• resmi ilanlar
Kemal Bilsel Sarısözen [email protected]

KALEM

08.02.2012 20:18:08

Sayın Okurlar;

                Halkımız arasında (okur-yazarlığı vardır, eli de kalem tutar) sözü, hala güncelliğini korur. Doğrudur. İnsanlar, az okur veya çok okur. Bütün bunlar bir insanın tecelli ve kader meselesidir. Mevcut maddi ve manevi imkânlar, aile yapısındaki tesanüt ve benzeri birçok konu, bu hale mani de olabilir, güzel gelecekler de hazırlayabilir.

Sayın Okurlar;

                Ben de dahil olmak üzere, kalemlerin, düzgün anlaşılabilir ve doğru yazması gerekir. İşte bunun için, seviyesiz cahil, öte yandan, okumuş ama hazmedememiş kültürlü cahilin elindeki kalem tam bir tehlikedir. Ani, hissi, fevri ve husumet duyguları içerisinde olan bir insanın parmağında kalem, kelimenin tam anlamıyla gaflettir. Kalem, yazmam demez, bir anda padişahın bütün sırlarını da yazar. Kalem cömert olur. Bundan böyle ne dilersen onu yazar. Kalem klasik bir ifade de olsa, kılıçtan daha keskindir. Halkımız arasında da kalemin ucu, kılıcın gücü sözü güzeldir. Dünyayı yönetenler aslında bakıldığı zaman KALEM, MÜREKKEP VE KAĞITTIR. ŞİMDİ BIRAKALIM HERŞEYİ BİR YANA. ŞURASI ÇOK İYİ BİLİNMELİDİR Kİ, KALEM AKLIN DİLİDİR. Muazzez Peygamberimizin dediği gibi (Bilginin mürekkebi, şehidin kanından daha kutsaldır) Diller, sözünü sadece kulaklara verirken, kalem bunları daha da uzaklara götürür. KALEM EFKÂRIN FİKİRLERİN TERCÜMANIDIR.

Sayın Okurlar;

                Kalem hiç kimsenin tekelinde, bilhassa basında, artistik, reklama dönük veya şahsi ve gizli  menfaatler için kullanılamaz. Söylediklerimizi yazdıklarımızı saklayamayız. Elde tutulan kalem, şartlı, tek taraflı, üstelik mevcut yasaları da dikkate almıyorsa, işte o zaman iş, veba gibidir. Yani birçok şeyler yazacağım, kendimi de daha yüksek göstereceğim diye yazı sanatında ileriye fırlamak, kendini yüksek göstermek için, ayaklarına tahta bağlayan zavallı, biçare adama benzer. Bildiğim kadarıyla, çok söz, çok yazı, herkesi tenzih ederim ki bir eşek yüküne benzer. Güzel fikirler, güzel sözler, güzel yazılar, açık, tatlı, zevkli olmalıdır. En doğrusu az bilelim, öz bilelim ama doğrusunu söyleyelim, doğrusunu yazalım. Bırakın bir kelimeyi, bir harfin, değişik yere yazılması dahi çoğu kişinin başını ağrıtmıştır. İşte bunun için, akıllı bir kalemin sahibi hiç bir zaman ayıp arayan artist kılıklı, bir yazarın koluna girmez. Velhasıl kelam; kalem, ne yazdığını bilmeyenin elinde, baştan da söyledim, gaflettir, tehlikedir.

Sayın Okurlar;

                Şimdi size iki kelime sunuyorum;1-DalÂlet,2-DelÂlet, yani, 1. kelimedeki “a”  2. kelimede  “e” yi, maksadına matuf, yanlış kullandı mı, o cümle, tamamen anlamını ve kapsamını değiştirir.

NOT:

dalÂlet:  Azma, doğrudan yoldan çıkma Tarık-i Dalâlet. Azma yolu , günah yolu.

DELÂLET:  Yol gösterme, kılavuzluk, delil ve alamet olma.İz, işaret.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Yazarın son yazıları

Yazarın TÜM YAZILARI

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: