• resmi ilanlar

12 kuruluş imza attı

20/11/2013 00:00

Bolu il merkezinde ve ilçelerinde faaliyet sürdüren 12 sivil toplum kuruluşu,(STK) Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneleri kapatmaya yönelik hazırladığı taslağa tepki göstererek ortak bir basın açıklaması yaptı.

 

Haber: Abdullah Ceyhan 

 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Abant Kültür ve Sanat Derneği, Bolu Köylerimizi Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, Abant Eğitime Destek Derneği, Bolu Sanayi ve İş adamları Derneği, Bolu Ziraat Odası, Alpagut Mahallesi Muhtarlığı, Ertem Dershanesi, Şöförler ve Otomobilciler Odası, Bolu Deva Derneği, Bolu Gelişim ve İletişim Derneği, Bolu Detay Mimar Mühendis ve Teknik Elemanlar Derneği katıldı. 

 

STK'lar adına konuşan Abant Eğitime Destek Derneği Başkanı Zekayi Öztürk, eğitime gönül vermiş kuruluşlar olarak son açıklamalar ile birlikte kafaların iyice karıştığını ve bu nedenle basın açıklaması yapmayı uygun gördüklerini belirtti.

Etkenler ortadan kaldırılmalı

 Dershanelerin ihtiyaçtan doğduğunu belirten Öztürk, "Dershaneleri oluşturan etkenler ortadan kaldırılmadıkça adım atmak problemi çözmez. Hükumet bunu yapmak yerine eğitim sisteminin tüm yanlışlarını dershanelere yüklüyor. Doğu ile batı arasındaki eğitim farkı, aynı ildeki merkezler ve ilçeler arasında ki eğitim farkı dershanelerin suçu mu ?" dedi.

Suç bizim mi ?

 Anadolu'nun en ücra köylerine kadar giden dershane öğretmenlerinin öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek suç mu diye soran Öztürk sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yıllardır şehit ve gazi çocuklarını fakir öğrencilerimizi ücretsiz eğittik. Bunlar suç mu? Ar-Ge yapmadan öğretmen ihtiyacı hesaplanmadan binlerce öğretmeni üniversiteden mezun etmek onları işsiz bırakmak dershanelerin suçu mu? Güneydoğu'da Kürt kökenli kardeşlerimizin dağa çıkmak yerine her gün taşlanan , bombalanan dershanelere gelmesi dershanelerin suçu mu?" 

Problem çözülmüyor 

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dernek Başkanı Öztürk, "Eğitimin temel sorunu cumhuriyetin kuruluşundan bugüne eğitim politikasının oluşmamasıdır. Bolu'da biz dershaneciler olarak para kazanmıyoruz. Bizimle birlikte devasa bir hizmet sektörü var. Bu yasakla birlikte bu ihtiyaç merdiven altına itilecek. Sigara ve alkol kaçakçılığı neden bitirilemiyor? Yasakla bir problem çözülemiyor. Gençlerin üzerinden oyun oynandığını düşünmek istemiyoruz. Lise düzeyinde 17 bin ortaokulu düzeyinde 11 bin öğrenci var Bolu'da. Problem bakanlığın işleyişinde. Biz okulların tamamlayıcısıydı. Eğitim parti politikası olmamalı. Eğitim devlet politikası haline getirilmeli. Avrupa'da eğitimin yarını derken 50 yıl sonrası planlanıyor. Günü birlik kararlar 17 milyon öğrenciyi ailelerini etkiliyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR  (Toplam 1 yorum)

  • Murat CELESUN  (21.11.2013 03:47:19)

    Sağlıkta tam yasasının çıkış sebebi neyse,bu yasanın çıkış sebebide aynıdır. Muayenehanelerin kapanmasıyla sağlıkta kalitemi düştü. Eğer öyle bir izleniminiz varsa bu devletin yaptığından değil bazı hekimlerin iş ahlakının olmamasındandır.Dershane işindede olay aynıdır. Okul sınava hazırlamıyorsa niye var,okulun amacı nedir,fiziksel mekanların iyileştirilmesinin amacı nedir. Gariban vatandaşın suçu nedir.Bugüne kadar sağlıkta,ekonomide,ulaşımda,sosyal alanda Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınmasını gerçekleştiren hükümetten hesaplaşma gibi küçük işlerle uğraşacağına ihtimal vermiyorum.

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: