
Express Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Korkusuz dün yayınlanan köşe yazısında, projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Kadı’nın Temmuz Ayı’nda yaptığı “Bolu’da yapılar güvenli” açıklamalarının ardından, Ekim Ayı’nda Bolu’da yaklaşık üç bin binanın yıkılacağı yönündeki açıklamalarını kamuoyu gündemine taşımıştı. Korkusuz, ayrıca Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın’ın da Bolu’da proje kapsamında deprem riski taşıyan yaklaşık 2-3 bin binanın yıkılacağı şeklindeki söylemini hatırlatmış, sonrasında Kadı’nın yaptığı “Ben rakam telaffuz etmedim” şeklindeki kafaları karıştıran beyanatına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Bürokrasi ile siyasetin çelişkiye düştüğü Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Bolu’da aydınlatılması üzerine Mehmet Korkusuz’dan gelen çağrıya devletin Bolu’daki temsilcisi Vali İbrahim Özçimen duyarsız kalmadı.
PROJE İÇİN İLK MÜRACAATLAR KÖYLERDEN!
Vali Özçimen, kurumun Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla Korkusuz’a ilettiği açıklamasında, Bolu’da Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlık çalışmalarının sürdürüldüğü bilgisini verdi. Özçimen, açıklamalarında, “Sizlerinde bildiği üzere Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun 16 Mayıs 2012 tarihinde çıktı. Bu yeni bir kanun. Bu kanun sonrası binaların durumları ile ilgili yeni tespitler yapılacak. Tespitleri yapacak olan teknik personellerimizin eğitimleri yapılıyor” dedi.
Vali Özçimen, açıklamalarının devamında, binaların durumlarını öğrenmek isteyen vatandaşlardan müracaatlar almaya başladıklarını belirterek, “İlk müracaatlar köylerden gelmeye başladı” şeklinde konuştu.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!