• resmi ilanlar
Kemal Bilsel Sarısözen [email protected]

MÜZİKTE ÖZENTİ BOZMALARI

09.12.2011 00:47:52

Sayın okurlar;

Müzik evrenseldir. Her milletin, kendine has bir musikisi vardır. Bu musikiye, ülkenin tarihi seyri içerisinde, beşeri münasebetleri, kültürü, sanatı, eğitimi ve daha birçok konuları etki etmiştir. Konu, müzik eğitimi olunca, pek tabi bilimselliği de ortaya çıkar. Bu tamamen, farklı bir konudur.

 

Bilinmelidir ki; müziğin dört ana konusu varken, diğerleri teferruattır. Bunlar, apresiasyon potasında, çalmak, söylemek, eser meydana getirmek ve dinlemektir. Bu özet bilgilerden sonra, gelelim müzikteki bazı özenti bozmalarına

 

Sayın Okurlar;

Düşünebiliyor musunuz? Bir insan, Türk asılı, Türk kültürü ve sanatı içerisinde yetişmiş, örf adet ve törelerini de öğrenmiş. Gel gelelim, Türk müziğine karşı bir alerjisi var. Bir müzik sevilmeyebilir. Ama kendi milletinin tarihine, kültürüne, musikisine, saygı duymaz mı? Yani bunlara göre, varsa da yoksa da batı. Burada, dikkat edilirse, kendisini musikide uluslar sosyetesinde görebilmenin kompleksi ve özentiliği var. Yani, eline gitarı aldığı zaman, Batılı, eğitimli, sosyetik, bağlamayı taşıyana; eşkıya düşüncesi. Buradaki adiliği, basitliği, seviyesizliği, düşünebiliyor musunuz? Hiç kimse, senin çalgına, sesine, bir şey söylüyor mu? Kaldı ki, ben şahsen, bu türden ahkâm kesen, müzik simsarlarının, ne çaldıklarını dahi bilmiyorum. Ortada yoklar. Bilinmelidir ki, müziğin, eğitimi ve öğretimi, çağdaşlığı ayrı şey, kendi milletinin kültürüne, sanatına, musikisine saygı duymak daha farklı şeydir. Gelelim genel görüşlerimize: Hırslı, tek taraflı, şartlı, bencil bir kimseye, dünya dolusu hazine ve mal verilse yine doymaz. Bilmediğini bilmeyen, arızalı kafadan, asil davranışlı bir düşünceye nerede rastlanmıştır? HALININ TOZU, DELİNİN SÖZÜ BİTMEZ. Kargalar kalkarda, bülbülle yarışmak isterse, işte o zaman, kalbinin karalığı, yüzüne de, sesine de vurur. Böylece daha fazla kararır. Kendini tanımayan, Hâşâ, yaratanını tanır mı? Arifler, gönül ve kalp insanları, kişiyi tek bir sözünden tanır, yani bir bakışta, yüz âlemi seyreder. İnsanoğlunun hayvandan ayıran unsurlar AZİZ AKIL, DÜŞÜNEBİLME, İMAR VE İMAL EDEBİLME, KONUŞABİLME SANATI VE DE UTANMASIDIR. Ayağında pantolonu yokken, kaba yele karşı duran biçare, zaten gafletin içindedir. Kendi başını bağlayamayan zavallı (gelin başı bağlıyorum derse, buna çok gülerler) Örneğin, Batı bir yerde kalsa, kaz dediğimiz hayvanın tüyünü saçına moda diye taksa, buna özenti duyan ve moda kabul eden bir insana ne denir? Özetle, kendini bilmeyeceksin, tarihini, ulusunu, sanatını, kültürünü, musikisini bilmeyeceksin, üstelik beğenene de kızacaksın, daha sonra bende bu ülkenin vatandaşıyım diyeceksin. SEVSİNLER SENİ. Böyle bir arıza dolu kafa, başkalarının ayıplarıyla uğraşana kadar, kendi ayıplarıyla uğraşsa daha faziletli olmaz mı? Anasını, babasını, ecdadını, kültürünü küçük gören, küçük bir beyin, sistemin ve olayların adamı zaten olamaz. Cenabı hak bir insanı bildiğinden ve inandığından geri koymasın.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Yazarın son yazıları

Yazarın TÜM YAZILARI

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: