• resmi ilanlar

Kadın Çiftçilerimize Müjde: Tarımsal Konular Dışında “Takı Tasarım” Kursu Planlanıyor…

06/10/2015 11:00

Bolu Tarım İl Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda gece eğitimleri ve “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Projesi kapsamında köylerimizdeki kadın çiftçilere verilen eğitimlerle büyük farkındalıklar meydana getirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekliyor.

Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR, Bolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü arasında yapılacak protokol ile kadın çiftçilerimize tarımsal konular dışında Kuyumculuk konu başlığı altında “Takı Tasarım” kursu açılacak.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Şube Müdürü Nuray KARATEPE başkanlığında yapılan toplantıda; Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli kurs öğretmeni Murat EREN eğitim yayım faaliyetlerimizin temsilcileri olan Targel personeliyle bir araya gelerekkonu hakkındabilgilendirmede bulundu.

Konu hakkında İl Müdürü İsmail TAŞ değerlendirmede bulunarak;

“Bakanlığımızın Türkiye genelinde uyguladığı projelerde Bolu İl Müdürlüğü olarak büyük işler başardık. Bu kapsamda geçtiğimiz 2 yıl içerisinde toplamda 600 kadın çiftçimize tarımsal konularda eğitimler verdikve 2016 yılında da il merkezi ve ilçelerimizde çeşitli konularda 35 adet eğitim vermeyi planladık.Bu bağlamda eğitimlerde eğitici olarak görev alantüm personelimizeteşekkürlerimi sunuyorum.

Tarımsal konular dışında ilimiz kadın çiftçilerinin ekonomiye ve aile bütçesine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla açılması düşünülen ve Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılması planlanan “Takı Tasarım”  kursuna tüm kadın çiftçilerimizi bekliyoruz” dedi.

Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmeni Murat EREN ise yaptığı konuşmada;

“Biz, çiftçi çocuklarına hizmet amacıyla kurulmuş bir eğitim merkezi olarak doğrudan bakanlığa bağlıyız. Türkiye genelinde Kuyumculuk faaliyeti de gösteren tek eğitim birimiyiz. Öncelikli hedefimiz 16-24 yaş arası erkek çocuklarımızdır. Bu çocuklarımıza ortalama 6 aylık yatılı bir eğitim verilmekte ve bu esnada giyim, gıda ve barınma vb. ihtiyaçları bakanlığımız tarafından karşılanmakta ve İŞKUR tarafından da 20 TL günlük yevmiyeleri verilmektedir. Kurs sonrasında katılımcılara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmekte ve bu belgeyle bir işletmede ara eleman olarak çalışabilmekte veya kalfalık belgesiyle birlikte bir işyeri açabilmektedirler.

2016 yılında Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile beraber köylerimizdeki kadın çiftçilerimize ulaşmak ve köylerimizde el sanatları atölyeleri kurmak istiyoruz.” dedi.

 

Yapılacak çalışmaların ve protokolün imzalanmasının ardından kurs planlamalarının yapılmasının kararı alınarak bilgilendirme toplantısı sona erdi.Haber Merkezi

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: