• resmi ilanlar
Fatma Marmara [email protected]

MESLEKİ EĞİTİMDE SEKTÖRLE İŞBİRLİĞİ ve TURİZM 1. Bölüm

14.04.2019 21:10:53

 

Geçtiğimiz günlerde Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Sektörle İşbirliği” kapsamında Bolu’da bulunan büyük otellerin müdürleriyle protokol imzaladılar. Bu imzalanan protokolle, devlet kurumlarının, özellikle eğitim kurumlarının sektörle yakından işbirliği içerisinde çalışmasının, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almasını sağlayacak önemli bir proje olduğunu belirten Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural, bu konudaki bilgileri aktardı.

-Sektörle İşbirliği projesi nasıl oluştu ve bu protokolü hangi özel sektörlerle imzaladınız?

Müdürü Ayhan Vural; “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonu kapsamında, sektörle işbirliği bağlamındaki protokolleri imzalanarak, proje okulu olma noktasında biz gerekli çalışmaları bir yıl önce başlatmıştık. Otellerimizin hepsini tek tek ziyaret ettik. Narven, Abant Palas, Bolu Koru Otel, Büyük Abant Otel, Gazelle, Fenerbahçe Topuk Yaylası, Soylu Otel olmak üzere Bolu’da çalıştığımız otellerin tamamını ziyaret ettik. Geçtiğimiz günlerde de okulumuzda Narven, Abant Palas, Bolu Koru Otel, Büyük Abant Otel ve Gazelle müdürleriyle bir araya gelerek işbirliği bağlamındaki protokolleri imzaladık.

-Sektörle İşbirliği projesi kapsamında imzaladığınız bu protokolün, okulunuz açısından getirileri nedir ve neleri içeriyor?

Müdürü Ayhan Vural; “Proje okulu olduğumuz zaman, öğrencilerimizi biz mülakatla seçip alacağımızı, öğrencilerimizin 9.sınıftan itibaren meslekle tanışacağını belirliyor. Protokol kapsamında yabancı dil hazırlık sınıfı ekleyerek öğretim programlarını ve eğitim materyallerinin hazırlanmasının güncellenmesi noktasında gerekli destek alınacağını, yine ilgili meslek öğretmenlerinin bakanlıkla ortaklaşa belirlenecek takvim programına göre hizmet içi eğitimler düzenleneceğini, öğrencilere yoğunlaştırılmış eğitim olarak işletmelerde beceri imkânları eğitimi sağlanacağını kapsıyor. Ayrıca çalışmaları neticesinde 9.sınıftan itibaren son sınıfa kadar öğrencilerimize burs verileceğini, protokol kapsamındaki okullarla ilgili alanın genişlemesine yönelik olarak atölye, laboratuar imkânlarının destekleneceğini, alan mezunlarının okulda eğitim aldıktan sonra istihdam edileceğini, istihdam garantisi olacağını belirliyor. Yine bu kapsamda sektörde çalışmak isteyenlere meslek kursları ve sertifika eğitim programları düzenlenebileceğini, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen ve diğer personelin okullarda yeniden görevlendirileceğini, eğitim programlarının uygulanmasında eğitici personel belirleneceğini, usta öğreticilerinde yine derslere girebileceğini de içeriyor.

-Mesleki ve teknik eğitimin gelişebilmesi için neler yapılması gerekiyor ve siz bu kapsamda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Müdürü Ayhan Vural; “Mesleki ve teknik eğitimin gelişebilmesi için toplantı, seminer, konferans, yarışma gibi farkındalık faaliyetlerinin düzenlenmesi ile ilgili yapılacak işler var. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz mezuniyet programı da aslında bir farkındalık programıydı. Tüm sektördeki müdürlerimize, aşçılarımızı davet ettik. STK’larımızı davet ettik. Turizm derneğimizi davet ettik. Behder’i davet ettik. Belediyemizi, okul müdürlerimizi davet ettik. Dolayısıyla biz açık sistem bütün kurum ve kuruluşlarla yakın işbirliği içerisinde çalışan bir eğitim kurumuyuz.

Devam edecek.

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Yazarın son yazıları

Yazarın TÜM YAZILARI

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: