• resmi ilanlar

DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

13/07/2012 00:00

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Koordinasyonunda Bolu Deprem Stratejisi ve Eylem Planı’nın hazırlanması sürecinin başlaması üzerine oluşturulan Çalışma Grubu temsilcileri; İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kemal Yurtışığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Akçahan Gepdirmen, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Karayolları 41. Şube Şefi İlkay Aktuğu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Raşit Erdem ile Jeoloji Mühendisi Melike Özlük, Jeoloji Mühendisleri Odasından Nazmi Uçar ve Atilla Yılmaz ile Gerede Belediyesi Başkanlığından İbrahim R. Karaş, Vali Yardımcısı Ömer Eru Başkanlığında İl AFAD koordinasyonunda Valilik Binasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Hasan Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda Çalışma Grubuna bilgi verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan konuşmasında: 5902 Sayılı Kanunla, Hedefleri gerçekleştirmek üzere Bakanlardan oluşan Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, Müsteşarlardan oluşan Koordinasyon Kurulu ve Uzman Kuruluşlardan oluşan Deprem Danışma Kurulu olmak üzere üç kurul oluşturulduğunu, Deprem Danışma Kurulu’nun çalışmaları neticesinde Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı’nın Resmi Gazetede Yayınlanmasını müteakip yürürlüğe girdiğini bunun üzerine İlimizde Bolu Deprem strateji ve faaliyet planının hazırlandığını, Eylem Planı’nın süreli olarak, 2012-2013, 2012-2017 ve 2012-2023 dönemlerini kapsadığını söyleyerek Planı;

1)Depremi öğrenmek,
2) Depreme karşı güvenli yerleşme ve yapılaşmanın yapılabilirliğini araştırmak
3) Depremin etkisiyle baş edebilmek, olarak üç ana başlıkta özetledi.

Bunları gerçekleştirilebilmek içinse Basın ve STK’ların bir afet ve acil durumda nasıl hareket edilmesi gerektiği, etkin ve hızlı haberleşmeyi sağlayabilme, halkı doğru zamanda doğru şekilde, doğru merkezlere yönlendirebilme konusunda bilinçlendirilmesi, Yapıların güvenliği içinse Usta kalfa ve çırakların sertifikalandırılmasıyla gerçekleşeceğini belirtti. Ayrıca Kültürel varlıklarımızın korunmasından, Deprem Sağlık organizasyonuna, Milli Eğitim Camiasının bilinçlendirilmesinden Gönüllü ve bilinçli ekiplerin oluşturulmasına kadar pek çok çalışmanın önemini vurgulayarak konuşmasına son verdi.

Vali yardımcısı Sayın Ömer Eru Çalışma Grubu temsilcilerine; Uygulamada sorumlu, ilgili ve koordinatör kuruluşların görevleriyle ilgili Bilgi verdi. Planın uygulanması ile ilgili genel takip ve değerlendirmelerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yapılacağını, sorumlu kuruluşların 6 aylık çalışma dönemlerini rapor olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne göndereceklerini, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün sorumlu kuruluşlardan gelen bu çalışmaları hakkında rapor düzenleyerek 6 aylık periyotlar halinde yayınlayacağını belirtti.

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: