
Kemal Bilsel Sarısözen
[email protected]
Sayın okurlar;
Görünen köy kılavuz istemez, kısaca, denenmiş denenmez, huylu huyundan vazgeçmez, şer ve şeytan güçlerle oturulup, dostluk kurulup dertlenilmez. Hayatında, sadece kendi menfaati için çalışan ve başkasını dikkate almayan, bundan böyle fırsatını bulsa, yıldıza kement atan, yarın hiç düşünmeden başkasının boynuna da kement atar. Hayırsız ve şer kuvvetlere borçlanılırsa, hiç şakası yok ki bir gün parasını, düşünmeden ya düğünde ister ya da bayramda. Dolayısıyla, derde deva, zehre de pan zehirle şifa gerekir. Küçük bir cemiyet olan aile yuvasında, mutluluklar, mutsuzluklar anne ve babanın tutumundan kaynaklanır. Kendisini bilmekten ve tartmaktan aciz bir insanı bırakın, ailesini ( HÂŞÂ! YARATANINI DA TANIMAZ.) Dolayısıyla, örneğin; siyasette, ticarette, eğitimde, öğretimde dolayısıyla her türlü beşeri münasebetlerimizde faziletli, onurlu ve şahsiyetli insanlardan yanlışlıklar çıkmıyor. Odunun kalabalığına alev nasıl aldırış etmezse, kasapta binlerce dahi olsa, koyun sürüsünden ürkmez. Yani gerçekler her zaman ortaya çıkar. Aklı aklından kaçan, yanlış, denenmiş akıl, akıllılıktan çıkar. Allah korusun, hayvanlık mertebesine intikal eder. Küfürbazın, cambaz kafaların, şeytan düşüncelerin en son merhalesi, yine yalandır.
İşte bunun için, yalancıya güven olmaz, bu türden insanlar tekrar denenmez. Denenmiş ve sonuçları hiçte isabete girmemişler, arifle savaşa girseler dahi, kuşluk vaktine gelmeden, rezil olur giderler. Her defasında, bir matematik işlemi olan toplamayı, çarpmayı çıkarmayı ve bölmeyi, sağlamasıyla da yanlış yapan bir kafaya, tekrar bu işlemi verirsen aynı yanlışları yapacağı kaçınılmazdır. Dolayısıyla, insanoğlunda iki unsur vardır. Üç unsur yoktur. Ya ister, ya istemez. İşte bunun için, herkesin koluna girilmez, çolukla çocukla gezilmez şerler, şer güçler ve şeytanlar da tekrar denenmez.
Bütün bunlar, tahsilimizden tecrübemizden ortaya çıkan düşüncelerdir. Beğenen torbasının önüne, beğenmeyen de torbasının arkasına atar, olur biter. Unutmayalım ki ZAMAN EN İYİ ÖLÇÜDÜR. CENABI HAK, KİMSENİN YOLUNU YOLSUZA DÜŞÜRMESİN






























Fuat Bayramoğlu
BİR İNSAN, BİR ŞEHİR, MİLYONLARCA DUA: TEŞEKKÜRLER İZZET BABA
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!