• resmi ilanlar

BAŞKAN YILMAZ'DAN DİJİTAL SAAT ÇAĞRISI

23/12/2016 11:00

Bolu'daki vatandaşlar su saatlerini dijitale çevirmeye devam ediyorlar. Yılbaşına kadar tanınan sürenin dolması nedeniyle vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Dijital su saatlerinin yaygınlaşmasıyla vatandaşların suya daha az ücret ödeyeceğini belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kaçak kayıp oranlarını da yüzde 25 seviyesine kadar düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Haber: Ebru EYVAZOĞLU

Su saatlerini değiştirmek için vatandaşlar tünel içinde bulunan firma önünde uzun kuyruklar oluştururken, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz dijital saat kullanmanın hem vatandaşlar, hem de belediye için daha avantajlı olduğuna dikkat çekti.

Su saatlerinin değiştirilmesi yılbaşına kadar süre tanındığını ifade eden Başkan Alaaddin Yılmaz, “Eski su saatleri fiyat anlamında bize fazla geliyordu. Vatandaşa da su parası daha fazla yansıyor. Dijital saat kullanırlarsa daha ucuz ödüyorlar. Bizim lehimize olan  şey de, biz su saatlerini okumak zorunda kalmıyoruz. Bu iki taraf için de avantaj. Aynı zamanda teknolojik olarak da bir takım şeylerden istifade etmek durumundayız. Suda kaçak kayıp oranlarıyla ilgili çok ciddi bir çalışma başlattık. Bunun için tüm vatandaşlarımızın dijital saat kullanmalarını istiyoruz” dedi.

HEDEF KAÇAK KAYIP ORANINI YÜZDE 25’LERE DÜŞÜRMEK

Kaçak kayıp oranlarının Bolu’da yüzde 35 seviyesinde olduğunu belirten Yılmaz, “Şu an deneme yaptırdığımız yerde yüzde 10’a kadar düşürdüğümüz oldu. Bu Avrupa’nın bile başaramadığı bir şey. Biz sanırım tüm bu çalışmaları yaptığımızda Bolu’daki su kaçak kayıp oranını yüzde 25’lere kadar düşebiliriz diye düşünüyoruz. Dünyanın en gelişmiş illeri bile bunu yüzde ancak 15-20’lerde tutabiliyor. Şu an Türkiye’de genel olarak yüzde 60’lar hatta 70’ler seviyesinde. Bolu’da ise yüzde 35 seviyesinde. Eğer yüzde 25’e düşürebilirsek su fiyatlarını da yeniden değerlendirecek hale geleceğiz ve su fiyatlarını düşüreceğiz” diye konuştu.

“HİÇ BOŞ DURMUYORUZ”

Kaçak kayıp oranlarını Avrupa standartlarına getirmenin pek mümkün olmadığını, basınç nedeniyle patlamalar meydana geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “100 litre su arıtıp, pompalarla bastıktan sonra yüzde 50’inin nereye gittiğini bilmiyorsak ve bedelini de vatandaş ödüyorsa önlem almak gerekiyor. Biz bu kayıpları makul şekle getirdiğimizde vatandaşın ödediği paraları da doğru şekilde kullanmış olacağız. Aynı zamanda vatandaşın ödediği miktarı aşağı düşürmek için sistemi oluşturmuş olacağız. Hatta Türkiye’ye öncü bir yapı sergilemiş olacağız. Hiç boş durmuyoruz. Kaçak kayıp oranlarını Avrupa’daki oranlarına düşürebilir miyiz dersek, düşürebilme şansımız pek görünmüyor. Çünkü bizim ürettiğimiz borular ve ekleme parçaları standartları açısından onların standartlarına tam ulaşabilmiş değiller. Basınç artınca bir yerde delik varsa patlama meydana geliyor. Bir de bizim boru döşerken kullandığımız metotlar da onlar kadar kaliteli değil. Bu yüzden en makul noktaya getirmek için yoğun bir çalışma yapıyoruz” dedi.

“KLORU DA KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Yılmaz; Klor makinesi alarak sudaki klor kokusunun azaltılacağını belirtti. Karadere Sularının çeşmelerden akmasıyla da kaynak suyunun musluklardan akacağını dile getiren Yılmaz, “Ben belediye başkanı olduğum dönemden beri su ile ilgili çalışmalarımız dürüyor. İnşallah Karadere sularıakmaya başlayınca bir kaynak suyu çeşmelerimizde olacak. Böylece pompalar da devre dışı kalacak. Gölköy için ayda 3-4 bin civarında pompa parası ödüyoruz. Bunlar azalacak. Bunların hepsi vatandaşa ve Bolu’ya yansıyacak. Kloru da kendimiz üreterek kokusundan kurtulacağız. Çeşmelerden akan su klor kokusu nedeniyle insanlarda bir rahatsızlık oluşturuyor. Ondan da kurtulmuş olacağız. Makine alıp kloru kendimiz üreteceğiz. Firma gelip burada çalışma yaparak, maliyet çıkarıyor. Özel kapalı çelik muhafaza tankları içinde geliyordu. Patlama riski var. Daha güvenli olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR  (Toplam 7 yorum)

  • ufuk  (27.12.2016 20:26:38)

    Sayın başkan sizde çok iyi biliyorsunuzki böyle bir dayatma yapamazsınız Benzer uygulamaları yapmış ve mahkeme önünde haksızlıgı karar altına alınmış örnekleri mevcut Salih beyinde değindiği konulara katılıyorun çünkü kanunen bunlar böyledir Aynen cadde ve sokakların özel şirketlere kiraya verilemiyeceği gibi saatler konusundada böyle dar zamanlı bir dayatma yapamazsınız Hem kanuna hem makamınıza ters.Elektirik şirketlerinin kayıp kaçakları kendi sorumluluğunda olmasına rağmen mahkemelerin arkasından dolanarak hükümetinizin çıkartığı K:H:K ile vatandaşa diretmesi gibi iş yapmayınız .

  • Oktay 14  (27.12.2016 17:10:55)

    2 ay oldu su sayacı takılmadı ellerinde yokmuş.paramızla bile rezil olduk.3 dönemin hiç hayırlı olmadı başkanım

  • dubasız bu kadar  (26.12.2016 18:31:39)

    Laleler acardı duvardaki tablolarda di mi başkan senin bi sorunun yoktu di mi başkan ya biz afyon yuttuk hicbiseye aklımız ermez di mi başkan kurnazlıgı akıl sanıyor bazı uyanıklar oysaki biz kötülügü biliriz ama iyiliği tercih ettiğimiz icin bazı uyanıklardan farklıyız ölüm de var ahirette var herkesin bir hesabı var elbet ama görecegiz iyiler mi her zaman kazanır kurnazlar mı

  • Sabri Şen  (26.12.2016 08:54:57)

    Sayın Başkanım. Su sayaçlarını değiştirmeye uygun bir mevsim mi Arzası olmıyan sayacı değiştirmek hak adalet mi sizce. Vatandaşın anladığı kadarıyla sayaç satmak peşin su parası almak sayaç okuma işlemini kaldırmak. Birilerine rant sağlamak mı yoksa vatandaşa zorluk çıkartmak mı. Gün olur bir gün vatandaş sırası geldiğinde hesap sorar. Lütfen yanlışlar dan dönelim vatandaşa yardımcı olalım saygılarımla

  • antiikacı  (26.12.2016 07:01:56)

    Suya %%%%% 40 ZAMMMMM hava su toprak bunlar tüm insanlığın ortak değerleridir

  • Salih ÖZDEMİR  (24.12.2016 12:29:05)

    Vatandaşı ödediği para su sayacından sonra başlar. Pompadan su sayacına kadarki tesisat belediyeyi ilgilendirir .Aradaki hatlardaki patlak ve kaçaklar ın vatandaşa yansıması adil değildir. iş doğru düzgün yapılmadıysa o zaman görevi suiistimal vardır.Ben inanmıyorum P kaçak olmayacağına,fatura üzerindeki o atık su bedeli ve kesintiler ödediğimiz miktarın 3 / 1 i kaldı ki dijital sayaç dan sonra fiyatta fark olmadı. Kafadan zaten sayaç ve depozit parası ödediğimiz su paralarına aylık ılave edin! Peki kim karlı 1 belediye 2 Manas. Kaybeden kim her zamanki gibi vatandaş.

  • Kemal  (24.12.2016 11:05:06)

    Fahiş fiyatla su saati almak istemiyoruz.

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: