• resmi ilanlar

Vali Zahteroğulları emekçi kadınlarla buluştu

10/03/2014 00:00

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yeni Dünya Tekstil Fabrikası’na giderek, fabrikada çalışan kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü karanfil vererek kutladı. Vali Zahteroğulları, “Kadınıyla erkeğiyle hepimizin görevi ülkemizi birlikte kalkındırmak ve refah seviyesini yükseltmek” dedi.

 

Vali Ahmet Zahteroğulları’nın Yeni Dünya Tekstil Fabrikası ziyaretinde Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Gülen, Yeni Dünya Tekstil Fabrikası Genel Koordinatörü Mehmet Doğan, Fabrika Müdürü Tuncay Keskin ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Ahmet Özkan da hazır bulundular.

Fabrika ile ilgili Vali Zahteroğulları’na bilgiler veren Yeni Dünya Tekstil Fabrikası Genel Koordinatör Mehmet Doğan, fabrikada yoğun olarak büyük markalara ve yurtdışına üretim yapıldığını belirterek “Fabrikamız 1994 yılında Bolu’da faaliyete başladı. Bolu’daki fabrikamızda yaklaşık bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bunların 850’ye yakını bayan personel. Emeğin yoğun olduğu bir fabrika olduğumuz için bayan ve genç istihdama önem veriyoruz. Fabrikamızda giyim üzerine üretim, marka tasarımlarını ve bunların geliştirilmesine kadar büyük markalarla ortak hareket ediyoruz. Amacımız kaliteli üretim, verimlilik ve başarılı ile küresel rekabette yerimizi korumak” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Gülen ise Organize Sanayi Bölgesi’nde 3850 işçi olduğunu bunlarında 1500 civarında bayan personel olduğunun bilgilerini verdi.

Daha sonra Vali Ahmet Zahteroğulları ve beraberindekiler, Yeni Dünya Tekstil Fabrikası’nın üretim, kesimhane ve son işlemler bölümünü gezerek, çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günlerini kutladı.

Çalışan kadınlara tek tek karanfil veren Ahmet Zahteroğulları, işçilerle yakından ilgilenip işleri ve ne kadardır çalıştıkları hakkında bilgiler aldı ve tebrik etti.

Vali Zahteroğulları, “Bugün biliyorsunuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bugün aslında emekçi kadınlar günü, çalışan kadınlar günü. Kadınların haklarına yönelik mücadelenin günü. Bende bugünü emekçi kadınlarımızla kutlamak istedim. Dolayısı ile Organize Sanayi Bölgesinde en çok kadın çalışanın bulunduğu yeri seçtim. Kadınlarımız, erkeklerimiz ile beraber çok güzel bir şekilde çalışılıyorlar ve bir taraftan istihdam sağlanırken, öbür taraftan da ülke ekonomisine ciddi katkı veriyorlar. Bende has bel kader birazcık ta gönüllü olarak severek bu konuda emek vermiş bir arkadaşınızım. Çalışma Bakanlığındaki görevim sırasında kadın istihdamına yönelik konularda ağırlıklı olarak çalışmıştım. Kadın istihdamına yönelik Başbakanlık genelgesini hazırlamıştım. Yine 6111  sayılı torba yasada kadın istihdamını teşvik eden yasa tasarılarını hazırlamış, mecliste takibini yapmıştım. Dolayısı ile bu konudaki son 5 yılda yapılan tüm çalışmaların içindeyim. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı olarak kadınlara yönelik, kadınların sosyal ve ekonomi statüsünün yükseltilmesine yönelik, geliştirilmesine yönelik birçok mevzuat çalışmanın içinde yer aldım. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasasının çıkarılması, kadın sığınma evlerinin açılması gibi bir çok çalışmalar yaptık. Kadınlara yönelik böyle çalışmalardan bir baba olarak, bir eş olarak çok büyük gurur duyuyorum. Onlar olmadan bir yaşam düşünülemezdi. Annemiz, kardeşimiz, eşimiz, kızımız olmadan düşünemezdik. Kadınlar içinde babaları, eşleri, çocukları olmadan da yaşam düşünülmezdi. Allah, kadını erkeği birlikte yaratmış” dedi.

Kadınların istihdamının önemine değinen Vali Zahteroğulları, “Kadınların istihdamını şunun için önemsiyoruz. Kadının istihdamı tek başına çalışma değil aynı zamanda sosyalleşmesinin de aracı. Kadının ekonomik ve sosyal statüsünü yükseltmesinin iki yolu var. Bir tanesi eğitimlerini artırmak öbürü de istihdamlarını artırmak. Memnuniyetle söylerim ki özellikle son 10 yılda kadınların hem eğitimlerine yönelik ki eğitimde artık fırsat eşitliği büyük oranda sağlanmış durumda. İlköğretiminde ortaöğretimde kız-erkek çocuklarının okullaşma oranı eşitlenmiş durumda ve üniversitede de eşitlenme yönünde. Bu insanlar eğitildikçe, kadınıyla erkeğiyle daha bilinçli bireyler yetişecek. Diğeri ise kadının istihdamıdır. Kadının kendi geliri olduğu sürece öz güveni de yerine gelecek. Zaten bu eğitime bağlı olarak eğitilmiş kadınlar yuvalarını kurarken, annelik görevlerini yerine getirirken üretime de katkıda bulunuyorlar ve bu ülkemiz için çok önemli bir gelişme. O nedenle de son yılarda kadın istihdamındaki hem işgücün katılım oranı hem istihdam oranı çok hızlı bir şekilde artıyor. Halen gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz ama çok umut verici gelişmeler var. Bu nedenle istihdam teşvikleriyle de oluşturulan politikalarla bunu geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vali Zahteroğulları açıklamalarına şu şekilde devam etti; İşte bu işletmede kadınların çok daha verimli olduklarını, daha titiz ve disiplinli çalıştıklarını öğrendim. Kadınıyla, erkeğiyle hepimizin görevi ülkemizi birlikte kalkındırmak ve refah seviyesini yükseltmek. Bolu’daki bu bilinç düzeyi belki de Türkiye ortalamasından da daha iyi. Bolu’da kadının sosyal hayata katılımının yüksek olduğunu görüyorum. Bu işletmenin bir özelliği de  daha çok işçilerini kırsal alandan, kenar mahallelerden veya köylerden getiriyor. Bu kadınlarımız normal zamanda belki de çok a sosyal hayata katılma imkanları isteseler de bulamayacak insanlardı ama işe girmekle bu hayata katılıyorlar. Bunlar ümit verici gelişmeler. Bu ülkenin genci de, kadını da, çocuğu da, erkeği de  bilinçli olduğu sürece ülkede bilinçli insanlardan oluşan daha müreffeh bir ülke olacağız.

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: