
Haber: Ebru EYVAZOĞLU
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, bu yıl öğrencilerin depreme dayanıklı güvenli binalarda eğitim görmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. 1999 depreminden sonra bugüne kadar sık sık kamuoyunda gündeme gelen okul ve öğrenci yurtlarının depreme karşı dayanıklılığı ilk kez hazırlanan kapsamlı bir raporla belirlenecek.
İnceleme için gittikleri Japonya’da ülkenin en güvenli binalarının okullar olduğunu gördüklerini belirten Vali Özçimen, Bolu’daki durumu değerlendirdi.
DEPREME DAYANIKSIZ ÖZEL YURTLARA KİLİT VURULACAK
Vali Özçimen, “Yıllardır süregelen bir konu tüm deprem bölgelerinde konuşulan yurt ve depreme dayanıklı olmayan kötü evler çocuklara veriliyor şeklinde. Yurtlarla ilgili talimat verdik. Bu ayın sonuna kadar sağlam raporlarını getirecekler. Artık daha fazla yapacak bir şeyimiz yok. Bununla ilgili bile yanlış rapor düzenlemeleri oluyorsa, diyecek bir şey kalmıyor. Bizden başka 4 ayrı kurum var. Onlar bu yurtlar güçlendirilmeli yada yıkılmalı derse, buralara öğrenci almayacağız. Hasarlı değilse öğrenci alacağız. Bütün özel yurtlarımızı bu şekilde kontrolden geçirmiş olacağız. Resmi yurtlarımız da zaten bir sıkıntı yok” diye konuştu.
Okulların güvenliği için de kapsamlı bir çalışmaya kentsel dönüşüm kapsamında başlandığını ifade eden Vali İbrahim Özçimen, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Bakanlık’tan cevap geldiği takdirde bazı okullara öğrenci alımı yapılmayacağını söyledi.
BİRKAÇ OKULA BU YIL ÖĞRENCİ ALINMAYACAK
Son deprem yönetmeliğinin şartlarının çok ağır olduğunu dile getiren Vali Özçimen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yönetmelik gerçekten çok ağır şartlar istiyor. O zaman bizim hiçbir evde oturmamamız lazım. Bu kadar ağır şartlar. Burada en acil durumda olan, en kötü durumdaki okullardan başlayarak yenileyeceğiz. Bu yıl hemen yapacağımız birkaç tane var. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı nezdinden girişimlerimiz var. Bakanlığa raporlarımızı gönderdik. Başlayın denir denmez buradakileri yıkacağız. İlimizde birkaç tane okula önümüzdeki yıl öğrenci almayacağımızı kesinlikle söyleyebilirim”






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!