
Uzun bir süredir Bolu’ya yapılacak olan Adliye Sarayı’nın yeri ile ilgili tartışmalar yaşanmıştı. Milletvekillerimiz Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşmeler sonunda bu konuyu da çözüme kavuşturdular.
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Daha önce Borazanlar Mahallesi’ndeki 10 bin M2’lik eski cezaevi arsasına yapılması planlanan Yeni Adliye Sarayı projesi, daha sonra bilindiği gibi D-100 Karayolu üzerindeki 20 bin M2’lik eski terminal arazisine alındı. Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'ın destekleriyle Bolu Belediyesi ile Bakanlık arasında arsa takas işlemini gerçekleşti. Yeni arazinin zemim etütleri yapıldı ve daha sonra plan ve proje işlemleri tamamlandı. Daha önce Borazanlar Mahallesi’ndeki araziye düşünülen proje 25 milyon liraya mal oluyordu. Eski terminal arazisi çok daha geniş olduğu için projeyi büyüttük ve tam iki katına çıkardık. Yeni yapılan projenin yaklaşık olarak 48 milyon liraya mal olması bekleniyor "dedi.
Ercoşkun, Adalet Bakanı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde ihale aşamasına gelindiğini belirterek; “Şu anda yaklaşık 48 milyon liraya malolacak Yeni Adliye Sarayımızın ödeneği de hazır durumda. Geçen hafta makamında ziyaret ettiğimiz Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ Adliye Sarayı’nın ihale sürecinin Ocak Ayı’nda başlayacağını bize bizzat kendisi müjdeledi.
Yeni adliye binamız tamamlandığında kentsel gelişim açısından da bu bölgenin gelişimine çok ciddi anlamda katkı sağlayacak. Çünkü yakın bölgede bulunan eski mahallelerimiz olmasına rağmen, gelişim açısından kısır kalmıştı. Yeni yapılacak olan Adliye Sarayı’nın bölgeye büyük bir canlılık getireceğine inanıyorum. Bolumuza şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. HABER MERKEZİ
artık siyasilere güvenimiz kalmadı bu kaçıncı beyanları halk artık inanmıyor temel atılıp inşaat başlamadan bir şey söylemek afaki olur onun için süreci beklemek lazım inşallah ihale sürecide 5 yıl sürmez yapılan açıklamada temelin ne zaman atılacağı ve inşaatın ne zaman başlayacağı söylenmiyor tarih verilmiyor yine oyalama taktiği olabilir iş makineleri işe başlamadan halk artık inanmaz.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!