• resmi ilanlar

Demirkol' dan önemli açıklamalar

16/01/2018 11:00

“HEDEF SAĞLIKTA GÜÇLÜ BİR İL OLMAK”

Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde düzenlediği sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelerek birçok proje hakkında açıklamalarda bulundu.  Demirkol açıklamasında; “Hedefimiz Bolu’nun güçlü bir il, ilçelerinin de güçlü birer ilçe olması” dedi.

 

Haber; Sefa GÜNAY

 

Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde sabah kahvaltısı düzenleyerek basın mensupları ile bir araya geldi. basın mensupları ile bir araya gelerek bir çok proje hakkın açıklamalarda bulunan Demirkol, “Bolu olarak kendimizi sizden bir parçanız, sizde ailemizin bir parçası olarak görüyoruz. Olabildiği kadar hep beraberce Bolu’yu daha iyi nasıl götürebiliriz, dada iyiye nasıl ulaştırabiliriz? Yalnız Türkiye’de değil Avrupa’nın sayılı sağlık ili, nasıl yapabiliriz noktasında bir hedef koyduk.  Bu noktada da ilerliyoruz. 2 yıllık süreç içerisinde hem genel sekreterimiz şevki Erkal, hem Seraceddin Çom hocamızın desteği ile bir noktaya geldi. İnşallah bu bayrak bizle ve ekibimizle beraber çok daha iyi noktaya getirmeye çalışacağız. Yapmak istediklerimiz noktasında hedefimizi koyarken aslında yaptıklarımızdan da kısaca bahsetmek isterim. Bizim buradaki hedefimiz Bolu’nun güçlü bir il olması, ilçelerinin de güçlü birer ilçe olması. Yani ilçelerimizden Bolu’ya sevki ne kadar azaltabiliriz, ilçelerimizde hizmeti ne kadar götürebiliriz ve ilimizde de il dışında sevkleri ve gitmeleri ne kadar azaltabiliriz bunu bir poliklinik ve acil ayağı var bir de yoğun bakım ayağı var. Poliklinik tarafında hematoloji, onkoloji, çocuk endokrin, çocuk hematoloji gibi yan dal branşları üniversite ve devlet hastanemizde ne kadar açabiliriz? Bir de diğer ayakta da acil vakalarda ve yoğun bakımlarda bu sevkleri nasıl azaltabiliriz? Şimdi buradaki derdimiz bu. Ve uzun vadede üniversitemizde rektörümüzle üniversiteyi nasıl öteye götürebiliriz ve sayılı üniversiteler halini sağlık il müdürlüğü olarak nasıl katkı sağlayabiliriz derdimiz bu” dedi.

 

“PALYATİF YATAK SAYISINI 33’E ÇIKARDIK”

33 tane palyatif yatakla ve 6 çocuk Palyatif yatağı ile  şu anda il dışı sevklerime ciddi rahatlama sağladıklarını ifade eden Demirkol, “Bu noktada başhekimliğim döneminde Genel Sekreter Şevki Erkal abimizin desteği ile burada sıfır olan palyatif yatak sayısını kullanılabilir şu anda 33 palyatif yatağa çıkardık. Bunlarda yatak doluluk oranları %98’lerde. Palyatif servis Türkiye’de aktif çok kullanılmayan ama özel odalarda yoğun bakım sağlayan bir servis aslında. Yani her odada bir yoğun bakım imkanını sağladığımız servis. Bu Palyatif serviste biz yoğun bakımlarında rahatlamasını sağladık. Yani şu, artık ailesinin yanına çıkabilecek olan ama servise çıkamayacak hastalarımız var tam servislik değil ama yoğun bakımlık günüde bitmiş. Bunlar hem ailesinin yanında, hem ailesinin bakımında eve hazırlıyoruz, eğitimini veriyoruz, hem de özel odada yoğun bakım şartlarını sağlıyoruz. Makineden ayrılış bütün hastalarımızı Palyatif servislere alabildik ve 33 tane yatakla ve 6 çocuk Palyatif yatağımızla şu anda il dışı sevklerime ciddi rahatlama sağladık. %70’lerde bizim il dışı sevklerimiz azaldı. Yoğun bakımlarda sayıca arttık, il dışı sevklerimiz olabildiğince azaldı. Ambulans sayılarımız 112 ile birlikte gayet iyi, şu noktada yeterli. Taleplerimiz yine oldu” ifadelerini kullandı.

 

“BOLU’DAKİ BÜTÜN HASTANELERİMİZ DİJİTAL HİMSS HASTANE OLDU”

Himss 6’ yı bütün hastanelerde sahip bir Dijital il olduğunu söyleyen Demirkol, “Köroğlu Devlet Hastanesi, İzzet Baysal Devlet Hastanesindeki engelli butonlarımız, hastaya düz ofislerimiz ve buradaki Google Play Store’daki uygulamalarımız ve en önemlisi Bolu’daki bütün hastanelerimiz Dijital Himss hastane oldu. Bununla ilgili de Türkiye’yi önde götüren Dijital Himss 6 noktasında ismi anılan ilimiz Bolu oldu. Bununla ilgilide bütün hastanelerimiz Himss 6’yı aldı. Biz Himss 6’ yı bütün hastanelerimize sahip bir Dijital il olduk. Bu noktada öncelikli olarak şunu söylemek isteriz ki; hedefimiz sadece İzmir’de olan (Tire Devlet Hastanesi) ve 3 yıl önce alınmış bir Himss 7 var Avrupa’da sadece 3 hastanede var. Bunu da Tire Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığının ciddi desteği ile ve maliyetli bir şekilde aldı. O günün şartlarında çok büyük bir başarı. Ama artık günümüzde o başarı şu anda sürdürülebilir değil devletimiz bu anlamda ekonomik tasarruf noktasında çalışıyor. Biz Fizik Tedavi Hastanemiz Erdal Dilekçi İle Ruh Hastanemiz Hülya Ensari önderliğinde ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi yeni Başhekimimiz Muhammet Mustafa Gürdal Bey önderliğinde bu noktada Himss 7’yi alan 3 hastanesi de olan tek il olacağız. Türkiye’de 4 hastane olacak. Himss 7’nin şöyle bir avantajı var. Artık kağıt yok. Kâğıt olmamasının sadece israf boyutundan öte şunu var, biz kesinlikle servislerde uygulanan bütün tedaviler yani hemşerimiz tedaviyi kaçta uygulamış, saat kaçta uygulamamış, doktor ne yazmış, evden verebilecek evden sonuçlara bakabilecek gece 24:00’ da bununla ilgili tamamen kontrolün sağlandığı bir dijital hastane. Acilde hangi hastaya saat kaçta tedavi verilmiş, bunların hepsini görebildiğimiz hastane olacağız inşallah” dedi.

 

“HER ŞEY DİJİTAL HALLOLACAK”

Demirkol açıklamasının devamında; “Şu anda Google Play Store’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi olarak uygulamayı ücretsiz bir şekilde yazdırdık. Bugün hangi doktor nerede poliklinik yapıyor, orada randevunuzu alıp laboratuvar sonuçları görüp, radyoloji sonuçlarınızı görüp bütün takiplerinizi yapabildiğiniz bu güne kadar ki geçmiş reçetelerinizi gördüğünüz bir sistemimiz var. Bunu Dijital Hastane Bolu diyerek bütün Bolu’daki hastanelerimizi Google Play Store’a geçireceğiz inşallah. Böylelikle siz Diş Hastanesinden Randevu Almak istediğiniz zaman cep telefonunuzdan randevunuzu alacaksınız, hastaneye gidip check in yapacaksınız. Onun dışında her şey dijital hallolacak. Biz vatandaşlarımızın gelip de Tomografi sonucum çıktı mı? Kan sonuçlarım çıktı mı? Patoloji sonuçlarım ne zaman çıkacak diye hastaneye gelip gitmesini yorulmalarını istemiyoruz. Bunlarında sonuçlarını SMS ile Devlet Hastanesinde göndermeye başlamıştık. Bunu bütün Bolu’ya ve ilçelere yayacağız. Böylelikle mesajla sisteme kayıtlı telefonunuza gelmiş olacak. Bu konuda basın olarak sizden destek bekliyoruz. Vatandaşlarımız telefonlarını sisteme vermekte çekiniyorlar hem bizim personelimiz numaraları eksik yazmış. Bunları güncelleyebilirsek bütün Bolu cep telefonu ile bu hizmeti alabilecek” dedi.

 

“BOLUDA HİÇ OLMAYAN ÇOCUK BAKIMI YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Yakın zamanda projelerinin olduğun ifade eden Demirkol;  “Üniversite hastanemizi yoğun bakımlarımızı iki katına çıkarıyoruz. Çocuk yoğun bakımımız 4 yataklı sadece 4 yataklı çocuk yoğun bakımızı var. Bunu rektör hocamızla konuştuk. İnşallah burayı 10-12 yataklı en az 3. Basamak Bolu’da hiç olmayan bir çocuk yoğun bakımı yapayı planlıyoruz. Yeni doğan yoğun bakımlarımızın sayısını artırmayı planlıyoruz. Biz istiyoruz ki burada bir yoğun bakım ihtiyacı olduğunda bizim Bolulu vatandaşlarımız il dışına gitmek zorunda kalmasın. Hatta Bartın, Zonguldak, Karabük, Düzce’ye de biz hitap edelim. Bu bölgenin lider ili olalım. Şu an zaten lideriz, daha öte olalım istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

“HAFTA SONLARI DA KANSER TARAMALARINI DA YAPACAĞIZ”

Ketem kanser taramalarında Türkiye’de önde olduklarını söyleyen Demirkol;  “Cumartesileri de açacağız inşallah Ketem’i hafta sonları da kanser taramalarını da yapacağız. Fizik tedavi noktasında şu anda 200’ yakın hastamız Göynük, Mudurnu, Gerede ve Yeniçağa’dan günübirlik taşıma ile fizik tedavi sıralarını yaratıyoruz. 7 bin 500 bekleyenimiz var. Bu 2-2,5 yıl gibi, artık kangren olmuş bir problem. İl Özel idaremizin ve Valimizin desteği ile oradan bize 50 yataklı bir yere verecekler,  kaplıcanın yanından protokol ile. Orayı da fizik tedavi bekleyen hastalarımız için kullanmaya başlayacağız. Bu 7 bin 500 sırayı yaklaşık 2 yıldır eritmeyi planlıyoruz. Çünkü yılda 2 bin kadar eritebileceğiz. Çok ciddi bir rakam.600 tane sadece acil bekleyen hastamız var. Ameliyat olmuş, fizik tedavi bekliyor. Bunun için Köroğlu hastanesine 20 yataklı fizik tedavi servisi açtık ki; bunu kullansınlar. Şu anda sadece günübirlikten 150 hastamız yararlanıyor” dedi.

 

“ÖNCELİKLE VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAMIZ LAZIM”

Demirkol açıklamasının devamında; “Üniversite hastanemizde biz rektör hocamız ile birlikte çalışıyoruz. Oranın asansörleri sıkıntılı, yaklaşık 2 yıldır bozuluyor şu anda o tamamlanma aşamasında.  Orayı toparlamamız lazım. kemoterapi ünitemiz çok zayıf toparlamamız lazım, laboratuvarda, radyolojide çok sıra var toparlamamız lazım. Her zaman şunu diyorum; sen Himss 7’ ye geçirdin de Bolu’yu ben tuvalette sıra bekliyorum diyen bir vatandaş burada bizim en temel ihtiyaçlarım rahatlatmamız lazım. Kan sırasında, akciğer film sırasında bir personelimiz, bir hastamız sıra beklediğinde siz Avrupa’da sayılı bir il dememiniz bir anlamı yok. Biz öncelikle vatandaşımızı rahatlatmamız lazım. Bir hasta kardiyolojiye girip poliklinik sırasını bir haftada alamıyorsa siz Himss 7 değil 20 olun. Öncelikle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Bu noktada biz diyoruz ki; bize ulaşanlarız zaten işi görülüyor, bize ulaşmayanlar da biz ulaşanlar kadar işini çabuk yapsın. İkinci kriterimiz, benim annem babam nasıl hizmet alıyorsa bir başkası da bunu alsın. Ve Bolu ilçelerinden İl’e il’ den de dışarıya giden olmasın istiyoruz. Hatta lider olmak istiyoruz. Bu noktada da Göynük devlet hastanemize 15 günde bir gelen dahiliyeci haftada 2 güne döndürdük.  Göynük’e haftada 2 gün dâhiliye doktoru gönderiyoruz. Mudurnu’ya haftada bir çocuk doktoru gönderiyoruz.  Mengen’e dahiliye doktorunu haftada bir yaptık. Şimdi Allah nasip eder çocuk doktoru da göndermeye başlayacağız Mengen’e.  E1 noktasına geçmesini planladık göynük’ün ve bakanlığa cevap yazdık. İnşallah olumlu cevap gelecek.  Bize öyle bir müjde geldi. Göynük’ün şöyle bir avantajı var E1 olmasında Göynük’te dahiliyeci, genel cerrah, kadın doğum ve çocuk kadrosu açılacak. Ve biz buradan görevlendirme yapmak zorunda kalmayacağız.  Göynük’e bir de inşallah diyaliz merkezi açmayı planlıyoruz. Çünkü Göynük çok uzak bir bucuk saatten aşağı gidilmiyor. Diyaliz hastaları bu yolu gitmesin buraya diyaliz merkezi açalım dedik.  Göynük’de ve Mengen’de radyoloji ve laboratuar 4’de bitiyordu. 4’den sonra bir şey olsa Bolu’ya geliyordu vatandaş. Onları 24 saat çalışabilir hale getirdik. Hem Göynük’de hem de Mengen’de 24 saat radyoloji ve laboratuarımız aktif halede artık.  Bu noktada ilçelerimizi güçlendirelim istiyoruz. Gerede devlet hastanesi de inşallah Nisan da açıyoruz inşallah.  Onun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“İKİ AY İÇİNDE ÜÇÜNCÜ BASAMAK ACİL OLARAK HİZMET VERECEK”   

Üniversite hastanesinin acilinin üçüncü basamak acil hali geleceğini belirten Demirkol; “Üniversite hastanesinin acili haliyle acile benzemiyor. Birinci basamak durumda orayı üçüncü basamak haline getirmek için rektörlüğümüzün ciddi desteği var. Bizde oranın malzemelerini tedarik ediyoruz. Orayı da inşallah iki ay içinde açmış ve üçüncü basamak acil olarak hizmet verecek. Bolu’da ilk üçüncü basamak bir acil olacak. Böylelikle devlet hastanesinin yoğunluğunu da üniversiteye kaydıracağız” dedi.

 

 

“BU NOKTADA GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Bolu’ya yapımı planlanan ve yapımı yer sıkıntısı yüzünden aksan şehir hastanesi ile ilgili de konuşan Muhammed Emin Demirkol; “Şehir hastane statüsünde şu anda ilerde sıralardayız. Ama Kamu özel ortaklığı değil devletin kendi imkânları ile yapabildiği yer sorunu hallolabilirse inşallah bir hastanenin Bolu için bir yerde toplama anlamında çok gerekli olduğuna inanıyorum. Ve bunun için çalışacağız.  Bu noktada gayret gösteriyoruz. Orta petinin genişletilmesi ameliyat gün sayılarının azaltılması noktasında çalışmalarımız var.  Üniversitenin biraz daha ayağa kalması, devlet hastanesi saten iyi bir nokta da Avrupa da sayılı bir hastane haline gelmesi, Kadın doğumun bu yeni hastane ile daha da yenilenmesi ile çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

 

“MUDURNU DEVLET HASTANESİ PROJESİ ONAYLANDI”

Demirkol konuşmasının devamında; “Mudurnu devlet hastanesinin projensin onaylandı. Dün onunda haberini aldık. İl özel idaresi de bu konuda destek verdi sağ olsun. Oranın ihalesi Mart gibi yapımı da inşallah Haziran gibi başlayacak yer de hazır. Yeniçağa devlet hastanemizde röntgen cihazımız varmış ama kullanılmıyormuş.  Bir parçası eksik olduğu için onu da ekibimiz halletti sağ olsun. Bu önümüzdeki Şubat 1 itibar ile Yeniçağ da var olan röntgen cihazı ile çekimlere başlıyoruz. Böylelikle Yeniçağ da röntgen gerektiğinde hadi git Bolu’ya gel denmeyecek” ifadelerine yer verdi.

 

“MİSAFİR OTELİ PLANLIYORUZ”

Hasta yakınlarının kalabileceği misafir oteli yapmayı planladıklarını söyleyen Demirkol konuşmasının devamında; “Biz Allah nasip ederse konseylerimize başlıyoruz. O da şu orta peti konseyi yapalım istiyoruz. Bolu da orta peti doktorları bir araya gelsin. İhtiyaçlarını kendileri belirlesin ve çevredeki pratisyenlerimize eğitim versin.  İlçelerdeki pratisyenlere eğitim vererek İlçelerdeki vatandaşımızın Bolu’ya git gellerini engellemeliyiz diye düşünüyoruz. İlçeleri hareketlendirmemiz lazım. Bolu’nun yükünü azaltmamız lazım. Ve ilde de il dışına gitmeleri azaltmamız lazım. Ve hasta bölümlerimizi güçlendirip il dışı alan bir il haline gelmemiz lazım. Bunun içinde Allah nasip ederse misafir oteli planlıyoruz.  Hasta yakınlarının kalabileceği yoğun bakım ve başhekimin onayıyla kötüye kullanmandan kalabileceği misafir oteli planlıyoruz. Bunun için de bağışçılarımızla görüşüyoruz. Onun da yapabilirsek bu nokta da büyük katkı sağlamız oluruz. Ben bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Eksiklerimiz konusunda bizleri lütfen uyarın. Biz eleştirilmez değiliz. Olmamalıyız da saten. Daha ileriye girmek eleştirmekle olur” dedi.

 

“HALKLA SAĞLIKÇILARIN BULUŞTUĞU BİR FUAR PLANLIYORUZ”

 Nisan ayında halkla sağlıkçıların buluşacağı bir fuar planladıklarını söyleyen Muhammed Emin Demirkol ; “Biz nisan ayında belediyemizle beraber kent meydanında veya valiliğin önündeki meydanda bir sağlık günleri planlıyoruz. İsmi de sağlıkta buluşalım projesi olacak. Hastalarımız hep hastaneye geliyor ve doktorlarla hemşirelerle hastanede görüşüyor. Bu sıcaklığı sağlayalım diye iki üç günlük süresi belli değil. Sağlık bakanımızın da geleceği bir proje olsun istiyoruz.  Genel konseptinin sağlıkla ilgili olduğu halkla sağlıkçıların buluştuğu bir fuar planlıyoruz.  İsmini de sağlıkta buluşalım yapalım istiyoruz. Böylelikle hep hastamız gelmiş olmasın bizde gidelim. Bunun içinde çalışmalarımıza hız verdik. Nisan ayı gibide bunu da yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BOLU DA DOKTORA ULAŞILAMADIĞI BİR GÜN YOK

 

Demirkol son olarak;  “Bizim Bolu da eksiklik olarak hiçbir eksiğimiz yok.  Doktor, uzman gibi eksiklerimiz de yok Hatta tarihin en rahat dönemindeyiz şuan Bolu anlamında.  Şu anda doktor anlamında ihtiyacımız yok. Fakat bir beyin cerrahı iki tane doktorumuz yardımcı doçentliğe geçti.  Orada kadro açıldı üç olacaklar.  Özel hastanemiz destekliyor. Üniversitemiz var. Bolu da doktora ulaşılamadığı bir gün yok. Ama bir beyin cerrahı gelecek oda bir iki gün içersinde tamamlanacak”  ifadelerine yer verdi. 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: