
Bolu'da, taşımalı sistemin geri getirilmesi için yürüyüş yapan veliler, “Eğitimden tasarruf olmaz. Eğitim bu ülkenin yarını, geleceğidir. Sosyal devlet olma sorumluluğu çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkmayı gerektirir” dedi.
HABER: FARUK ÇİDEM
Bolu'da, tasarruf tedbirleri kapsamında orta öğretim öğrencileri için taşımalı sistem kaldırıldı. Uzak köylerden eğitim için kent merkezine gelmek zorunda kalan öğrenciler ve veliler büyük güçlük yaşarken Veli Derneği ve aileler sistemin geri getirilmesi için mücadelesine devam ediyor.
Çocuklarını geleceğini kurtarmak için sokağa çıkan veliler dün İzzet Baysal Caddesi üzerinde yürüyüş yaptıktan sonra Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını köyünde de mağdur öğrencilerin olduğu Oğuldoruk köyü muhtarı İsmail Kaya okudu.
“EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ”
Bir kez daha bugün hep birlikte ücretsiz taşıma hakkı elinden alınmış okula ulaşımı çileye dönmüş köy çocukları için buradayız. Bugün, sadece kendi köyümün çocukları için değil ülkedeki tüm çocukların, köy çocuklarının eğitim hakkı için sorumluluk duyan, Türkiye Cumhuriyetinin bir yurttaşı olarak da buradayım.
Sesimizi duyurmaya, derdimizi anlatmaya devam ediyoruz. Milli Eğitim Müdürümüze derdimizi anlattık, sayın validen randevu talep ettik. Ama burada bir kez daha hep birlikte söylüyoruz. Eğitimden tasarruf olmaz. Eğitim bu ülkenin yarını, geleceğidir. Sosyal devlet olma sorumluluğu çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkmayı gerektirir. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullarına ulaştırmayı gerektirir.
“ÇOCUKLARINIZDAN AYRILIN DİYORLAR”
Bizlere pansiyon diyorlar, yani çocuklarınızı okutacaksanız ayrılmayı göze alacaksınız diyorlar. Bizler bunu kabul etmiyoruz.
Bizler yarım saat, 45 dakika uzaklıkta olan köyleriz. Evlatlarımızdan ayrı kalmak ve bir yere emanet etmek zorunda değiliz. Sorarım size, anne babayız yarım saatlik yol için evlatlarınızdan ayrı kalmak ister misiniz?
Kendi imkanlarımızla taşımaya çalıştığımız çocuklarımızı, toplu taşıma olmadığı için anayollara çıkarmak zorunda kalıyoruz ya da çocuklarımız anayollara yürümek zorunda kalıyor. Çocuklarımız D100 karayolunu geçmek zorunda kalıyor. Bunların hepsi çocuklarımızın can güvenliği için risk taşıyor. Kışı var, karanlığı var. Bu durumda küçük çocuklar ve kız çocuklarımızı nasıl okula göndereceğiz. Birçok velimiz bu durumda çocuklarını okuldan almayı düşünüyor.
Biz bunları milli eğitim müdürümüze de söyledik. Saklımız gizlimiz yok! Şimdi de buradan söylüyoruz. Herkes duysun ve bilsin, çocuklarımız okullarına gidemiyor.
Çalmadık, çırpmadık, kimsenin hakkını da istemiyoruz, çocuklarımızın taşıma hakkını, eğitim hakkını istiyoruz.
Bu çağda okula gitmek çileye döndü. Yetkililerden sayın valimizden bu çileye son vermesini, eğitime bu kaynağı yaratmasını talep ediyoruz.
Bizleri yalnız bırakmayan çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkan öğretmenlerimize, velilerimize ve siz değerli Bolu halkına da çok teşekkür ederim.
bence kalkmalı devlete bir kambur..oluyor..küllü masraf..zaten köylülerde para çok son model motorlara biniyorlar...servis parası koymaz...devlete yüklenmeye gerek yok...araştırsın mattiyatı kimin düşükse onada servis ücretini ödesin.....
Çok haklısınız hükümet önce, kendi maaşlarından, makam araçlarından, millet vekili ve koruma ordusundan tasarruf yapsın, çocuklardan değil






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!