
M. Cengiz Poyraz
m.cengizpoyraz@gmail.com
Bu haftanın yazısını birkaç gün öncesinden hazır etmiştim. Ancak sürpriz bir faaliyetin bende bıraktığı güzel duyguları anlatmayı ve bu faaliyetten okurlarımı da haberdar etmeyi bir vazife telakki ederek hazır ettiğim yazımı bir sonraki haftaya tehir ediverdim.
İnsan fıtratı (Yaratılıştan gelen özellikleri) itibarıyla doğal olan, doğadan bize yansıyan şeylere karşı çok uyumludur. Karşılaştığı har doğal kombinasyondan âdete beslenir, gerilimlerinden kurtularak huzur bulur.
İnsanın hayal dünyası zafiyete uğrarsa üretkenliği azalır, moral gücü tükenir. Daha da önemlisi artık o insanda yozlaşma başlar. İşte bu yüzdendir ki sanat keşfedilmiş ve insanlık tarihi boyunca insanın tekamülü, üretkenliği, ve hayata tutunabilmek için en önemli değerlerden biri olarak günümüze kadar gelişe gelmiştir.
Tarih serencamına bakılınca sanat uğraşısında en eski bulgular resim ve yontuculuk olarak görülmektedir. Tarih öncesi zamanlardan beri insan mağara duvarlarına yaptığı resimlerle kendini ifade edebilmiş, bin yıllar ötesine mesajını iletebilmiştir.
Fotoğrafta bir yerin, bir objenin ışık altında var olan tabii formunu görebilirsiniz. Ama aynı yerin veya objenin bir sanatçı tarafından yapılan resmine baktığınızda size ışığın göstermeye yetmediği daha pek çok şeyi de görürsünüz.
Zira ressam o tablosunda görünen ve görünemeyen ayrıntıları kendi ruh dünyasında yeniden sentezleyerek size sunar. Yani bir başka ifadeyle her sanat eseri resimde fotoğraflarda olmayan bir ruh vardır.
Siz resimle karşı karşıya gelince o ruh sizinle iletişime geçer. Aranızda bir bağ oluşur. Artık o resme sahip olmak ve o iletişimi sürdürmek istersiniz.
İşte Pazar günü bu duyguları yaşadım. Tanıdığım günden varlıklarından huzur duyduğum çok değerli iki güzel insan Fatma ve Yüksel MAMARA çifti, bu hafta sonu Ressam Fatma MARMARA hanımefendi ile kızı Nehir’in My Dream citi YKM salonunda sürpriz bir resim sergisi açtıklarını haber verdiler.
Bu ayın sonunda Urfa’da açacakları sergi için hazırlamış eserlerini önce Bolu’da Bolulu sanatseverlere sunmuş olmalarına şahsen ben çok memnun oldum. Aksi halde bu eserlerin birçoğu Urfa’da satılabilir ve bizde onları görme mutluluğundan mahrum kalabilirdik.
Belki biraz bencilce ama sergideki resimlerin sekiz tanesini satın alabilmeyi isterdim. Onlardan çok hoşlandım. Ressamları tebrik ediyor, yeni, yeni çalışmalarını görmek istediğimi söylemek istiyorum
Ellerinize gönüllerinize sağlık Fatma ve Nehir MARMARA. Bu eserlerin meydana gelmesinde ve sergilenmesinde fedakarca çalışan Ressamların arkasındaki ikinci kuvvet, lojistik destek Yüksel Marmara seni kim görmezden gelebilir ki.
Tebriklerim sana da.
Gam ve telaş sizlerden uzak olsun efendim.
Huzur bulun, hayırla kalın.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!