
,Bünyesine her geçen gün ünlü birisinin ayakkabısını ekleyen Müze, Gerede’nin ismini de duyurmaya devam ediyor.
Daha önce 1,5 metre boyunda 222 numara dev ayakkabının sergilendiği Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gerede Meslek Yüksekokulu Yaşayan Ayakkabı Müzesi’nde, halk arasında ‘Çarşamba’ yada ‘Külhanbeyi’ ayakkabısı olarak bilinen türün, giyilebilir en küçük ayakkabısı da sergilenmeye devam ediyor.
Samsun’daki Mitat Ayakkabı adlı bir firma tarafından üretilen ve Gerede Meslek Yüksekokulu’na armağan edilen 17 numara ayakkabı, giyilebilir en küçük ayakkabı unvanına sahip bulunuyor. Yaklaşık 5 desimetrekare deriden imal edilen ayakkabının sayası hakiki dana derisinden, tabanı ise neolit malzemeden oluşuyor. Tek parça sayadan özel olarak üretilen ayakkabı, yumurta topuk ve sivri burun özelliklerine sahip bulunuyor. Gerçek ölçülerde giyilebilir en küçük ayakkabı unvanına sahip olan ayakkabı ancak 3 aylık bir bebeğin ayağına olabiliyor.
Özel tasarım en küçük ayakkabı, halen Yaşayan Ayakkabı Müzesi’nde sergilenen 1,5 metre boyundaki 222 numara ayakkabı ile bir araya getirildiğinde ilginç ve seyirlik bir görüntü ortaya çıkarıyor.
Haber Merkezi






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!