
Haber: Zekeriya Ercivan
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ZİÇEV tarafından Highway Toplantı ve Balo Salonu’nda bir program düzenlendi. Engelli çocukların gönlünce eğlendiği programda, ZİÇEV Bolu Şube Başkanı Züriye Doğanuz yaptığı konuşmada Bolu’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Dağkent Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hikmet Manaz da engelli olmanın bir kader olmadığını söyledi.
Bolu Express Köşe Yazarı Onur Ustaoğlu da çıkaracakları sesli kitabın gelirini ZİÇEV’e verileceğini dile getirerek, “Bence dünyada engelli insan diye bir şey yoktur. Şehirler inşa edilirken, farklı insanlar düşünülmediği için engellenen insan vardır. Maalesef yaşadığımız toplumdaki genel algı engellenen bir insandan bir şey olmaz şeklinde. O evden çıkamaz, hiçbir şey üretemez..! Sanırım ben, ailem ve arkadaşlarımla şehirleri inşa ederken bizi unutanlara inatla, engeller nasıl aşılır konusunda güzel bir örneğiz. Bu arada engellenen biri olarak, yakında bir engeli daha kaldırmak üzereyim. Yaklaşık 2 yıldır engelleri ve engellenen insanları anlattığım, aralarında ünlü isimlerinde olduğu 25 kişilik bir ekibin seslendirdiği ‘Hey Bizde Buradayız’ isimli sesli kitabımız. Şubat Ayında Artplus bünyesinde bulunan yayın evimizle raflarda olacak ve tüm Türkiye’de satışa sunulacak. Benim ve kitabı hazırlayan ekibin isteği kitaptan elde edilen gelirin ZİCEV tarafından özel arkadaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için kullanılması. Çünkü bu kitabın amacı engelleri kaldırmak. Bu işi de hep birlikte yapacağız… Şubat ayında “Hey biz de buradayız...’diye gür bir sesle hep birlikte bağırmaya hazır mıyız?” dedi.
Çocuklar, palyaçolar ve müzikle eğlenceli dakikalar yaşadılar. ZİÇEV Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fatma Atlay, emeği geçenlere teşekkür etti.
30 yıldır gönüllü olarak ZİÇEV ve özel çocuklarımız için çalışan bir zihin engelli annesi olarak, duyarlı yaklaşımınız ve farkındalık yarattığınız için Bolu Express Gazetesinin yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!