
Merkez İlçede yapılan denetimlere Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya AR da eşlik etti.
Bolu Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve ramazan ayı gibi özel zamanlarda gıda güvenliği arzının sağlanması açısından tüketimi artması muhtemel çikolata, şeker ve şeker mamulleri unlu mamul, ekmek, pide, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, tatlı ürünleri gibi ürünlere yönelik denetim faaliyetleri daha sık bir periyotta gerçekleşti. 7 gün 24 saat esasına göre devam eden denetim faaliyetleri kapsamında yaklaşık 3156 gıda işletmemiz olan bolu İlimizde, bu sene ilk 3 ayda 635 satış, 792 toplu tüketim, 203 üretim yeri olmak üzere toplam 1630 denetim gerçekleştirildi.
Özellikle Ramazan Bayramı öncesinde tüketimi artması muhtemel ürünlerin üretildiği veya satışının yapıldığı işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık verilirken, üretimde kullanılan hammaddeler, üretimin aşamaları, depolarda bulunan tüketime hazır ürünlerin etiketinin kontrolüne özel önem verildi.
Ramazan ayında; toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan işletmeler, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, çikolata, ekmek ve pide üretimi yapan gıda işletmelerinin resmi kontrollerin de etiket kontrolleri, ürünlerin muhafaza koşulları, genel ve özel hijyen kuralları, şüphelenilen ürünlerden numune alınması ve benzeri geniş çaplı resmi kontroller gerçekleştirildi. Gıda işletmelerinin resmi kontrolleri 7 gün 24 saat esasına uygun olarak yürütülmekte olup, en iyi denetmen vatandaşın kendisidir düşüncesinden yola çıkarak, vatandaşlarımızın da karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır.
Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz. HABER MERKEZİ






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!