
Kemal Bilsel Sarısözen
kbsarisozen@boluekspres.com
Sayın okurlar;
Herkes, aklınla bin yaşasın da, zamanımızda herkesle de oturulup kalkınmıyorsa bunun da bir nedeni vardır. Toplum hayatımızda mükemmel insanlar olduğu kadar, ARSIZLAR, HIRSIZLAR, HUYSUZLAR DA AZMI? İşin en ilginç bir yönü de bu tayfada seviyesiz cahiller olduğu kadar gel gör ki bazı mürekkep yalamışlar da fark etmiyor. Bütün insanlık âlemi bilir ki KÜFÜR, KİBİR, YALAN, TALAN, DOLAN, İNSAN DÜŞÜNÇESİNE NE ZAMAN YAKIŞMIŞ Kİ BUNDAN SONRA YAKINSIN. Dolayısıyla seviyesizin bundan böyle, SENİ BENİ olmuyor. Özetle asil asildir. Rezil rezildir. BİZ DE BİLİYORUZ Kİ, (ŞU CÜMLEYİ DEFAATLE YAZDIK) (HERKES KENDİ AYIBIYLA MEŞGUL OLURSA, BAŞKALARININ AYIPLARINI ARAMAYA ZATEN ZAMAN BULAMAZ. ÇİRKİNOLAN HER TÜRLÜ BEYAN VE DAVRANIŞIN, YENİ YETİŞEN GENÇLERE İYİ BİR ÖRNEK OLMADIĞIDA MALUMUMUZDUR. BİZ, KÖŞE YAZARI OLDUĞUMUZ KADAR, EĞİTİMCİ BİR AKADAMİSYENİZ. DOLAYISIYLA VARSA, BAŞTA KENDİ HATALARIMIZI, YERİNE GÖREDE UYARICI HATIRLATMALARIMIZI YAPMAK DURUMUNDAYIZ.
Sayın okurlar;
Genelde vasıf yönetmenliği bozuk seviyesizin, yüzüne tükürsen (nisan yağmuru demesi) ona gayet normaldir. İşte bütün bunlar için, gül dalından odun, çingeneden kadın olmazmış. Şair Sabit bakın bu konuda ne diyor:
Sana her meclisinde söyler isem, mülhem olmazsın;
Değil kürsüye vaiz, arşa çıksan, gene adam olmazsın.
Bunun için, teamül odur ki büyüklerimiz, atalarımız SERSERİYE SUSMAK CEVAPTIR DERLER. Aslanla gezen taşa, sırtlanlarla gezenler leşe konarlar. İnsanoğlu da refikinden azar. Gizli sıtmalı, yumuşak dikenli, sinsi düşünceli aklın, ne yapacağını kimse kestiremez. Art ayağıyla kulağının arkasını kaşıyan çakalın, ne yapacağı belli olmaz. Öze gelelim. ASIL AZMIYOR BALDA KOKMUYOR VESSELAM. Asil ile taş taşınır ama bed asi ile bir sofraya oturulmaz. Hayvanlar âleminde aslanlar mert olur, kaplan kaplan da olsa hilekârdır. İnsan düşüncesi de dilin astarı, perdesi, ayarı yoksa, ağızdan çıkan her söz bir molozdan farksızdır. Alçak gönüllüler hep yükselmişlerdir. Dikkat edilirse, sular aşağı doğru akar ama onu alırlar yukarı çıkarırlar. Dünyada bunun için üç şeyin aziz olduğu söylenir. Birisi akıl, birisi öğretmen, bir diğeri de sudur. Kuyularda iki düşünceyle açılmıştır. Birinci kuyu, aziz suyu insanlara sunmak için, ikinci kuyu da insanları pusuya düşürmek için, HİÇ BİLMİYOR Kİ ZAVALLI EŞTİĞİ KUYU KENDİ KUYUSUDUR.
Sayın okurlar;
Aziz akıl, insanlara, düşün, taşın, acele etme, danış, bundan böyle akıllı ol diye verilmiştir. ŞER OL DİYE DEĞİL.
GÖRELİM MEVLA NEYLER,
NEYLERSE GÜZEL EYLER. (İbrahim Hakkı Hazretleri)
(Marifet name)






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!