
Ertuğrul TURAN
1945 yılında eğitim öğretime Orta Sanat Okulu adıyla başlayan İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, motor atölyesinde bu günlerde hummalı bir çalışma var. Geçmişten gelen birikimin gelecek nesillere ustalıkla aktarıldığı bölüm, dışarıdan araç kabulüne başladı. Eğitim gören öğrenciler, okullarına gelen araçları tamir etmeye başladılar.
Uzun yıllardır Bolu ve civar illere kalifiye ustalar yetiştiren ve verdiği nitelikli eğitimle büyük takdir toplayan İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü, öğrencilerinin uygulamalı olarak oto tamir ve genel bakım konularında yeterliliğini arttırmak için resmi kurumlara verdiği hizmetini şimdide tüm Bolu halkına vermeye başladı.
Okulun hizmetlerinden yararlanan İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ait araçların tüm bakımlarının ve onarımlarının gerçekleştiği okuldan artık Bolu halkı da uygun fiyatlarla faydalanabilecek.
Altı motor öğretmeni nezaretinde çalışan yüz yirmi öğrencinin haftanın altı günü çalıştığı İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümünde; araçların lastik, motor, rot-balans ve genel bakımlarının yanında çeşitli motor ve fren testleri, oto elektrik ve kaporta tamiratları da yapılacak.
Öncelikli amacın para kazanmaktan ziyade, öğrencilerin tamirhane atmosferini yaşamaları ve uygulama ve pratik bilgilerinin arttırılması olduğunu kaydeden Motor Bölümü öğretmenlerinden Sezer Dizmen, “Türkiye’de başka bir okulun bu tarz bir hizmetinin olduğunu tahmin etmiyorum. Öğrencilerimiz burada hem pratiklerini geliştiriyor hem de usta olma yönünde eğitim alıyorlar. Özellikle Sağlık Müdürlüğü’nün 112 Ambulanslarının arızaları okulumuzun öğrencileri tarafından yapılmakta. Bizlerde eğitimci olarak öğrencilerimizin başında bulunarak tatbiki eğitimlerini sağlıyoruz. Piyasadan daha ucuza tamir yapmaktayız. Gelir okulumuza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve Milli Eğitim Bakanlığı’na paylaştırılmakta” dedi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!