIMIZ MAĞDURİYETLE KARŞI KARŞIYA”
Konuşmasında mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Akgül, sektörün yıllardır gençlere istihdam kapısı olduğunu vurgulayarak “Mesleki eğitimin en önemli taşıyıcılarından biri olan kuaför esnafımız bugün bir mağduriyetle karşı karşıyadır. Bu sektör binlerce gencimizi meslek sahibi yapmış ve istihdama kazandırmıştır. Son dönemde berber ve kuaför işletmelerine yönelik çıraklık desteğinin kaldırılması da bu alanda büyük bir boşluk oluşturmuştur.” ifadelerini kullandı.
“ÇIRAK YOKSA USTA DA OLMAYACAK”
Çıraklık desteğinin kaldırılmasının hem esnafı hem de gençleri olumsuz etkilediğini dile getiren Akgül, mevcut durumun mesleki eğitimin geleceğini tehdit ettiğini ifade ederek, “Bugün işletmelerimiz çırak çalıştırmakta zorlanırken meslek öğrenmek isteyen gençlerimiz de bu imkândan mahrum kalmaktadır. Bu durum hem esnafımıza hem de mesleki eğitimin geleceğine zarar vermektedir.” dedi.
Mesleklerin sürdürülebilirliği açısından çıraklık sisteminin hayati olduğuna dikkat çeken Akgül, usta-çırak ilişkisinin kopma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek “Çırak yoksa usta olmayacak, usta yoksa mesleklerimiz yok olacaktır.” dedi.
“DESTEKLER YENİDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Akgül, çıraklık desteklerinin yeniden ve kapsamlı bir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayarak ilgili bakanlığa çağrıda bulunarak, “Beklentimiz çıraklık desteklerinin yeniden kapsamlı bir şekilde hayata geçirilmesi, sektörler arasında eşit ve adil bir uygulama sağlanmasıdır. Sayın Çalışma Bakanımızdan bu bağlamda destek bekliyor, tüm esnafımıza hayırlı işler diliyoruz.” şeklinde konuştu.






























Fuat Bayramoğlu
BİR İNSAN, BİR ŞEHİR, MİLYONLARCA DUA: TEŞEKKÜRLER İZZET BABA
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!