
Haber: Mehmet KORKUSUZ
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ortaklaşa düzenlediği eylemle 55 gündür cezaevlerinde süren açlık grevleri hakkında seslerini duyurdu.
Hükümet Meydanı’nda dün saat 15.00’te düzenlenen protesto gösterilerinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Üniversite öğrencisi gençlerinde destek verdikleri gözlenen protesto da Türkçe ve Kütçe pankartlar açıldı, sloganlar atıldı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan protestocu grup adına KESK Dönem Sözcüsü Özkan Üstün açıklamada bulundu.
Cezaevlerindeki eylemlerin 55 günü geride bıraktığına dikkat çeken Üstün, “Cezaevlerinde 12 Eylül’de başlayan dönüşümsüz-süresiz açlık grevleri hala durdurulamadı. Ölümler an meselesi. Tutuklu hükümlülerin insani ve demokratik taleplerini karşılamak yerine, 2000 yılındaki “Hayata dönüş operasyonu” olarak isimlendirilen katliamı hatırlatan “gerekirse müdahale ederiz” açıklamaları kaygılarımızı daha da arttırıyor. Kolayca çözülmesi mümkün bir sorun karşısında, hükümet adım atmamakta direniyor. Adalet Bakanının Kurban Bayramı öncesi Sincan Cezaevi’ni ziyaret ederek tutuklularla görüşmesi ve ardından bir açıklama yapmış olması umutlara kapı aralamış olsa da, hiçbir adım atılmadı ve kapılar açılmadı!” ifadelerini kullandı.
Üstün, açıklamalarının devamında, cezaevlerindeki açlık grevlerinin ölüm çizgisine yaklaştığını dile getirerek, şunları söyledi: “Artık ölüm öncesi çizgideyiz. Bu çizgiyi aşmamak için tüm ülke düzeyinde kadın, erkek, her dilden ve her inançtan insanlarımızın güçlü çığlığına ihtiyaç var. Biz bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Bugün süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin 54’üncü (dün) günündeyiz. 60 kadar cezaevinde 700 kadar tutuklu ve hükümlü artık ölüm çizgisine yaklaştı. Bu çizgi aşılmamalı. Hemen adım atarak bir felaket durdurulmalı. AKP hükümeti sorunu çözmek, barışçı ve demokratik adımlar atmak için daha fazla oyalanmamalıdır. Yok saymak ve ölüme göz yummak çözümsüzlük ve felaket getirir. Tüm halkımızı duyarlı olmaya ve ülkenin önemli bir sorunu haline gelen açlık grevleri konusunda tutum almaya çağırıyoruz. Çözüm için ses çıkarılmasına duyulan ihtiyaç hiç bu kadar önemli olmamıştı.”
Üstün’ün açıklamalarının ardından bir süre daha sloganlar atan protestocu grup, alkış ve ıslık protestoları gerçekleştirdi. Yaklaşık yarım saat süren protestoya katılan eylemci grup ardından olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.
Cezaevlerindeki açlık grevlerine çözüm bulunmaması halinde protestoların artarak süreceği bilgisine ulaşıldı.
CHP ve ADD halkı sokağa dökebildikleri için gurur duyuyorlardır herhalde. yazıklar olsun ülkemizde huzur bozmaya çalışanlara, Durum birlik beraberlik zamanı sağ duyu zamanı akıllı olmak gerekmezmi. neyi paylaşamadığımızın farkındamıyız ey çıkarcılar.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!