
Haber: Mehmet KORKUSUZ
Ülkelerindeki savaş ve kaos ortamlarından kaçarak, Türkiye’ye sığınan mültecilere devlet kucak açmayı sürdürüyor. Türkiye’ye sığınan mültecilerden 600’ü aşkınını ise, devlet Bolu’ya yerleştirdi. Aylardır kentte yaşayan; ancak sosyal hayatta çok fazla karşılaşılmayan İran, Irak, Afganistan ve Suriyeli mültecilerin şu an ki tek amaçları ise, yaşamlarını güven içinde sürdürebilmek.
Bolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) edinilen bilgiler göre, maddi durumu yetersiz mülteci ailelere devlet yardımları sürdürülüyor. Bolu’da 200’ü aşkın sayıdaki mültecilere 2013 yılının ilk 5 ayında toplamda 42 bin TL’lik nakdi yardımda bulunuldu.
Mültecilerin sosyal hayatla bütünleşememelerinin önündeki en büyük neden ise, Türkiye’de kendilerine çalışma izni verilmemesi olarak değerlendiriliyor. Şu an devlet desteğinin yanı sıra ülkelerindeki ailelerinden gelen yardımlarla yaşamlarını sürdüren mültecilerden bazıları sahip oldukları mesleklerle de dikkat çekiyor.
Türkiye’de çalışma izinleri bulunmayan mültecilerden önemli birçoğunun akademisyen, doktor, hemşire ve oto elektrikçilik gibi mesleklere sahip oldukları öğrenildi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!