• resmi ilanlar

Spor seminerinde çarpıcı konular tartışıldı

04/05/2013 00:00

Spor Kulüpleri’nin sevk ve idaresini konu alan seminer dün saat 14.00’te Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Seminerde kulüplerin idare yöntemleri ve sporda şiddet gibi önemli konular gündeme getirildi.

Barış GÜZELTÜRK

Spor kulüplerinin idarecileri, antrenörler ve İl Genel Meclisi üyelerinin takip ettiği seminere Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen, Spor Kuruluşları Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Şevket Özerdem, Spor Eğitimi Dairesi Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Kishalı, SGM 1.Hukuk Müşaviri Zübeyt Aydın ve ASKF Başkan Yardımcısı Cemallettin Metin konuşmacı olarak katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminerde ilk konuşmayı yapan Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı spor kulüplerinin kardeşliğin, rekabetin ve barışın başladığı yerler olduğunu söyledi. Kartlı, “Kulüpleri birer sivil toplum kuruluşu olarak görmeliyiz. Kulüpler açısından zamanı ve kaynakları en etkin şekilde kullanabilmek çok önemli. Bilimsel gerçekler ile çalışılmalı. Bu hizmeti Bolu ilimize getirenlere çok teşekkür ediyorum. İdarecilerin eğitimli olmaları gerekiyor. Günümüz sporunda tıp ve bilim çağa uygun bir biçimde kullanılmalı. İnsanları iyi organize etmek önemlidir. İnsanlarımızın bireysel yetenekleri fazla ancak yaptığımız iş yabancılardan daha az. Bunun ortak aklın iyi kullanılamamasından kaynaklandığını düşünüyorum.” 

Spor etüt merkezleri geliyor
Kartlı’nın konuşmasından sonra semineri yöneten Necip Fazıl Kishalı kısa bir konuşma yaptı. Kishalı, “Ülkemizde spor söz konusu olunca, herkesin kendine göre haklı olduğu ancak uzmanların düşüncelerine saygı göstermedikleri bir görüşü vardır. Ortak akılla doğruyu bulmamız lazım. Başarının en temel şartı öncelikle antrenörler daha sonra kulüpler ve idarecilerdir. Antrenör eğitiminde yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Etüt spor merkezlerini oluşturup, okullu gençlerin daha iyi spor yapmasını ve beden eğitimi öğretmenlerinin daha fazla para kazanmasını sağlayacağız” dedi.

Bolu pilot bölge oldu
Seminerde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen de önemli konulara değinirken, özellikle ilimizin yeni eğitim merkezleri açısından pilot illerden biri olduğunu vurguladı. Çelen konuşmasında şunları söyledi: “3 yıl önce göreve geldik. 22 olan milli sporcu sayımızı 44’e, okul sporlarında 3 bin olan sporcu sayımızı, 7 bine yükselttik. Genel Müdürlüğü’müz Bolu’ya 50 milyon TL yatırım yaptı. Kulüplerin çektikleri sıkıntıları iyi biliyoruz. Antrenörlerimizin de zaman sıkıntıları var. Maddi sıkıntılar ön planda. Yeni eğitim merkezlerinden birinin de Bolu olması çok önemlidir. İl Genel Meclisi’nin bize araç tahsisi yapması sporcu sayımızın artmasına büyük katkı sağlamıştır. Tesis ve hizmet alımı destekleri çok etkili olmuştur.”

Basın sporda şiddeti tetikliyor
SGM 1.Hukuk Müşaviri Zübeyt Aydın seminerde yaptığı “Sporda Şiddet” konulu konuşmasında sporda şiddetin % 37 oranında basından kaynaklandığı vurguladı. Aydın yaptığı konuşmada deplasman seyircisine uygulanan % 5’lik kontenjanın da haksızlık olduğunu söyledi. Aydın şunları söyledi: “Ülkenin en zayıf noktası şiddet. Şiddet sporun oyun olarak algılanmaması ve yenilginin kabul edilememesinden kaynaklanıyor. Rakiplerimize karşı tahammülsüzlük maalesef bizde var. Rakip takım seyircisine uygulanan % 5’lik kota hak ve hukukla bağdaşmıyor. Bunun sebebi yine bizleriz. Bir takımın her sene şampiyon olmasının ne gibi bir önemi olabilir? Rakiplerimiz varsa biz varız. Takım kaptanları, teknik heyet ve yöneticilerin yanlış beyanları, taraftarların “Ölmeye geldik, buradan çıkış yok” şeklindeki tezahüratları şiddeti arttırıyor. Kazanılan maçların “Zafer kazandık” gibi ifadelerle adlandırılması ve basının % 37’lik etkisi şiddeti tetikliyor.”

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: