• resmi ilanlar

Koç Üniversitesi Bolulu gençleri bekliyor

19/07/2011 00:00

Öğrencilerinin yüzde 60'ına burslu eğitim veren Koç Üniversitesi, Anadolu'nun değişik kentlerindeki geleceğe yön verecek gençleri bekliyor.

Bir vakıf üniversitesi olan ve elde ettiği tüm geliri öğrencilerinin daha iyi eğitim alması için kullanan Koç Üniversitesi, Türkiye'nin değişik kentlerinde eğitim gören başarılı gençlere burslu eğitim olanaklarından yararlanması için çağrı yapıyor. Türkiye'nin tüm kentlerindeki başarılı öğrenciler Koç Üniversitesi'ndeki geniş burs imkânlarından yararlanma fırsatına sahip. Koç Üniversitesi öğrencilerinin bölüm değiştirme, çift anadal eğitimi, dünyanın önde gelen 145 üniversite ile değişim programları anlaşması gibi pek çok olanaktan yararlanma fırsatı da bulunuyor.

MEZUNLARI DÜNYA ÇAPI KURUMLARDA

Kurulduğu 1993 yılından bu yana 7 bine aşkın mezun veren Koç Üniversitesi, İstanbul Rumeli Feneri'ndeki kampüsünde; 400 öğretim üyesi ve görevlisi, 6 fakültesi, 1 yüksekokulu, 22 lisans, 24 yüksek lisans ve 13 doktora programıyla Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlere en geniş eğitim olanakları sunuyor. Mezunlarının çok büyük bir kısmının ortalama altı ay içerisinde dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kurumlarında işe yerleştiği Koç Üniversitesi’nin öğrencilerinin yüze 25’i mezuniyet sonrası Stanford, Harvard veya Oxford gibi dünya çapında Üniversitelerde yüksek lisans, doktora eğitimlerine devam ediyorlar.

Yaklaşık her üç öğrencisinden ikisine burs imkânı sağlayan Koç Üniversitesi, başarı burslarını öğrencilerin üniversite giriş sınavı başarısına göre veriyor. Ayrıca, öğrenciler, destek burslarından da yararlanabiliyor. Üniversite giriş sınav sonucuna göre Koç Üniversitesi’ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs, yarı burs ve 1/4 kısmi burs imkânı sunuluyor. Karşılıksız olan burslar normal öğrenim süresince devam ediyor.  Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl; Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ise dört yıl olarak uygulanıyor. Bu süre boyunca akademik başarısızlık nedeni ile burs kesilmiyor.

Çift Anadal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı artı beş yıl oluyor. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı herhangi bir burs kaybı yaşamıyor. Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler, Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında da burs hakları devam ediyor. 

Koç Üniversitesi faal olduğu tüm akademik alanlarda olduğu gibi ilk kez geçtiğimiz yıl öğrenci kabul ettiği tıp alanına da öncülük edeceğinin sinyallerini veriyor. Tıp Fakültesi Eğitim Hastanesi’nin kurulum hazırlıklarına başlayan Üniversite, yılsonunda temel atmayı planlıyor. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan “Kurulacak olan 250 yataklı hastanemiz en modern cihazlarla donatılacak ve öğrencilerimiz son üç senelerini burada staj yaparak geçirecekler. Daha uzun vadede de bir de çocuk hastanesi inşa etmeyi planlıyoruz. Prof. Dr. Umran İnan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Anadolu’da çok parlak gençlerimiz var. Onların arasından dünya çapında bilim insanları ve liderler çıkacak. Biz Koç Üniversitesi olarak bu öğrencilerimiz için tüm imkânları sunuyoruz, onlara dünyanın kapılarını açmak ve onları dünyaya tanıtmak istiyoruz.” dedi.

 

Koç Üniversitesinin “Başarı Burslu” programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs;

(a) eğitim-öğretim ücretini;

(b) masraflarına katkı olarak 10 ay süreyle aylık burs desteğini;

(c) öğrencilerin yurtlarda kalmasını kapsıyor.

 

Başarı bursları hangi kategorilerden oluşuyor?

Semahat-Nusret Arsel ve Suna-İnan Kıraç Üstün Başarı Bursu: Koç Üniversitesi’nin çeşitli programlarına en üst sıralamalarda yerleştirilen 30 öğrenciye veriliyor. Bursların en az 3’er adedi Hukuk ve Tıp Fakülteleri’ne ayrılmış durumda. Bu bursu alan öğrenciler,

a)         Öğretim ücretinin tamamından muaf olarak,

b)         9 ay süreyle ayda 530 TL burs desteğine

c)         Yurtlarda 2 kişilik odalarda ücretsiz kalma imkanına

d)         Öğretimleri süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına

e)         2.000 TL’lik giriş başarı ödülüne hak kazanıyor.

 

Özel Başarı Bursu: ÖSS sıralamasında yerleştirildiği programın istediği puan türünde ilk 300 öğrenci içinde olan Başarı burslu öğrencilere veriliyor. Bu bursu alan öğrenciler,

a)         Öğretim ücretinin tamamından muaf olarak

b)         10 ay süreyle ayda 470 TL burs desteğine

c)         Yurtlarda 2 kişilik odalarda ücretsiz kalma imkânına

d)         Öğretimleri süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına

e)         1.500 TL’lik giriş başarı ödülüne hak kazanıyor.

 

Yüksek Başarı Bursu: ÖSS sıralamasında ilk 1000 öğrenci içinde olan Başarı burslu olan öğrencilere verilecektir. Bu bursu alan öğrenciler,

a)         Öğretim ücretinin tamamından muaf olarak

b)         Yurtlarda ücretsiz kalma imkânına

c)         10 ay süreyle ayda 420 TL burs desteğine hak kazanıyor.

 

Tam Başarı Bursu: ÖSS puanına göre olan Başarı burslu bir programa yerleştirilen öğrencilere verilecektir. Bu bursu alan öğrenciler,

a)         Öğretim ücretinin tamamından muaf olarak

b)         10 ay süreyle ayda 370 TL burs desteğine

c)         Yarı zamanlı çalışma karşılığında yurtlarda ücret ödemeden kalma imkânı kazanıyor.

 

Destek Bursu: Koç Üniversitesi’nin Destek Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan bu burs, sadece öğretim ücretinin %50’sini kapsıyor.

Kısmi Burs: Koç Üniversitesi’nin Kısmi Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan bu burs, sadece öğretim ücretinin %25’sini kapsıyor.

Koç Üniversitesi’nin sunduğu diğer burs imkânları da şunlardan oluşuyor. 

Uluslararası Bakalorya (IB) Destek Bursu: IB diploma notu 32 ve üstü olan öğrencilerin eğitim ücretine %25 burs indirimi.

Abitur Destek Bursu: Abitur diploma notu 2 veya daha iyi olan öğrencilerin eğitim-öğretim ücretine % 25 burs indirimi.

Matura (Reifeprüfung) Destek Bursu: Matura diploma notu 1.5 veya daha iyi olan öğrencilerin eğitim-öğretim ücretine % 25 burs indirimi.

Şehit Çocukları Bursu: Burssuz programlarından birine yerleşen şehit çocukları Başarı Burslu kategorisinde değerlendirilir.

İhtiyaç Bursu: Burssuz olarak yerleştirilen öğrencilerin ailelerinin durumunda ciddi bir mali değişiklik olması durumunda sınırlı sayıda öğrenciye Burs Komitesince tam veya kısmi burslar verilebilir. Üniversiteye yeni giren öğrenciler ilk yıllarını tamamlamadan İhtiyaç Bursundan yararlanamazlar.

Öğrenci Dekanlığı Çalışan Öğrenci Programı

Koç Üniversitesi öğrencilerine, üniversitenin çeşitli bölümlerinde yarı zamanlı çalışarak deneyim ve gelir elde etme imkânı da sunar.

 

Kitap Bursu

Her akademik dönem başında Kitap Bursu başvurusu yapan öğrenciler ihtiyaç durumlarına göre değerlendirilir ve kısmi ya da tam olarak kitap giderleri karşılanır. Kitap Bursu miktarı ve verilecek öğrenci sayısı her dönem için yeniden gözden geçirilebilir.

Yurt Bursu

LYS’den %100 burslu gelen her öğrencimiz herhangi bir ücret ödemeden yurtlarda kalabilir.

 

Karşılıklı Burs: Hemşirelik Programı’na yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs olup, eğitim-öğretim ücretini, yurtlarda ücret ödemeden kalmayı ve masraflara katkı payını kapsar.

145 üniversite ile değişim programı uygulanıyor.

 

Tüm dünyada 145 üniversite ile değişim programı anlaşması bulunan Koç Üniversitesi, öğrencilerinin uluslararası deneyimlerini artırmak için her geçen yıl bu sayıyı daha da artırıyor. İlk kez 2004 senesinde yürütülmeye başlanan Öğrenci Değişim Programları ile 2010-2011 Akademik Yılı sonuna kadar 555 öğrencimiz yurt dışına gitmiş ve bu mükemmel tecrübenin bir parçası olmuştur. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu okullardan ise 2004 senesinden itibaren 639 öğrenci eğitim almak ve ülkemizi tanımak adına programlardan faydalanmışlardır. 2010-2011 senesinde Öğrenci Değişim Programları üniversitemiz çapında büyük bir ilgi odağı haline gelmiştir ve bir önceki seneye göre üniversitemizden Öğrenci Değişim Programları ile yurt dışına giden öğrenci sayısı %100 oranında artmıştır.

 

Kısa bilgilerle Koç Üniversitesi

 

Koç Üniversitesi Rektörü: Prof.Dr. Umran İnan

Fakülte sayısı: 6

Bölüm sayısı : 22 Lisans Programı; 24 Yüksek Lisans Programı; 13 Doktora Programı

Toplam öğrenci sayısı :  4.400

Yüksek okul sayısı :  1 (Hemşirelik Yüksekokulu, 4 yıllık)

İlk mezun tarihi : 1995 (yüksek lisans) 1997 (lisans)

Toplam mezun sayısı : 7200

Eğitim ücreti : 2011- 2012 ders yılında Hemşirelik Yüksekokulu için 7.750 TL, diğer programlar için 31.000 TL ve Tıp Fakültesi için 42.750 TL

Okulunuzun adresi  : Koç Üniversitesi Rumelifeneri Yolu Sarıyer 34450 İstanbul

Okulun telefon numarası : 0 212 338 10 00

İnternet adresi : www.ku.edu.tr

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: