
Belediye Meydanında düzenlenen gezici müzenin açılışına, Bolu Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Ankara İl Müdürü Mehmet Akseki, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Ankara İl Müdürü Mehmet Akseki, gezici müzenin 47’inci durağının Bolu olduğunu ifade ederek, içeride Çanakkale Savaşından kalan 4 bin eserin yer aldığını ifade etti.
Programda son konuşmayı yapan Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin ise, “Bugün şehitler diyarından Çanakkale Zaferinin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Gezi Müzesinin ilimizde bulunmasından dolayı son derece gururluyuz, heyecanlıyız, mutluyuz. Bilindiği gibi 1915 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde atalarımızın, dedelerimizim 250 bin şehit vererek vatanı ve milleti uğruna Çanakkale Boğazının gerek denizden gerekse karadan geçilmeyeceğini ve Türk milletinin yenilmezliğini destanlar yazarak gösterilmiş, altın harflerle tarihe geçen büyük bir zafer gerçekleştirmişlerdir. İşte tarihimizdeki bu önemli zaferin ve kahramanlığının nasıl kazanıldığını, hangi şartlarda nelerle, ne tür araç ve gereçle kazanıldığını bize en güzel şekilde gösterecek 100. Yıl müzesini birlikte gezerek göreceğiz. Çanakkale ruhu her zaman yüreklerimizde, kalbimizde yaşayacaktır, nesilden nesile bu zafer aktarılacaktır. Tüm Boluluların, kamu görevlilerinin ve öğrencilerin bu müzeyi görmesini ve buradan büyük dersler çıkarılmasını arzu ediyoruz ve bu vesile ile bu güzel etkinliğin ilimize getirilmesini sağlayan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nü kutluyor ve teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi’ Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin ve beraberindeki protokol mensupları tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ziyarete açıldı.
Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünde milli birlik ve beraberliği vurgulamak, tarih bilincinin Türkiye genelinde yerleştirilmesini sağlamak amacıyla yola çıkan ve gittiği yerlerde büyük ilgi gören ‘ Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi’ şimdiye kadar 47 ili ziyaret etmiş ve 2014 yılı sonu itibariyle 60 ili gezmesi planlanıyor.
Belediye Meydanı’nda ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak. Gezici Müze, 12Ekim2014 tarihine kadar Bolu’da kalacak.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!