
Bolu'da Kimse Yok mu Derneği gönüllüsü olan Türkmenistanlı öğrenciler, Kurban Bayramı'nda yardıma muhtaç ailelerin evlerini ziyaret ederek kurban Eti dağıttı.
Kimse Yok mu Derneği Bolu Şubesi, ihtiyaç sahibi 100 aileye kurban Eti dağıttı. Derneğin Bolu Şubesi Sorumlusu Ali Kavaz, bayramda gönüllülerle birlikte yardıma muhtaç ailelerin imdadına koştuklarını belirtti. Bazı ailelerin kurban etini almaya kendilerinin geldiğini söyleyen Kavaz, gelemeyenlere etleri kendilerinin götürdüğünü kaydetti.
Emekli olduktan sonra dernekte gönüllü olarak çalıştığını söyleyen İsmail Karaman, "Ben Kimse Yok Mu'nun gönüllüsüyüm. Bu işlerler uğraşmasam başka yerlerde başka işlerle uğraşacaktım. Herkes bayramda ailesi ile birlikte tatile çıkıyor. Kimi evde oturuyor ben dernekte gönüllü olarak çalışıyorum. Evimde de durabilirdim. Ama ihtiyaç sahibinin ihtiyaçlarını gidermek bana mutluluk veriyor. Emekliyim çağırıyorlar gelip yardım ediyorum. Dernekte sosyal araştırma yapıyoruz. Gidiyoruz evlerini ziyaret ediyoruz." dedi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri Türkmenistanlı 3 öğrenci Maral Sylapowa, Aynagözel Berdiyeva ve Jennet Hangeldiyeva'da bayramda gönüllü olarak kurban Eti dağıtanlar arasındaydı. Söktüğü Türkçesi ile neden gönüllü olmayı seçtiğini anlatan Maral Sylapowa, "Bayramda ihtiyaç sahibi ailelere yardım ediyoruz. Burada olmak ve yardım dağıtmak güzel bir duygu. Panolarda derneğin reklamlarını gördüm. Arkadaşlarla beraber et dağıtıyoruz. Evlere gittiğimiz zaman nerelisin diye sorup şaşırıyorlar." dedi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!