• resmi ilanlar
Fevzi Saçlı

HİLEBAZ FİREVUNLARA!

13.04.2012 18:40:56

Zamanımızda, ne yazık ki satışa arz edilmek istenen, malların iyileri önde, tüm çürükleri ise arkaya istif edilmiş olan pazar tezgahını andıran, bir yığın iki yüzlü insan vardır ki onları tanımak oldukça güçtür. İşte bundan dolayı;

İnsanoğlu hilebazdır kimse bilmez fendini,

Her kime iyilik ettiysen sakın ondan kendini 

Diye boşuna denmemiş herhalde. Zira bu hileleri yapanlarda, ağacın, baltanın sapının da kendi bedeninden olduğunu kabullendiği gibi biz de bu insanların kendi içimizden birileri olduğunu kabullenip bunların ıslahı yoluna gitmeliyiz düşüncesindeyim.

Her firavunun bir Musa’sı olur dendiği gibi bu Firavunlara karşı ben de bir şeyler söyleyeyim istiyorum. Faydalı olabilirsem, bundan dolayı mutlu olurum.

İnsanların yaptığı hilelere şeytanın bile aklı yetmez.

Şöyle ki; pirincin albenisini yükseltmek için pirinç yığınına iki kilo talk pudrası atmak yeterli olurken, değeri düşük olan pirinç, çuvallama yapılırken, çuval içine konan soba borusu kırık pirinç doldurularak, dışına da iyi pirinç konur. Bu suretle kırık pirinç kamufle edilerek birinci sınıf pirinç olarak piyasaya sürülmüş oluyor.

Bu dediğim sadece pirinçte mi oluyor sanıyorsunuz. Bu işlem soğan ve patateste de uygulanıyor. Kalitesiz bulgurun safran boyası ile albenisi yükseltiliyor.

 

Sizlere birkaç örnek verelim ki hanımlar bu konuda biraz daha duyarlı davranırken erkeklerde paralarıyla rezil olmasınlar.

Soya baharatla karıştırılıp sucuk imalatında kullanılıyor.

 Salam ve sosislerin içine hayvansal etsel atıklar katılıyor.

 Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar yeni yapılan sucukların içine katılıp yeniden imal ediliyor.

 

Tavuk dönerin içine tavuk derisi, bağırsak, paça ve sakatatlar baharatlanarak karıştırılıyor.

Dana kıymaya tavuk sakatatı katılıyor.

Zeytinyağına, rafine ayçicek, kanola, fındık ve tereyağı karıştırılıyor.

Baharatlar arasına kurutulmuş ot ve sap karıştırılıyor.

Depolarda iyi muhafaza edilmediği için küflenen çaylar da soframıza geliyor.”Çay, kokuları üzerine toplar onun için iyi muhafaza edilmeli

Sütün yağı alınıp, yerine margarin konuluyor.

Sütü daha yağlı göstermek için un ve nişasta katılır

Kıvamı güzel olsun diye yoğurda süt tozu karıştırılır

Sütün yağı alınarak onun yerine Güney Endonozya ve Malezyada bir çeşit hurmadan elde edilen palm yağı konur

Formaldahit, Borik asit, Hidrojen peroksit(Dozu kaçırılmamak kaydıyla, zira dozu kaçırılırsa zararlı olur) katılarak uzun süre bozulmamasını sağlar.

Pişirilen sütte uzun süre dayanır

Pastörize sütlerin şayet kapakları bombe yapmışsa almayın.

Süte tuz katılarak kuru madde oranı artırılır.

1Gr tuz, 4 Gr su çeker. Onun için peynirler aşırı tuzlu yapılıyor. Aşırı su tutsun diye

10 Kg sütten 1Kg taze kaşar elde edileceğine göre kaşarın fiyatı her şeyi açıklar. Sütün kilosu bir buçuk lira olursa, bir kilo süt on beş lira tutuyor. Bunun toplama ve imalat masraflarıyla birde işverenin karını koyacak olursak, Kaşarın kilosunun en az yirmi beş lira olması gerekmez mi? Altı yedi liraya hakiki kaşar nasıl olur Allah aşkına? Akıl var mantık var.

Kaşar kesilince ufalanmamalı

Kıvrılması durumunda da çatlamamalı

Bozulan sütler de kaşar yapımında kullanılır.

Yeni kaşarda gözenekler olmaz.

Küflü kaşarlar eritme peyniri yapılıyor.

“Ufalanmış peynir birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılıyor.

Beyaz peynir gözenekli olmamalı.

Karpuz için de size bir ipucu vereyim.

 

Zira önümüz yaz. Hiç olmazsa ağız tadıyla bol bol karpuz yiyiniz. Şöyle ki karpuzu sapı yukarı gelecek şekilde resimde görüldüğü gibi tuttuktan sonra parmaklarınızın ucunu karpuzun dilim yerlerinin tersine olmak suretiyle üzerinde gezdirin. Şayet karpuzun dilim yerleri içeri doğru çökmüşse karpuz olgunlaşmış demektir. Ham karpuzda böyle bir çöküntü olmaz. Dümdüz olur bunu parmaklarınızın ucu çok iyi algılar.

Aksi taktirde pat pat vurarak karpuzun olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamak oldukça güçtür.

Boşuna mı demişler parmaklar, kaşınan yeri, gözlerden daha iyi görür diye. İşte karpuzun da eksperi parmaklarınızın ucudur.

İşte bundan dolayı zamanla bunları tanımak mümkün olur sanmayınız. Zira zaman insanları yaşlandırırken, meyveleri olgunlaştırıyor. Ama insan yaşayarak tecrübe kazanır. Tecrübe de deneylerle kazanılır.

Deneyler, en iyi öğretmenlerdir. Ama yalnız okul masrafları biraz çoktur.

Pazar tezgahı mizaçlı iki yüzlü insanlar diğer insanları inandırmak için armudu ve elmayı taşlar. Sonra da karşıdaki inanç sahibiyse hemen la ilahe illallaha başlar.

Bunun için insanlar;  “Düşüne düşüne görmeli işi,

Sonra pişman olmamalı kişi”

HOŞÇA KALIN

YORUMLAR  (Toplam 1 yorum)

  • Recai SONKÜR  (19.04.2012 08:05:02)

    Foseptik çukurunun kapağını açarak burnumuzu mahfettiniz, midemizi kaldırdınız, namussuzlara da bir çok aşağılık yöntem öğrettiniz. Bu kadar çok kötü bilgiyi nasıl öğrendiniz, nasıl aklınızda tuttunuz, ne diye yayımladınız ki? Bu rezilliklerden nasıl kurtulacağımızı da öğretmek üzere bize bir yazı borçlandınız! Kaleminiz durmasın, başarılar.

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Yazarın son yazıları

    Yazarın TÜM YAZILARI

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: