
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın görevden uzaklaştırılmasına ve 2002'den bugüne görevden uzaklaştırılan yerel yöneticilere ilişkin verdiği yazılı soru önergesine cevap veren İşçileri Bakanı İdris Naim Şahin, 29.03.2009-05.07.2012 tarihleri arasında görevinden uzaklaştırılan belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin partilere göre dağılımını açıkladı. Bakan Şahin, görevinden uzaklaştırılan belediye başkanlarından BDP'den 18, Ak Parti'den 4, CHP'den 4, MHP'den 1, BTP'den 1, ANAP'tan 1, DP'den 1 ve 1'de bağımsız olmak üzere toplam 31 belediye başkanının görevinden uzaklaştırıldığının kaydetti.
BDP'DEN 60, CHP'DEN 2 BELEDİYE MECLİS ÜYESİNE UZAKLAŞTIRMA
Öte yandan görevden uzaklaştırılan belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyelerinin de partilere göre dağılımını açıklayan Bakan Şahin, görevinden uzaklaştırılan belediye meclis üyelerinden BDP'li 60, CHP'li 2 ve DYP'li 1 üye, il genel meclis üyelerinden de BDP'li 14 üyenin görevinden uzaklaştırıldığını kaydetti.
Bakan Şahin önergenin devamında, Anayasa'nın 127'nci ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesine göre, görevleri ile ilgili bir suç sebebiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma açılan belediye başkanlarının, İçişleri Bakanı tarafından görevinden uzaklaştırılabildiğini, belediye başkanlarının görevden uzaklaştırma işlemlerinde, belediye başkanlarının tutukluluk halleriyle il soruşturma yapan müfettiş veya kontrolörlerin bu yöndeki taleplerinin esas alındığını ifade etti. Bakan Şahin ayrıca, 2003-2012 yılları arasında, Bakanlık Makamından alınan toplam 5551 ön incelemenin, araştırma onayının 2135'nin imar mevzuatına aykırılık iddiasına dayalı olduğunu belirtti.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!