
Sabırsızlıkla intibak zamlarına kavuşmayı bekleyen emeklilerin gözü aydın... SGK, güncelleme çalışmasını Ekim'de tamamlayacak; eksik maaş aldığı belirlenen emeklilere ise toplu ödeme yapılacak
2000 yılından önce emekli olanları ilgilendiren intibak çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 2 milyon kişinin yararlanacağı intibak zammında, emeklilerin prim günü ve göstergeleri dikkate alınarak belirlenecek intibak farklarına yönelik yapılan çalışmalar, tüm hızıyla sürüyor. Emeklilerin dosyalarını inceleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli, gece-gündüz mesai yaparak bilgileri güncelliyor. Bugüne kadar dosyaların yüzde 90'ına yakın bölümünün güncellendiği belirtilirken, yapılan çalışmaların Ekim ayı sonunda tamamlanacağı bildirildi.
EKSİK MAAŞ ALANLARA...
İntibak zammına ilişkin dosyaların incelemesi sürerken, yaklaşık 5 bin emeklinin maaşının yanlış hesaplanması konusunda da detaylar ortaya çıkıyor. Bu rakam, intibaktan yararlanacak emeklilerin bilgilerinin bilgisayara aktarılmasıyla netlik kazanacak. 2000 yılı öncesindeki başvuruların manuel sistemle yapılması nedeniyle, maaşlarda yanlışlık yaşandığı belirtildi. Yetkililer, bu yanlışlığın aylık bağlama oranlarının hatalı girilmesi gibi nedenlerden kaynaklandığını ifade ederken, bu durumdaki emeklilere önemli bir müjde geldi. Eksik aylık aldığı belirlenen emeklilerin maaşında, intibak zamlarının dışında ekstra bir iyileştirme yapılacak! Ayrıca eksik maaş alanların eksik kısımlarının topluca ödenmesi de gündemde. Yıllarca hatalı işlem sonucu eksik maaş alan emeklilerin yüzü bu uygulama ile gülecek.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!