• resmi ilanlar

SOKAĞIN NABZI ALPAĞUT'TA ATTI

17/02/2014 00:00

Bolu Express Gazetesi Haber Merkezi sokaktaki seçmen vatandaşların nabzını tutmak üzere bu kez 2009 yılında köy statüsünden mahalle statüsüne geçen Alpağut Mahallesi’ne gitti. Bin 400 seçmenin bulunduğu mahallede, Bolu Express Web TV mikrofonlarına konuşan Alpağutlu vatandaşlar, statü değişikliğinin hayatlarında neler değiştirdiğini anlattı ve adaylara seslendi.

Haber: Abdullah CEYHAN - Mehmet KORKUSUZ

Bolu Express Gazetesi Haber Merkezi başlattığı yeni bir çalışma ile sokaktaki seçmenin nabzını tutuyor. Yerel seçimler öncesi başlattığımız çalışma ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelerdeki vatandaşların görüşlerini aldık. Bolu Express Web TV mikrofonlarını seçmenlere uzattığı Alpağut Mahallesi’nde vatandaşlar statü değişikliğinin hayatlarında neler değiştirdiğini anlattı ve adaylara seslendi.

Vatandaşlar , “2009 yılında mahalle statüsüne geçen bölgelerde bugüne dek gerçekleştirilen çalışmalar neler?”, “Vatandaşlar bu değişiklerden memnun mu, yoksa değil mi?”, “30 Mart’ta seçilecek belediye başkanından önümüzdeki dönem için beklentiler neler?” sorularını yanıtladı. İşte o cevaplar:

 

“BELEDİYEDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR”

Nurettin Gültekin: Her çalışmada elbette ki ufak tefek sorunlar ve kusurlar olabilir. Gelecekte her şey daha güzel olacaktır inşallah. Şu ana dek Alpağut Mahallesi’nde bir faaliyet bir gelişme yok. Bolu Belediyesi’nden beklentilerimiz var. Altyapı olarak, üstyapı olarak bölgemize hizmet bekliyoruz.

Mahalle olmanın sağladığı avantajların başında su konusu var. Eskiden suyumuz yetersiz geliyordu. Belki bu insanların suyu idaresiz kullanmalarından kaynaklanıyordu. Şu an belediye arıtmadan gelen suyu mahallemize gönderiyor. Böylelikle rahatladık. Kanalizasyonumuzda herhangi bir sıkıntı yok. İleriki dönemde su hatları değişecek inşallah. 30 Mart’ta seçilecek belediye başkanının Bolu’ya hayırlı olmasını diliyorum.

 “MAHALLEMİZE DOĞALGAZ İSTİYORUZ”

Cumali Melik: Alpağut’ta son 5 yılda hiçbir şey değişmedi. Sadece suyumuz parasızdı, paralı oldu. Başka da değişen bir şey yok. Ne altyapıda, ne de üstyapıda… 30 Mart’ta seçilecek belediye yönetiminden mahallemize doğalgaz teminini istiyoruz. Toplu taşıma araçları Pazar günleri mahallemize gelmiyor. Gelmesi iyi olur.

Burası Bolu’nun en güzel köylerinden birisiydi. Sonradan mahalle oldu. Eskiden suyumuz çok güzel idi. Ama şimdi bizlerde Gölköy’den gelen suyu içiyoruz. Ve de üstüne para veriyoruz. Köy durumda iken bence daha iyiydi. Mahalle olunca ne faydasını gördük ki? Toplu taşıma aracı daha önce de geliyordu.

“ALPAĞUT’UN ADINDAN SÖZ ETTİRMESİNİ İSTİYORUZ”

Nezih Konak: 2009’dan beri köyümüzde hiçbir şey değişmedi. Eskisinden daha kötü oldu. Ben doğma büyüme Alpağut Mahallesi’nde yaşıyorum. İleri giden hiçbir şey yok. Eskiden Alpağut Bolu’da birinci köydü. Şimdi sorarsanız sonuncu gelir. Ama bizler Alpağut’un yine adından söz ettirmesini istiyoruz. Mahallemizde altyapı yok. Sularımız paralı. Mahallemize doğalgaz gelmesini isteriz ama bize sıra geleceğini sanmıyorum.

“ALPAĞUT’A YOL VE KALDIRIM YAPILMALI”

Veysel Çelebi: Alpağut’un da zamanla mahalle olması gerekiyordu. Alpağut’un standartlara uygun şekilde yollarının ve kaldırımlarının yapılması gerekiyor. Ayrıca su konusunda bir değişikliğe gidilirse, memnun oluruz. Çünkü aciliyet gerektiren konu bu.

 “SADECE ÇÖPÜMÜZ TOPLANIYOR”

Hayri Yılmaz: 18’inci Madde uygulaması arazilerin parçalanmasına yol açtı. Arazilerimiz küçüldü. Bizlerde tarımla uğraşan vatandaşlar olarak kalan küçük parselleri ekiyoruz. Mahalle olduktan sonra tarım ya da hayvancılık faaliyetlerimize yönelik bir müdahale gerçekleşmedi. Karışan yok. Ama mahalle olduktan sonra bölgemizde hiçbir çalışma gerçekleştirilmedi. Her şey aynı şekilde devam ediyor. Sadece çöpümüz toplanıyor. Ayrıca su parası ödemeye başladık.

“TARIM ARAZİLERİMİZE DOKUNULMASIN!”

Nezahat Yılmaz: Mahallemizde eskisi gibi tarım yapmakta sıkıntı çekiyoruz. Eskisi gibi hayvancılık yapamıyoruz. 18’inci Madde nedeniyle tarım işinde azalmalar oldu. İleride daha fazla yollar açıldığı zaman buralar ekilmezde, biçilmezde.

 

Mahalle olunca hiçbir şey değişmedi. Biz köylülerin yaşamında değişen bir şey yok. Biz kendi suyumuzu mahalle olduktan sonra parayla içiyoruz. Yine ben kendi imkanlarımla çalışıp, kendi imkanlarımla karnımı doyuruyorum. Bizim isteğimiz ürettiğimiz mallarımızı bari ellerimizden almasınlar. Yani tarım arazilerimize dokunulmasın! Şu ana dek üretimlerimizle masraflarımızı karşılayabiliyorduk. Şimdi yaptığımız iş masraflarımızı kurtarmıyor. 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: