• resmi ilanlar

GÖÇ TERSİNE DÖNDÜ

19/06/2014 00:00

Son yıllarda lüks termal tesisler ile adından söz ettiren Mudurnu İlçesi, Afyon’a rakip oluyor. Sarot Termal tesislerin ardından 3 projenin daha inşası devam ederken, bir termal tesisin de inşası kısa sürede başlayacak. Termal tesislerin özellikle Arap turistlerin ilgisini çekmesiyle birlikte Mudurnu 2 yıldır, göç almaya başlayan ilçe konumuna geldi. Termal tesisler sayesinde Mudurnu nüfusunun kısa zamanda 20 bine ulaşması tahmin ediliyor.

Haber: Ebru EYVAZOĞLU

Mudurnu Tavukçuluk döneminde istihdam açısından yıldızı parlayan bir ilçe iken, Mudurnu Tavukçuluk’un iflasının ardından Tarım-Turizm-Tekstilden oluşan 3T projesiyle ekonomisini düzeltmeye çalışan ancak aradan geçen yıllara rağmen bir türlü eski parlak günlerine erişemeyen Mudurnu, dördüncü T yani termal ile son yıllarda Arapların gözdesi oldu. Sarot Termal Tesislerin hayata geçmesinin ardından Arap sermayesi ile yeni tesislerin planlamaları Mudurnu’ya gelecek vaat ederken, bugün 3 termal projesinin yapımı devam ediyor. Bir proje ise henüz planlama aşamasında. Mudurnu; termal turizminin gelişmesi sayesinde uzun yıllardır erişemediği bir başarıyı da yakaladı ve göç veren bir ilçe iken son 2 yıldır göç alan ilçe konumuna geldi.

ÜNLÜ SANATÇI DA ORTAK OLDU

Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur da, Bolu Abant'ta 410 dönüm Jeo Termal arazi üzerinde kurulu, Aben Grup tarafından hayata geçirilen Borvo Resort Condo projesinin yüzde 10'luk kısmına ortak oldu. Ünlü sanatçı Borvo ile ilgili işlemler için sık sık Bolu’ya gelirken, hafta sonu da Mudurnu Kaymakamı ve Mudurnu Belediye Başkanı tarafından festivale davet edildi. Her hafta sonunu hemen hemen Mudurnu’da geçiren Ferdi Tayfur, bu yıl festivale de destek veriyor.

NÜFUS 20 BİNE ULAŞIR TAHMİNİ

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, “Şu an ilçede dört noktada termal tesisler var. Sarot Termal Tesisleri için yatırımcılara böyle bir yatırımı Mudurnu’ya kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Bizler de yatırımcının her zaman yanındayız. Şu an üç tane tesisin daha inşası başladı. Dördüncü için de çalışmalar başlayacak. Zaman içinde Afyon gibi termal konusunda Mudurnu’nun ismini duyuracağını düşünüyorum. Şu an 2 bin 350 su abonemiz 5 bin nüfusumuz var. İstihdamı sağlayamadığımız, sanayileşemediğimi için devamlı göç vermişiz. Ama son 2 yıldır göç vermeye değil, tam tersi göç almaya başladık. 2016-2017’den itibaren de Mudurnu nüfusu yüzde 300 artarak 20 bin civarında bir seviyeye geleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Mudurnu’da yüksekokulun açılmasıyla da ilçede hareketlilik meydana geldiğini dile getiren Mehmet İnegöl, “Burada yüksekokulumuzun da katkısı büyük. 6 tane bölümü var. Sayın Süreyya Astarcı beye bu yatırımları için teşekkür ediyoruz. 4 yıllık fakülte ile birlikte istihdam seviyesinde de yükselme meydana gelir diye düşünüyoruz. Tabi bizler de yerel yönetimler olarak 24 saat çalışıp, gelen insanları 3-5 gün Mudurnu’da kalacakları şekilde çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

TANITIM EKSİK

Tanıtım açısından atılım yapılamadığı için Mudurnu isminin layıkıyla duyurulamadığını söyleyen Mehmet İnegöl, “Mudurnu çok eski, İpekyolu üzerinde bir yerleşim yeri. Ancak tanıtım konusunda geride kalıyoruz. Benim düşüncem altyapı yapıldıktan sonra bu tanıtımların yapılması lazım. Böylece gelenlerin de dudak uçuklatacak şekilde hayran kalmaları gerekir düşüncesiyle, biraz daha yerel yönetimlerin bu konuda çalışması lazım. Mudurnu, kültür varlıklarıyla, inanç turizmiyle, sağlık turizmiyle, gölleri ve ormanlarıyla yaşanacak yerlerden bir tanesi. Mudurnu bu açıdan 2001 yılında başladı festival etkinliklerine. Son 3 yılda uluslar arası boyuta getirdik. Patentli bir festival şekline getirilerek, nasıl Altın Portakal deyince Antalya akıllara geliyorsa Mudurnu’yu da o hale zaman içinde getirmek istiyoruz” dedi.

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: