• resmi ilanlar

Susmayacağız

09/03/2011 14:14

Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları basın özgürlüğü için bir araya geldi. İzzet Baysal Caddesi üzerinde yer alan Ak Bank önünde toplanan gazeteciler, siyasi partiler, Ergenekon operasyonları çerçevesinde gazetecilerin, yazarların tutuklanmalarını kınadı.

Yoğun kar yağışına rağmen bir araya gelen gazeteciler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ağızlarını siyah kurdele ile bağladılar. Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları basın özgürlüğü için bir araya geldi. İzzet Baysal Caddesi üzerinde yer alan Ak Bank önünde toplanan gazeteciler, siyasi partiler, Ergenekon operasyonları çerçevesinde gazetecilerin, yazarların tutuklanmalarını, şiddetle kınadı.

Yoğun kar yağışına rağmen bir araya gelen gazeteciler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ağızlarını siyah kurdele ile bağladı. Göstericiler ağızları bağlanmaya çalışılsa da susmayacaklarını söyledi.

Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı H. Hüseyin Aykan yaptığı basın açıklamasında şu sözleri kaydetti;

“Türkiye kaygı veren bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte gazeteciler takibe alınmakta telefonları dinlenmekte gece yarısı evleri basılmaktadır. Meslektaşlarımıza uygulanan baskılar hukuk demokrasi ve bağımsız yargı bahanesiyle uygulanmaktadır. Oysa gazeteciler habercilik görevlerini yapmaya çalışmaktadır. Biz cezaevinde tutuklu 61 gazetecinin serbest bırakılmasını,2000’in üzerinde gazeteci hakkında sürdürülen yargılamalar ve 4450 gazeteci hakkında sürdürülen soruşturmalara son verilmesini istiyoruz. Köroğlu gazeteciler cemiyeti üyeleri olarak, köşe yazarları olarak şiddetle protesto ediyoruz”

İşte açıklama metninin tamamı;

KÖROĞLU GAZETECİLER CEMİYETİ 9 MART BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye kaygı verici bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte gazeteciler takip edilmekte, telefonları dinlenmekte, gece yarısı evleri basılmakta ve gözaltına alınmaktadırlar. Meslektaşlarımıza yönelik bu baskılar, ‘hukuk, demokrasi ve bağımsız yargı’ bahanesiyle uygulanmaktadır.

 

Oysa gazeteciler, mesleki faaliyetlerini, meslek ilkelerine uygun habercilik görevlerini yapmaya çalışmaktadırlar. Bir gazetecinin, görevini yaptığı için gözaltına alınması, çağdaş hukuk düzenindeki demokratik ülkelerde görülmemektedir.

 

Her eleştiriyi, her aykırı sesi susturmak isteyenler, yarın özgür basına ihtiyaç duyacaklarını unutmamalılar. Özellikle vurgulamalıyız ki; meslektaşlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da basın özgürlüğü için, düşünce özgürlüğü için, demokrasi için seslerini yükseltmeye devam edeceklerdir.

 

Bu nedenle, meslektaşlarımıza yönelik haksız göz altıların, yargılamaların ve hukuk dışı uygulamaların bir an önce sona ermesini, açılan davaların sonuçlandırılmasını, cezaevlerindeki gazetecilerin özgür bırakılmasını istiyoruz.

 

Ülkemiz 12 Haziran 2011’de genel seçimlere gidiyor, Gidiyor gitmesine ama bir yandan da hükümet gazeteciler üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

Gazeteciler tutuklanıyor.

İnternet siteleri basılıyor.

Telefonlar dinleniyor,

 

Silivri’ye giden gidene. Polis henüz basılmamış kitaplara dahi el koyuyor. Sınır tanımayan gazeteciler örgütü, Avrupa birliğinin konu ile ilgili organları hükümeti uyarıyor. Cumhurbaşkanı dahi süreci kaygı ile izlediğini ifade ediyor. Usta gazeteciler, mesleğin duayenleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası; operasyonlara sadece tanıklık etmeyeceklerini bu tehlikeli gidişe müdahale edeceklerini duyuruyorlar.

 

Gazeteciler yürüyor.

Gazeteciler baskılara karşı direniyor.

Gazeteci Ahmet Şık tutuklanırken gülerek “Dokunan yanar” mesajını veriyor. Muhalefet partileri bu baskı ortamında seçilmelere gidilmesinin meşru sonuçlar doğurmayacağını iddia ediyor.

 

Hükümetin “ileri demokrasi” söylemleri ile uzak yakın alakası olmayan bu uygulamaları biz yerel basın, Bolu Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri olarak, Bolu’da ki köşe yazarları olarak şiddetle protesto ediyoruz. Özgür basın susturulamaz!

 

Basın emekçilerinin, gazetecilerin önüne konulan engellere baskı politikalarına karşın; gazeteciler halkımızın haber alma özgürlüğüne yönelen bu tehditlere aldırmadan görevlerini yerine getireceklerdir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

 

Cezaevlerinde tutuklu 61 gazetecinin serbest bırakılması, 2000’in üzerinde gazeteci hakkında sürdürülen yargılamalar ve 4450 gazeteci hakkında sürdürülen soruşturmalara son verilmesini istiyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, üstadımızın önceki günkü basın açıklamasında değindiği gibi son gözaltı olayları sırasında gazetecilere kelepçe takılmasını da kınıyoruz.

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: