• resmi ilanlar

İşte AİBÜ Rektörü’nün karnesi

27/01/2014 00:00

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, önce akademisyen oyları, ardından YÖK’ün sıralaması ve son olarak Çankaya’nın onayı ile ikinci kez rektör seçilen tek isim olarak AİBÜ tarihine geçti. Prof. Dr. Coşkun, geçmiş 4 yıldaki başarılı çalışmalarının ayrıntılarını Bolu Express’e açıkladı.

 

Haber: Mehmet KORKUSUZ

9 Ocak’ta yapılan ve AİBÜ akademisyenlerinin oy kullandığı seçimde 289 oy alarak 1’inci aday çıkan ve ardından YÖK’ün hazırladığı sıralama listesinde 1’inci aday olarak Çankaya’ya sunulan Prof. Dr. Hayri Coşkun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla AİBÜ’ye yeniden rektör olarak atandı. İkinci kez rektör seçilen ilk isim olan Prof. Dr. Coşkun, bu yönüyle AİBÜ tarihine geçen isim oldu.

Prof. Dr. Coşkun, Bolu Express Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, kendisini ikinci kez rektörlüğe taşıyan başarılı çalışmalarını anlattı. Prof. Dr. Coşkun ile yaptığımız görüşmenin ilk bölümünün ayrıntıları şöyle:

“FAKÜLTE SAYISINI, ÖĞRENCİ POTANSİYELİMİZİ ARTTIRDIK”

“2010 yılında göreve geldiğimde üniversitemizin 5 tane fakültesi vardı. Biraz öncesine gidersek, 2006’da Düzce’deki tüm birimlerimiz ayrı bir üniversite olarak şekillendi. Ve dolayısıyla bir küçülme yaşamış olduk. 2010 yılına kadar da çok fazla bir büyüme olmadı. Ama 2010’dan sonra ciddi bir büyüme ihtiyacı vardı üniversitede. Hiç olmazsa, ideal bir üniversite yapısına kavuşmamız adına o stratejiyle birlikte çalışmalara başladık. Parametrelerimizi değerlendirdiğimizde, Bolu’yu da ele alarak 10-12 fakülteli, 30 bin öğrencili bir üniversiteyi oluşturmak hedefimiz oldu. Öğrenci sayımızı 16-17 binden 25-26 bine getirmiş bulunmaktayız. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda açılan birimler tam doluluğa ulaştığında öğrenci sayısı 30 bine ulaşacaktır.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE BÖLGEYE HİZMET VERİYORUZ”

Göreve geldiğimizde beş fakültemiz faaliyetteydi. Buna ilaveten göreve geldiğimde inşaatı sürmekte olan Güzel Sanatlar Fakültesi hızla tamamlanıp, eğitim öğretime başlatıldı. Diş Hekimliği Fakültesi devreye alındı. Çok kısa bir süre içerisinde, yoğun bir çalışma mesaisiyle beraber Diş Hekimliği Fakültesi bugün artık kendi binalarında hem eğitimlerini, hem de klinik hizmetlerini sürdürür hale gelmiş durumda. Fakültemiz kısa süre içerisinde yapıldı. En son teknolojiye sahip cihazlarla da donatıldı. Diş tedavilerinde önemli hizmetlerde bulunuyor. Bütün bölgeye hizmet verir haldeyiz. Diş Hekimliği Fakültesi’nin üniversitemize kazandırılması belki de en önemli hizmet. En büyük eserimiz bu olmuş oldu.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ’NDE GERİ SAYIM

Bunun yanında kısa süre içerisinde İlahiyat Fakültesi devreye sokuldu. Bu fakültenin devreye sokulmasında, binasının yapımında Sayın Ali Ericek’in çok büyük katkıları oldu. Bütün fiziki mekanlarının yapımını Ali Ericek üstlendi. Bunun yanı sıra bir uygulamalı camii de yapmak suretiyle tüm altyapı hazırlanmış oldu. Akademik yapılanmayı da iyi bir hale getirmiş durumdayız. Kısa süre içerisinde bu noktaya gelmek kolay değildi. Ama bir buçuk iki yıl içerisinde İlahiyat Fakültesi devreye alınmış oldu.

İŞTE YENİ DÖNEM HEDEFLERİ

Sıradaki fakülte hedefi ise Ziraat ve Doğa Fakültesi. Bunun için şu anda yatırım programlarımızda gerekli ödenekler var. Bu sene ki hedefimiz, bu fakültenin temelini atmak. Diğer yandan mühendislik ve mimarlık binamızın ek bina inşaatı sürüyor. Bu sene tamamlanmayı düşünüyoruz. Orası tamamlandıktan sonra da kalan bölümlerimizin açılması için gayretlerimiz devam edecek. Yine iki önemli merkez binası yapıldı. Bunlardan birincisi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Merkezi-Araştırma ve Uygulama Merkezi. Bu merkezimizin bina yapımı tamamlandı. İçine cihazların alımı gerçekleşmekte ve yakın zamanda hizmete açılacak inşallah. Hem bilimsel anlamda, hem de belki de sanayiye hizmet anlamında önemli fonksiyon görecek. Diğer merkez binamız ise, Nükleer Radyasyon Dedektörleri Geliştirme ve Araştırma Merkezi. Burası da radyasyonlu ortamlarda radyasyonun ölçülmesinde kullanılacak sensörlerin üretilebileceği bir merkez. Bu merkez içinde artık sona gelinmiş bir durumdayız.

SOSYAL TESİS VE YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULDU

Bunların yanı sıra sportif alan, lojman ve diğer sosyal tesislerin de kampüse kazandırılması gerekiyor idi. Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde yaptığımız önemli çalışmaların birisi de, deprem zamanında yapılmış olan prefabrik lojmanlarımızın yıkılıp yerine betonarme 162 lojmanın hizmete sokulmasıydı. Bu çalışmamız da bitmek üzere. Tüm bu çalışmalar hem merkez kampüsümüzde, hem de ilçelerimizde çok yoğun bir gayretle devam etmekte. Hem merkez kampüste, hem de ilçelerdeki alanlarımızda iki kat ve iki kata yakın büyümeler yaşandı.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ TÜM HIZIYLA ÇALIŞIYOR

Geçen sene Karacasu’da İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi devreye girdi. Şu anda hastanemiz full çalışmakta. Şu an da hem Bolu’ya, hem bölgeye hizmet veren bir hastane halinde. Artık ileriye randevu veren bir hastane haline gelmiş durumda. Buradaki çalışmalarımız güzel bir noktaya geldi. İnşallah bundan sonraki aşamada da bu hizmetleri biraz daha genişletip, kalitelerini arttırmaya çalışırız.

Gerede’de bir yüksekokul açıldı. Şu anda bir bölümü açık durumda. Binalarının inşaatına da başlandı. Yani hızlı bir büyüme yakalamış olduk 4 yıl içerisinde. Bu yapmış olduğumuz büyümeyi sıhhatli bir şekilde tamamlamak adına ve ayrıca bunları tamamlarken de verdiğimiz hizmet kalitesinin daha iyileştirilmesi ve daha iyiye gitmesi konusunda da birtakım düşüncelerimiz var.”

(AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile yaptığımız röportajın devamı yarın Bolu Express Gazetesi’nde)

 

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: