
Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak işgalinin ardından yaşanan göç dalgasıyla birlikte milyonlarca Iraklı mülteci yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Irak'ın başkenti Bağdat’ta karı koca doktorlarda ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Iraklıdan sadece bir kaçı.
Ali Abbas ve Marva Abbas Al-Nahrain Üniversitesi ile Al Mustansiriya Üniversitesini bitirip işe başlıyorlar. 20 Mart 2003'de patlak veren Irak işgaline rağmen ülkelerini terk etmeyen ve 2006-2007 yılları arasında üniversitelerini bitirip hayata atılan genç çiftin peşine takılan kimliği belirsiz şahızlar sürekli ölümle tehtit ediyorlar. Eşinin ölümle burun buruna geldiğini bir yakınının öldürüldüğünü ve ailesinin bu sebeple kendilerini ülkeden kaçırdıklarını anlatan Ali Abbas (30) başından geçenleri anlatırken gözleri yaşarıyor.
Abbas ailesinin 20011 yılında başlayan umuda yolculukları Bolu merkezde son bulmuş. Burada kaldıkları süre zarfında korkularından dışarı çıkmayan ve yokluk içinde yaşayan aileye ilk başta komşuları sahip çıkmış.
Üç yıldır zor şartlar altında yaşadıklarını söyleyen Ali Abbas , " Bir müddet komşularımız yardım etti. Başvurularımızı tamamladık. Kısmetse Amerika'ya gideceğiz. Henüz netleşmedi. Bu arada bir kızımız dünyaya geldi. Gece gündüz ders çalışıyorum. Dermatolog'um ben. Amerika'da denklik sınavına gireceğim. Çok zor diyorlar sınav için. Eğer kazanırsam orada çalışabileceğim. Mesleğimi devam ettireceğim." diyor.
Aileye yardım için geldiklerinde evde hiçbir şey olmadığını söyleyen Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şube Müdürü Ali Kavaz , "Bize komşuları haber getirdi. Gelip baktık evlerinde bir şeyleri yok. Durumları çok acildi. Bir kız çocukları vardı. Beş yüz lira kira veriyorlar. Biz dernek olarak yardımcı olmaya çalıştık. Evlerinin mobilyalarını biraz hallettik. Çocuklarının bez ihtiyacını karşılıyoruz. Soruyoruz ihtiyaçlarını çok mahcup oluyorlar. Söylemek istemiyorlar. Ama halleri perişan. Dernek olarak imkanlar dahilinde her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!