• resmi ilanlar
Kemal Bilsel Sarısözen [email protected]

SİYASET İLİM DEĞİLDİR SANATTIR.

16.01.2013 00:43:51

 

 

Sayın Okurlar;

Siyaset kelimesi, kısaca, üç heceden ve yedi harften oluşur. Ancak anlamı, kapsamı ve uygulama alanı ise bir deryadır. Bu kelimenin bir ayağı, konusuyla siyaseti,  ikinci ayağı da siyasetçiyi ilgilendirir. Ancak ne siyaset, nede siyasetçi, ucuz ve sıradan bir kelime değildir. Bunun için dünyanın üniversiteleri, siyasal bilimler fakültesi kurmuş, siyaset bilimcisi yetiştirmiş. Pek tabii herkesin de mükemmel bir siyaset bilgisi olmayabilir. Ancak, şurası bir gerçektir ki: Gerçekten siyaset sanatını bilmeyenler, bir anda yok olurlar siyaset sahnesini bir daha da kulağının arkasında görürler.

Sayın Okurlar;

Siyasette, ticarette, eğitim de velhasıl hangi konuda olursa olsun, konuşmak bir ihtiyaç olarak görülebilir. Ancak, manasını ve maksadını bilemediğimiz bir konu üzerinde konuşuyorsak gülünç durumlara da düşülebilir. İşte bunun için, yerinde susmak ayrı bir fazilettir. Öte yandan, bilirken susmakta, bilmezken söylemek kadar çirkindir. Gerçek siyasetçi de evvela siyaset bilmenin engin ve zengin kültürü yer alır. Gerçek siyasetçi, her an pat diye ortaya çıkmaz, kelime cambazlığına kalkmaz, dolayısıyla sinek gibi vızıldamaz. O kadar mektep ve medrese bitirdik, yıllarca idarecilik yaptık. Yarım asırdır Allah’a şükürler olsun devlete hizmet veriyoruz, yirmi yıldır akademik kimlikte çalışıyoruz, üstelik sanatçıyız; ama hala siyaset konusunda şahsen denizin ortasında sanki bir saman çöpü gibiyim. GERÇEK SİYASETÇİ, YERİNDE SÖZ SÖYLEME SANATINI BİLDİĞİ İÇİN İLERİDE ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALMAZ. DOLAYISIYLA, İLMİ SİYASET YAPANLAR HER BİLDİĞİNİ SÖYLEMEZ HER SÖYLEDİĞİNİN DE FARKINDADIR. YİNE BİR GERÇEK ODUR Kİ: VASIFLI BİR SİYASET BİLİMCİSİNDE, TEK BİR KELİME DAHİ MUHATABININ, YANİ: KARŞISINDAKİNİN NE DERECEYE KADAR AKILLI VEYA APTAL OLDUĞUNU DA ONA GÖSTERİR. Teşbihte hata olmazsa, siyaset öyle ceviz altında oturup damat tıraşı olur gibi basite indirilemez.  O tıraşın da bir geleneği ve güzelliği vardır ama siyasetin alanı geniştir. Mükemmel siyasetçi, yalnız yaptıklarından değil, yapmadıklarından da sorumlu olduğunu çok iyi bilir. Olgun ve dolgun siyasetçi de, siyasette, sanat, daima metafizik çalışma olmuştur. Özetle: Vasıflı bir siyasetçi, muhataplarıyla samimi olur ama ASLA LAUBALİ OLMAZ VE BUNA İMKÂN TANIMAZ. Şimdi, siyaseti siyasetçiyi de bir tarafa bırakalım da sözümüzü şöyle bağlayalım: Kendi aklından başka aklı beğenmeyen ancak bilmediğini bilmeyen şımarık zenginin parası olsa olsa cenk için alettir.

 

YORUMLAR  (Toplam 1 yorum)

  • ekrem sezer  (17.01.2013 10:31:20)

    Sevgili hocam, Bilim ile ilim arasındaki farka dikkatinizi çekmek istedim. İlim, dini bilgileri içeriyor. Genel kullanımı da öyle.Dini literatürde hep ilim tahsil etti denir. Bilimse ölçülüp,biçilebilen bilgileri kapsıyor. Saygılarımla.

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Yazarın son yazıları

    Yazarın TÜM YAZILARI

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: