• resmi ilanlar

Kışın susuz kalma!

03/02/2011 18:45

"Yazın sıcaklık ve aşırı terleme nedeniyle susuz kalırsınız, ancak kışın bu olmaz" diye düşünmeyin. Dehidrasyon kış aylarında da yazınki gibi yaygın olabilir. Çünkü vücudunuz o kadar terlemiyor, bu nedenle dehidrasyon belirtileri kolayca gözden kaçabiliyor. Susuz kalmış bir vücutta halsizlik, kas yorgunluğu, kramplar, koordinasyon kaybı ve hatta felç görülebilir.

"Yazın sıcaklık ve aşırı terleme nedeniyle susuz kalırsınız, ancak kışın bu olmaz" diye düşünmeyin. Dehidrasyon kış aylarında da yazınki gibi yaygın olabilir. Çünkü vücudunuz o kadar terlemiyor, bu nedenle dehidrasyon belirtileri kolayca gözden kaçabiliyor.

Susuz kalmış bir vücutta halsizlik, kas yorgunluğu, kramplar, koordinasyon kaybı ve hatta felç görülebilir. Ayrıca, susuzluk vücudunuzu soğuk algınlıklarına ve gribe karşı daha savunmasız hale getirir. İşte soğuk kış ayları boyunca susuz kalmayı önlemenin yolları:

- Elinizin altında bir şişe su bulundurun ve hatta susamadan su için. Susuzluk vücudunuzun dehidrasyon tehlikesi altında olduğunu gösterir.

- İdrarınızı kontrol edin. Normal koşullarda renginin açık olması gerekiyor. Eğer vitamin takviyesi alıyorsanız ilaç içtikten birkaç saat boyunca idrarın rengini değiştirebiliyor. Buna dikkat edin.

- Egzersizden önce, egzersiz süresince ve sonrasında su için. Egzersize başlamadan en az bir saat önce 1-2 bardak su için. Egzersiz boyunca her 20-30 dakikada 120-225 gram su için.

- Gün boyunca ve özellikle yemek saatlerinde bol bol su için. Isınmak için canınız sıcak çikolata ya da kahve çekerse yanında bir bardak da buzsuz su için.

- Her gün yaklaşık 4 litre sıvı tüketmeye çalışın. Bunlara sebze ve meyve suları, çorbalar da dahil olmalı.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: