• resmi ilanlar

DR. SAİT KOCA'DAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

22/09/2018 11:00

Beypiliç tarafından 23 üncüsü yapılan yetiştirici seminerinde konuşan Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca çok önemli açıklamalarda bulundu. Koca özellikle tavuk gübresi kokusuyla ilgili üreticilere çok ciddi uyarılarda bulundu.

 

Beypiliç tarafında geleneksel hale getirilen yetiştirici seminerinin bu yıl 23 üncüsü düzenlendi. Seminerde açılış konuşmasını yapan Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca’nın açıklamaları seminere damga vurdu.

 

BU KRİZİ DE ATLATACAĞIZ

 

Dr. Koca ülke olarak ekonomik kriz yaşasak ta devletin gücü ve özel sektörün dinamizmi ile bu krizi de atlatacağımızı söyleyerek, “Türkiye, dolayısıyla sektör olarak son yıllarda sıkıntı üzerine sıkıntı yaşıyoruz. 2015 yılı sektörümüz açısından çok zor bir yıldı. Kuş gribinden ötürü sektör çok ciddi hasarlar aldı. 2016 yılında yaralar sarılırken 15 Temmuz darbe girişimi geldi, ardından bütün dengeler yeniden bozuldu. Bu yıl son aylarda yaşanan ekonomik kriz ise hepimizin bilgisi dahilinde. İthal girdi fiyatları dövizlerdeki artıştan ötürü aşırı yükselirken, ne hikmetse yerli girdi fiyatları da aşırı yükseldi ve yükselmeye devam ediyor. Bu da ürettiğimiz ürünlerin maliyetlerini aşarı yükseltti ve yükseltmeye devam ediyor.

 

Türkiye olarak benzer ekonomik krizleri çok yaşadık, devletin gücü ve özel sektörün dinamizmi ile hepsini atlattık. Bugün yaşanmakta olan krizi de atlatacağımızı biliyorum. Belki biraz zamana ihtiyacımız olacak, daha sonra taşlar yerine oturacak.

 

Sizlerin de bu dönemi atlatırken bazı sıkıntılar yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. Biz, baş tacımız olan siz üreticilerimizi mağdur etmemek ve gelirlerinizi artırmak için yoğun çabalar içerisinde olduk. Ödemelerinizi bir gün bile aksatmadık, aksatmayacağız. Sizlerin de çabaları ile saha performansı sürekli arttı, bu da karlılığınıza olumlu yansıdı.

 

Her şeye rağmen üretimi kısmıyoruz, bundan böyle de kısmayı düşünmüyoruz. Üretimimizi kapasitemizi de zorlayarak en üst seviyede sürdürüyoruz. Bu sayede sizlere daha fazla devre hayvan koyma imkanı yaratmaya çalışıyoruz. Zira karlılığınızı artıran en önemli hususun, kümesinizin boş kalma süresinin mümkün olduğunca az olmasında yattığını da biliyoruz” dedi.

 

TAVUK GÜBRELERİ İLE İLGİLİ CİDDİ UYARILARDA BULUNDU

 

Dr. Sait Koca tavuk gübresi ile hali hazırda tesislerin yapılmakta olduğunu, tesisler açıldıktan sonra ciddi cezaların uygulanacağını belirterek üreticileri uyardı. Koca, “Tavuk gübreleri ile ilgili yeni yasal düzenlemeler yapılmaktadır. Gelecekte gübreleri şu anda olduğu gibi değerlendirmek mümkün olmayacaktır. Resmi otorite alternatif bulamadığı için sizlere yaptırım uygulamaktan kaçınmaktadır. Ancak gübreleri işleyecek tesisler devreye alındıkça, resmi otorite de yasaları uygulayacaktır.

 

Zonguldak Çaycuma’da kurulması planlanan atık yakma tesisi bunların ilklerinden olacaktır. Bu tesisle ilgili olarak bazı sözleşmelerin imzalandığını biliyoruz. Bu sözleşmeleri sizin mağdur olmanızı önleyecek hale getirdik. Yeni bir sözleşme hazırladık ve yatırımcı firma ile sözleşme üzerinde mutabakata vardık. Yeni sözleşmede cezai hükümler makul hale getirildi, sizi bağlayıcı ileride sorun yaratabilecek hükümler değiştirildi, gübre bedelleri az da olsa artırıldı. Yeni sözleşme ile herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz.

 

Daha önce imzaladığınız sözleşmeleri geri alarak yeni sözleşmeyi imzalamanızı öneriyoruz. Zonguldak, Karabük ve Bartın illerindeki yetiştiriciler için bu sözleşmeyi imzalamanın zorunluluk olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Beypiliç olarak biz de, geçiş sürecinin ardından bu illerdeki sözleşme imzalamayan yetiştiricilere civciv verilmesini durduracağız. Bu uygulama, yeni tesislerin devreye girmesi ile birlikte diğer illere de yaygınlaştırılacaktır” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TESİSİNİ KURUYORUZ

 

Piliç eti ve hindi eti üretimine ilişkin kesimhane yatırımında son aşamaya geldiklerini ifade eden Koca, “Biz, sizler için çabalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Yeni piliç eti ve hindi eti üretimine ilişkin kesimhane yatırımında son aşamaya geldik. Piliç eti üretim kapasitemizi bu yatırım sonucu iki katına çıkaracağız. Hindi eti üretiminde ise Türkiye’nin en büyük tesisini kuruyoruz” şeklinde konuştu.

 

GÜNDE 1 BUÇUK MİLYON YUMURTA

 

Beypiliç’in sofralık yumurta üretimi ile ilgili de bilgi veren Koca, “Sofralık yumurta üretimimiz başladı,  birinci etap olan bu yatırımda günde bir buçuk milyon yumurta üretmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla sofralık yumurtada da pazar payımızı daha artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

İYİ TARIM UYGULAMASI BİZİM İÇİN AYRICALIK

 

“Firmamızın ana ilkesi kaliteli üretim” diyen Dr. Koca, “Bunu sağlamak için her türlü kalite belgesine sahibiz. Tesislerimizde kaliteli üretim için her türlü alt yapı mevcut. Sizlerin hepinizin “İyi Tarım Uygulaması” belgesine sahip olması, birlikte yarattığımız bir ayrıcalık. Bu konudaki hassasiyetinize ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Sizlerin sağlıklı hayvan yetiştirme konusundaki çabalarınız ve aldığınız olumlu sonuçlar bizleri çok mutlu ediyor ve Beypiliç ailesinin itibarını yükseltiyor. Özellikle antibiyotik kullanımını en az indirerek üretim yapma konusundaki hedeflerimize ulaşmak için sizlerin desteği çok önemli.

 

Veteriner Hekimlerinizin tavsiyeleri dışında kullanacağınız her ilaç kesenize zarar vereceği gibi itibarımıza da gölge düşürebilecektir. Veteriner hekimlerimizin tavsiyeleri dışında ilaç kullanımınızın yaptırımlarının ise çok ağır olacağını tekrar hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

 

Seminerde Beypiliç Kalite Yönetim Müdürü Nejla KAHRAMAN “İyi Tarım Uygulamaları ve Önemi” konulu, Bolu Bölge Şefi, Veteriner Hekim Recep ÖZEL “Aşı Uygulamaları ve Viral Hastalıklardan Korunma” konulu, yine Beypiliç Beypazarı Bölge Şefi, Veteriner Hekim Hamdi İLBEYİ ise “Havalandırmada Pratik Çözümler”  konulu birer sunum yaptılar.

 

Sunumların ardından üreticilere ödül ve sertifikaları verildi. 389 ödül ve sertifika aldı. Elif Erdoğan

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: