• resmi ilanlar

Bolu'da İddianame kabul edildi

02/02/2017 11:00

ÜNİFORMALI TERÖRİSTLER HESAP VERECEK!

İlimizde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 3'ü tutuklu 10 eski askeri personel hakkında hazırlanan iddianamede, ‘Anayasayı ihlal’ ve ‘terör örgütüne üye olmak’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi.

Başsavcı Mehmet Yurtseven tarafından, aralarında sözde ‘Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı’ olarak adı geçen eski Bolu 2. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in de bulunduğu meslekten ihraç edilen 10 askeri personel hakkında Anayasanın 309/1 ve 314/2 maddeleri uyarınca ‘anayasayı ihlal’ ve ‘terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 70 sayfalık iddianame hazırlandı.

İddianamede, tutuklu sanıklar Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Yüzbaşı M.G, Üsteğmen M.G, Üsteğmen İ.A, Üsteğmen B.C, Üsteğmen V.S, Teğmen Ü.B. ve emekli Astsubay A.Ü. hakkında ilgili maddeler gereği "ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bolu Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianame kabul edildi.

Özel Haber: Hakan Aydın

O İDDİANAMENİN SATIR BAŞLARI;

İDDİAANAMENİN KONUSU…

15 Temmuz gecesi ilerleyen saatlerde Bolu Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in, Bolu Komando Tugayını, Bolu İl Jandarma Komutanlığını ve Düzce İl Jandarma Komutanlığını ve Tugay Kurmay Başkanı Veli Ceylan'ı arayarak, gelen mesaj doğrultusunda Bolu'ya gelene kadar Vali ve Belediye Başkanının işten el çektirilmeleri, gerekirse gözaltına alınmaları, yerlerine adam bulmaları ve Bolu Emniyet Müdürünün emre alınarak, ildeki asayişin sağlanması talimatını verdiği ve bu birliklerin de mesaj ve emir doğrultusunda bir takım hareketlere geçtiği öğrenilerek soruşturma genişletildi.

Darbe teşebbüsüne ilişkin yürütülen soruşturmalarda ve FETÖ/PDY üyesi bir kısım asker ve kamu görevlilerinin ifadelerinden de anlaşılacağı üzere, darbe teşebbüsünün anılan terör örgütünün lideri Fethullah Gülen'in bilgisi ve talimatı ile yapıldığı ve sivillerin katledilmesi, kamu görevlilerinin şehit edilmesi başta olmak üzere ortaya çıkan maddi ve manevi zararlardan adı geçenin başında olduğu terör örgütünün eylemlerden sorumlu olduğu anlaşılmakta olup, ayrıca her geçen gün yeni deliller ile birlikte örgüt bağlantısı tüm yönleri ile ortaya çıkmakta.

ÖRGÜT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven tarafından hazırlanan ve Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianame 70 sayfadan oluşuyor. Sanıkların iddianamenin girişinde isimlerine yer verilirken, daha sonrası FETÖ/PDY terör örgütünün kuruluşunda, yayılışına ve son olarak darbe süreci hakkında detaylı bilgi veriliyor. 

ORDUDAN KOVULAN ASKERLER NEYLE SUÇLANIYOR?

15.07.2016 tarihli "Sıkıyönetim Direktifi Konulu", YSK: 26702250-1920-97480-16 sayılı "Yurtta Sulh Konseyi Başkanı" imzalı yazı içeriği incelendiğinde, toplam 20 maddeden oluştuğu, sıkıyönetim ilanının Anayasanın 122. Maddesinde düzenlenen usule göre yetkili organlar tarafından yapılmadığı, Yurtta Sulh Konseyi olarak kendilerini isimlendiren bir grup tarafından, bunun ilan edildiği ve yönetime Türk Silahlı Kuvvetlerinin el koyduğunun yazdığı, bu nedenle söz konusu belgeyi inceleyen bir şahsın, bunun Anayasaya ve Kanunlara aykırı bir emir olduğunu anlayabileceği, yine her ne kadar belgenin konu kısmında, "sıkıyönetim direktifi" yazmakta ise de, bunun Anayasal Düzene Müdahale yani darbe mahiyetinde bir emir olduğu görülmektedir.  

Söz konusu emri uygulamak maksadı ile harekete geçen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca 15-16.07.2016 tarihlerinde ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye yönelik eylemler değerlendirildiğinde söz konusu teşebbüsün terör eylemi mahiyetinde olduğu anlaşılmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında yukarıda izah edildiği üzere şüpheli İsmail Güneşer hakkında gözaltı kararı alınmış, ilerleyen zamanda diğer şüphelilerinde İsmail Güneşer ile birlikte hareket ettiğine dair bilgi gelmesi üzerine diğerleri hakkında da gözaltı kararı verilmiş, akabinde ev, araç ve işyerlerinde CMK 116. maddeleri uyarınca arama ve el koyma işlemleri icra edilmiştir.

VAY GÜNEŞER VAY!

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Bolu 2. Komando Tugay Komutanı olan İsmail Güneşer’in, darbeciler tarafından oluşturulan Yurtta Sulh Komitesi tarafından yayınlanan Sıkı Yönetim Kararı’nda Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Başkanı ilan edilmesinin ardından hemen kolları sıvamış. Hakkari'de geçici görevde bulunan Bolu Komando Tugay Komutanı İsmail Güneşer'in Bolu ve Düzce’de ki birlikleri arayarak Bolu ve Düzce Valilerinin gözaltına alınması talimatını verdiği ortaya çıktı.

“LOJMANLARA YAKLAŞANIN BEYNİNİ ALIRIM”

İddianamede 16.07.2016 tarihinde saat:02.25'de Bolu Valilik Makamında toplantı halinde bulunan kişilerin imzaladığı tutanağa göre; Bolu İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'nın kullandığı telefondan, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı İsmail Güneşer'in kullandığı telefon ile arandığı, Mustafa Kızılkaya'nın telefonun hoparlörünü açık hale getirdiği, şüphelinin Mustafa Kızılkaya'ya hitaben Bolu sokaklarındaki asayiş durumunu sorması üzerine Mustafa Kızılkaya'nın "Sokakların durumu karışık, 7-8 bin civarında insan sokaklarda ve heyecanlı bir ortam var" demesi üzerine İsmail Güneşer'in "Sokakları sakinleştir, insanları evlerine gönder" ifadesinde bulunduğu, Mustafa Kızılkaya'da bunun üzerine "Sokaklar heyecanlı, bu kalabalığı evlerine göndermek zaman alır, askeri lojmanlarda bir sorun olmaması için bir ekibi oraya gönderdim" dediği, bunun üzerine İsmail Güneşer'in sert bir ses tonuyla "Ben sıkıyönetim komutanı olarak emrediyorum, halkı evlerine gönder, lojmanlara yaklaşanın beynini alırım" konuşmalarının olduğu ve bu konuşmanın orada bulunanlarca tutanağa bağlanarak imzalandığı ortaya çıktı.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARININ TUTUKLANMASI EMRİNİ VERMİŞ!

Bolu Tugay Komutanı İsmail Güneşer'in 15 Temmuz günü saat 23.10'da Bolu İl Jandarma Komutanı Türker Yılmaz'ın telefon ile aradığı, sıkıyönetim komutanı olarak gelen mesaj doğrultusunda Bolu'ya gelene kadar Vali ve Belediye Başkanının işten el çektirilmesini, gerekirse gözaltına alınmalarını, Bolu Emniyet Müdürünün de emre alınarak, ildeki asayişin sağlanması talimatı verdiği iddia ediliyor.

DÜZCE’YE CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI

Sıkı yönetim Başkanı olarak Düzce İl Jandarma Komutanı Bilal Güvener’i arayan Güneşer’in "Ben Bolu-Düzce Sıkıyönetim Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Valiyi hemen görevden alıyorsun, yerine sen otur, Belediye Başkanı kim orada, Ak Partilidir. Onu da hemen al, CHP İl Başkanını Belediye Başkanlığı makamına oturt, Emniyet Müdürünü görevden al, oraya da şube müdürlerinden birini koy, ertesi gün oraya geleceğim, ben gelene kadar oraya sahip ol" dediği iddia ediliyor.

BOLU’YA ÜLKÜCÜ İSİMLERİ ATAMAK İSTEMİŞ

İsmail Güneşer'in, vekili Cahit Tirindaz'ı telefon ile arayarak, "Sıkıyönetim ilan edildi, ben sıkıyönetim komutanıyım, ben gelene kadar gerekli hazırlıkları yap, Bolu Valisi ve Belediye Başkanı yerine görevlendirilecek isimleri araştırın, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi kökenli olabilir. Türker Albay emrime uymazsa gerekirse O’nu derdest et, Aziz Albay Türker Albay'ın devresi olduğu için O’nun yanında yer alabilir, O’nu da dikkate alma, hazırlıklara devam et, saat 03.00’de Tugaydan sıkıyönetim direktifi kapsamında askerlerle çık" dediği iddia ediliyor.

KURMAY BAŞKANI TÜM ASKERİ TUGAYDA TOPLAMIŞ

Güneşer’in telefonla ulaştığı ve o esnada Orduevi’nde bulunan Yarbay Şüpheli Veli Ceylan'ın aldığı emirleri yerine getirdiği ve askeri Tugay dışına çıkarmak için hazırlıkları yürüttüğü iddia ediliyor.  Ceylan’ın İsmail Güneşer tarafından telefon ile arandığı ve sıkıyönetim mesaj emrinin geldiğini öğrendiği ve bunun üzerine hemen Tugay da haber merkezine geldiği, mesaj emrini ve sıkıyönetim emrini okuduğu, Tugay dışındaki tüm personelin acil mesaiye çağrılmasını ve içtima alanına alınmasını emrettiği iddia ediliyor. İddialar arasında Ceylan’ın, Tugay’daki tüm personelin mesaiye çağrıldığı, darbeye teşebbüs amaçlı KOKTOD düzenine geçildiği, emrindeki askere silah, mermi, kompozit başlık dağıtıldığı, cephanelikten mermi çıkarıldığı, Tugay dışına çıkılması için araçların hazır ettirildiği, hatta bir ara  ‘bin’ emri verildiği, dışarı çıkılıp Valiyi almak üzere 10 kişilik görevli manga oluşturulduğu iddialar arasında.

BEKLEYİP GÖRELİM DEMİŞLER!

Komutanların verdiği ifadelere göre 15 Temmuz akşamı yaşanan gelişmeler sonrası, 3 üst rütbeli komutan kendi arasında yaptığı görüşmeler sonrası bekle-gör politikası izlemişler. Bolu Valiliği’nden gelen telefonlara cevap vermeyen komutanların, Güneşer’in emirleri doğrultusunda hazırlık yaparken, bir yandan da televizyonlardan gelişmeleri takip ettikleri iddia edildi. 

TUGAY’DA 542 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine 2. Komando Tugay’ının da destek vermek amacıyla hazırlık yapıldığının öğrenilmesi üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği talimatlar üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Tugay’da görevli 542 kişi ile görüşüldüğü, bunlardan 42 askeri personelin ifadesine başvurulduğu ortaya çıktı.

KOMUTANLAR KIVIRSADA, PERSONEL İFADELERİ GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Tugay’da görevli üst düzey komutanlar verdikleri ifadelerde darbe teşebbüsüne katılmadıklarını iddia etseler de, 42 personelin ifadesi tüm gerçekleri ortaya seriyor. Alınan ifadeler sonrası;

ŞÜPHELİ VELİ CEYLAN;

15 Temmuz 2016 gecesi ‘Komutanım emredin Valiyi alayım’ dediği, şüphelinin emri ile KOKTOD düzenine geçildiği, askere silah, şarjör, kompozit başlık dağıtıldığı, şüphelinin muhtemelen Tugay dışına çıkmak için Tugayın çöplük kapısı anahtarını arattırdığı, içtima alanında bölük komutanları ile sık sık görüştüğü ve istişarelerde bulunduğu, emri ile cephanelikten 800 adet merminin çıkartıldığı ve habercisine teslim edildiği, gönüllülerden oluşan ve dışarı çıkıp Valiyi alma görevi verilecek olan 10 kişilik manga hazırlattığı,  askerlere hitaben "Mühimmatlar hazır mı" diye sorduğu ve şarjörlere basılan mermilerin bu 10 kişilik mangaya dağıtıldığı,  Tugay karargah binasının arkasında belirlenen manga ile görüşme yaptığı ve mangaya hitaben ‘Tereddüt etmeyeceksiniz, size Vali'yi alın gelin dersek, alıp geleceksiniz, şuandan itibaren benim emrimdesiniz, başka kimseden emir almayacaksınız, herhangi bir durumda dışarı çıkabiliriz, hazırlıklı olun, ne emir verilirse yapacaksınız’ dediği, Tugaya sonradan gelen Tugay Komutan Vekili Cahit Tirindaz tarafından olay gecesi askere mermi dağıtılıp dağıtılmadığı sorusu üzerine mühimmat (mermi) dağıtılmasına rağmen, dağıtılmadı diye yanlış cevap verdiği, Tugayda tutulan ceridelerde sonradan kendilerini aklamak için değişiklik ve düzeltmeler yaptığı, sıkıyönetim emrinin ve darbenin uygulanması için Tugay Komutanı İsmail Güneşer ile müteaddit defalar telefon ile görüştüğü iddia edildi.

ŞÜPHELİ NURİ KIYAK;

15 Temmuz darbe gecesi Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nda Topçu Taburu Komutan vekili ve Tugay Nöbetçi amiri olan Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın, olay gecesi saat 22.45 sularında haber merkezinde görevli uzman çavuşun MEDAS isimli sistem aracılığıyla Tugaya gelen sıkıyönetim direktifi konulu yazıyı şüpheliye getirdiği, şüphelinin konuyu Tugayın Kurmay Başkanı Veli Ceylan ile görüştüğü ve ilettiği, bilahare tüm personeli göreve çağrıldığı belirlendi.

Kıyak’ın tüm izinli ve istirahatli personel de dahil olmak üzere hepsinin içtima alanına toplanması için Whatsapp grubundan çağırdığı, ulaşılamayanlar içinde personelden yardım aldığı, KOKTOD düzenine geçilmesini emrettiği ve bunun için uğraş verdiği, Rütbeli personeli toplayarak, ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koyduğunu ve gelen emirler doğrultusunda hareket edileceğini’ emrettiği, içtima alanında askerlerini silahsız görünce ‘silahlanın’ dediği, ‘gerekirse de deponun kilidini patlatın’ diye emrettiği, araçların garajdan içtima alanına çıkarılması için emir verdiği, ‘Emir gelip de, dışarı çıkarsak kimseye acımayın’ dediği, askerlere hitaben ‘dışarı çıkacağız, Bolu ve Düzce bizim sorumluluğumuzda, yolları tutacağız’ dediği, ‘Dışarı çıktığımızda emir verilirse ateş edeceksiniz, emirlere itaat edeceksiniz, Ankara'ya gidebiliriz, gerekirse sivillere de ateş edebilirsiniz" diye askerlerine emir verdiği, Olay gecesi gelişmeler  sonrası darbenin gerçekleşmemesi üzerine ‘Bu kadar adamla bir darbe bile yapamadılar’ diyerek sitem ettiği iddia ediliyor.

ŞÜPHELİ MUSTAFA GÜRLÜ;

Darbe teşebbüsü sırasında Whatsapp gurubundan kendisinin çağrılması sonrası Tugaya giden Üsteğmen Mustafa Gürlü’nün bölüğünün başına geçtiği, gelmeyen rütbelileri çağırdığı, Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın talimatları doğrultusunda personeli ile birlikte KOKTOD düzenine geçtiği iddia ediliyor. Diğer personellerden alınan ifadeler sonrası Gürlü’nün Valiyi almakla görevlendirilen 10 kişilik oluşturulan  mangaya 2 asker görevlendirdiği, darbe olayını öğrendiği halde ve içtima alanında şüpheli Nuri Kıyak'ın "Silahlı Kuvvetler yönetime el koydu. İsmail Paşa Hakkari'den yola çıktı. Bize görev verilirse uygulayacağız, darbe var. Emre göre hakaret edeceksiniz. Askerlerin yarısı Bolu'ya yarısı Düzce'ye gidecek" demesi ve duymasına rağmen, darbe hazırlıklarına devam ettiği, ayrıca olay gecesi Bolu Merkez 'de camilerde ezan ve sela okunması üzerine, askerlere hitaben tepki amaçlı ‘Biz Müslüman değil miyiz?’ diyerek darbeye ve yapılanlara arka çıktığı iddia edildi.

ŞÜPHELİ ÜMİT BİRİNCİ;

Şüpheli Teğmen Ümit Birinci'nin darbe girişiminin başladığı anlarda evinde olduğu, Whatsapp gurubundan gelen haber üzerine Tugaya geçtiği belirtiliyor. Birinci’nin darbe teşebbüsü olduğunu  bile bile Kurmay Başkanı Veli Ceylan'ın talimatı ve Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın emri ile Vali'yi almak üzere kurulacak mangayı seçip oluşturduğu ve manganın komutanı olduğu, Kurmay Başkanının Tugay Karargah Binası önündeki konuşmasını, mangası ile birlikte  dinlediği ve ses çıkarmadığı, "Valilik tarzı yerlere gidebiliriz" denmesine rağmen, hazırlıklara devam ettiği ve hatta yanına mermi aldığı, şoförlere araçların garajdan çıkarılıp, dışarı çıkılmak üzere içtima alanına getirilmesi talimatını tekrarladığı, askerlere boş şarjör ve kompozit başlık dağıttırdığı ve mangasındaki askerlere hitaben "Valilik tarzı yerlere gidebiliriz" dediği iddia ediliyor.

ŞÜPHELİ İBRAHİM ARSLAN;

Tugay’da görevli Üsteğmen İbrahim Arslan'ın darbe girişimi esnasında Tugayda nöbetçi subay olduğu, sıkıyönetim mesaj emrinin, şüpheli Nuri Kıyak'a gelmesi üzerine, emir üzerine içtima emri verdiği ve hazırlıklara başladığı,  diğer komutanlara da mesaj emrinin ve içtima alanına toplanma emrini ilettiği belirlendi.  Arslan’ın askerlere hitaben ‘Valilik tarzı yerlere gidebiliriz’ dediği, arkadaşından borç olarak 3 adet mermi aldığı, askerlere hitaben ‘Gençler tarihe tanıklık ediyorsunuz. Bunu herkes göremez’ dediği, yanı başında mühimmat sandığının olduğu, Bakım Çavuşu Ayhan Erol'a "Timin başına geç. Valiliğe gidilecek, hazırlık yap." dediği, kendi ekibine ‘Tam itaat istiyorum. Kimse maceraya kalkışmasın, kahraman olmaya kalkmasın’ dediği, eğer Tugaydan dışarı çıkılsa idi çıkacak ilk ekibin şüphelinin ekibinin çıkma ihtimalinin yüksek olduğu iddia edildi.

ŞÜPHELİ MURAT GELEN;

Bolu 2. Komando Tugayında Lojistik Destek Komutanı olarak görev yapan Yarbay Murat Gelen’in olayın ilk başlarda ikametinde olduğu ancak kendisine edilen telefon sonrası Tugay’a geldiği belirlendi. Gelen’in darbe teşebbüsü esnasında kendisine bağlı taburun yoklamasını aldırdığı, KOKTOD düzenine geçişlerine yardımcı olduğu, kompozit başlık, silah, hücum yeleğini askerlere dağıttırdığı, araçların hazır edilmesi için emir verdiği ve hazırlıkları kontrol ettiği, makam aracının arkasında şarjörlere mermi basıldığı ve basılan şarjörlerin araca yüklendiği ve bu işleme kontrol ve nezaret ettiği, içtima alanında askerlere ‘Mermi almayan kaldı mı, almayan varsa gelsin alsın. Araçlar nerde kaldı’ diye bağırdığı, habercisinin şüphelinin silahına mermi bastığı, içtima alanına araçların getirilmesi emrini verdiği ve gelen araçlarda sıkıntı olup olmadığını kontrol ettiği, silahlı time nezaret ettiği, Valiyi almakla görevlendirilen karargah binasının arka kısmında toplanan silahlı ve tam teçhizatlı manganın yanında olduğunun görüldüğü ve olaylardan haberdar olduğu iddia edildi.

ŞÜPHELİ BURAK CİVELEK;

Üsteğmen Burak Civelek’in darbe girişimi esnasında ikametinde olduğu, gelen telefon sonrası Tugay’a geldiği belirlendi. Civelek’in Yarbay Murat Gelen’in talimatı ile yoklama aldığı, ‘Emir, komuta bende’ diyerek, KOKTOD düzenine geçilmesi talimatını verdiği, askerlerinin teçhizatını kontrol ettiği, içtima alanında kompozit başlık, çelik yelek ve telsiz istediği, kendisine anahtarlar olmadığı söylenince ‘Banane kardeşim, git başka bölüklerden bul, gerekirse kapıyı kırarım’ dediği iddia edildi.

ŞÜPHELİ VAHİT SERGİCİ;

Üstteğmen Vahit Sergici’nin 15 Temmuz gecesi Tugayda Nöbetçi Subay İbrahim Arslan'ın telefonu ile saat 22.00-22.30 sularında Tugaya geldiği, üniformasını giyerek içtima alanına geçtiği, bölüğünü toplamaya çalıştığı ve gelmeyenleri de çağırdığı, Yarbay Murat’ın emri ile garajdan 3 adet ünimog ve 3 adet BMC olmak üzere toplamda 6 adet aracın içtima alanına getirilmesi için Astsubay Turan Atasever'e emir verdiği ve araçların içtima alanına getirildiği ve araçları dışarı çıkarılması durumunda denetlediği, askerlerin hücum yeleği, kompozit başlık ve silahlı olup olmadıklarını kontrol ettiği, içtima alanında KOKTOD düzenindeki ikinci takımın komutanı olduğu iddia edildi.

Şüpheli Ahmet ÜNEY;

Tugay’da İkmal Astsubay’ı olarak görev yapan Ahmet Güney’in olay gecesi ordu evinde bulunurken telefon ile tugaya çağrıldığı ve saat 23.00 sularında Tugaya gittiği, üstünü giyindiği ve aldığı emirler sonrası KOKTOD düzeni için gerekmeyen ve sorgulamadan emir üzerine cephaneliğe gidip, 800 adetlik bir kasa mermiyi çıkardığı iddia edildi.

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: