
Geçirdiği trafik kazası sonrası GATA'da 23 gün omzuna takılacak parçanın ihalesini bekledikten sonra ameliyat olan ancak yüzde 25 sinir kaybı yaşaması nedeniyle malulen emekli olan Uzman Jandarma Sami Aktaş, kendisinin silah taşıma ruhsatı iptal edildiği için Genelkurmay Başkanlığı'na protesto etmek amacı ile başlayacağı protesto yürüyüşünü Bolu’da başlatacak.
40 yaşındaki 2 çocuk babası Sami Aktaş, 2007 yılında geçirdiği trafik kazasından sonra sevk edildiği Haydarpaşa Askeri Hastanesi'nde 23 gün boyunca ameliyat olmayı bekledi. Ameliyat için gerekli parçaların ihalesi tamamlanmadığı gerekçesiyle beklemek zorunda kalan Aktaş, sağ kolunda yüzde 25 sinir kaybı yaşadı. Ameliyat sonrası silah taşıma ruhsatı iptal edilen Aktaş, malulen emekli yapıldıktan sonra 890 TL emekli maaşı almaya başladı. Bu süre zarfında Aktaş, silah ruhsatının iptal edilmesi nedeniyle dava açtı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde görülen davada emekli komutan Aktaş'ın solak olduğu üzerine ortopedik ve nörolojik yönden incelenmesine karar verildi. GATA'ya yeniden başvuran Sami Aktaş'a ortopedik yönden ileri derecede hareket kısıtlılığı nedeniyle silah verilemez maddesi gereğince silah taşıma ruhsatı almasında sakınca olduğu yönünde karar çıkarken, nörolojik yönden sakınca olmadığı belirtildi. Aktaş her iki kolunu da ileri derecede kullanmasına rağmen AYİM'de görülen davada taşıma ruhsatının verilmeyeceği kararı çıkarak, dava reddedildi.
“Özlük haklarımız verilmiyor”
Uzman jandarmaların özlük haklarının verilmediğini de söyleyen Sami Aktaş, Başbakan'ın bile bu konudan rahatsız olduğunu dile getiren açıklama yaptığını hatırlattı. Aktaş, "Uzman jandarmaların verilmeyen hakları var. Başbakan bile 'Ben hala bu insanların özlük haklarının iyileştirilmeyişini manidar buluyorum' dedi. Amir dediğin masaya koyar mantıklı bir şey, en büyük amir Başbakan da çıkarır imzalar. Ne yazık ki başka şeylerle mi ilgileniyorlar da özlük haklarımızla ilgilenmiyorlar diye amirlerim hakkında insan art niyetli şeyler düşünüyor" şeklinde konuştu.
“Tehdit edildim”
Bütün her şeyin hukuk mücadelesini başlatıp ve günlüklerinin konu olduğu kitabını çıkarması ile başladığını ifade eden Aktaş, el altından gizli tehditler aldığını öne sürdü. 35 bin satan 'Gece Yürüyenler Aslında Kardeştirler' isimli kitabından rahatsızlık duyanlar olduğunu iddia eden Aktaş, "Kitap yazdım. Kitap yazdıktan sonra el altından gizli tehditler alıyorum. Fazla ileriye gittim diye tehditler gönderiyorlar. Bu ülke muz cumhuriyeti mi? Eğer öyleyse söylesinler” dedi.
Hukuksuzluğu protesto edeceğini söyleyen Aktaş, "Bu kadar takdir belgesi var. Bütün hepsini inşallah 10 Temmuz 2011 tarihinde Bolu'dan yürüyüşe geçeceğim. Ankara Genelkurmay Başkanlığı önüne çıkacağım, yasak veya değil. Beni gözaltına alsalar da, beni öldürseler de çıkacağım, bütün elbiselerimi, rozetlerimi, madalya, takdir belgeleri, askeri kimliğimi bütün hepsini iade edeceğim. Bu hukuksuzluğu protesto edeceğim" ifadelerini kullandı.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!